Ο 6ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος ΟΜΕ συνεχίστηκε στην Σπερχειάδα με τον καιρό να βοηθάει την προσπάθεια των αθλητών και την προσέλευση των θεατών. Στη MX1 ο Π.Κουζής συνέχισε το σερί νικών, έχοντας ίσως αποκτήσει για το μέλλον έναν δυνατό αντίπαλο που άλλαξε κατηγορία και οδηγεί νέα μοτοσικλέτα. Ο λόγος για τον Στέλιο Γαλατιανό και την νέα του KTM SX-F 350.

Στην MX2 μετά την νίκη στο πρώτο σκέλος του Σ.Κοσμά, η εκρηκτική οδήγηση του Α.Τσαρνά στο δεύτερο σκέλος έβγαλε νέο νικητή και το κυνήγι του τίτλου συνεχίζεται στα επόμενα τέσσερα σκέλη που απομένουν. Στην open Κ.Τζιώρας και Θ.Αυγέρης μοιράζονται από μια νίκη, ενώ στην open V διπλή νίκη για τον Β.Γεωργίου. Στην Junior ο Μανώλης Κρητικός συνεχίζει με νίκες στα σκέλη, με δυο μόνο συμμετοχές στην Mini και νικητή και στα δυο σκέλη τον Δ.Τουρατζίδη.

Στον αγώνα ATV ο Άρης Τριανταφύλλου ανέβηκε δυο θέσεις στην βαθμολογία μετά τις δυο νίκες του στην πίστα της Σπερχειάδας. Ο Γ.Κασσιανός δεύτερος το Σάββατο με τρίτο τον Γ.Καπέλλης, που κατάφερε να ανέβει ένα σκαλί στο βάθρο και στην δεύτερη θέση. Τρίτος την Κυριακή αναδείχτηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Ζαχαρίας Χριστόπουλος.

MX2
Διαφορετικούς νικητές ανέδειξαν τα δυο σκέλη, με τους Σπύρο Κοσμά και Ανάργυρο Τσαρνά να ανεβαίνουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Σπερχειάδα, και τον Δημήτρη Κοντολέτα να κρατά σταθερά την δεύτερη θέση στις δυο μάχες. Στο πρώτο σκέλος ο Κοσμάς είχε μια σχετικά άνετη νίκη, με τους αμέσως δύο συναθλητές του να αλλάζουν θέσεις κατά τον αγώνα. Ο Κοντολέτας τελικά αφήνει τρίτο τελικά τον Τσαρνά. Οι Π.Παπίλας, Γ.Τουρατζίδης και Σ.Κουφός καταλαμβάνουν την τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Στο δεύτερο σκέλος ο Α.Τσαρνάς ήταν απλά απολαυστικός και οδήγησε επιθετικά και αλάνθαστα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, με τους Δ.Κοντολέτα και Σ.Κοσμά να ακολουθούν με διαφορά. Ο Π.Παπίλας κράτησε την τέταρτη θέση, με την εξάδα να κλείνουν οι Β.Λαγούδης και Σ.Κουφός.

Σπύρος Κοσμάς #1

Ανάργυρος Τσαρνάς #91

Ο Σπύρος Κοσμάς παραμένει πρώτος στην κατηγορία MX2, με τους Ανάργυρο Τσαρνά και Δημήτρη Κοντολέτα να ακολουθούν στον πίνακα της βαθμολογίας.

ΜΧ1
Ο Παναγιώτης Κουζής συνέχισε το σερί των νικών και στην Σπερχειάδα, με τον Στέλιο Γαλατιανό (άλλαξε κατηγορία μετά την αποχώρηση Χ.Φωτόπουλου από την KTM) να φαίνεται σκληρός αντίπαλος από την αρχή του πρώτου σκέλους και να κοντράρει τον Π.Κουζή  και να μας χαρίζουνε ωραίο συναγωνισμό. Ο Δημήτρης Βαγγελάκος ακολούθησε με τον δικό του γρήγορο ρυθμό και παρέμεινε τρίτος.  Ο Μανώλης Σκύβαλος ξεχώρισε από τους αθλητές τις επόμενης τριάδας καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Πέμπτος ο Χρήστος Κασιούμης, με έκτο τον Κώστα Τζιώρα.

Στο δεύτερο σκέλος ο Π.Κουζής έφυγε και πάλι πρώτος και δεν άφησε περιθώρια στον Σ.Γαλατιανό για αντεπίθεση, που παρέμεινε δεύτερος. Τρίτος πήρε και πάλι την καρό σημαία ο Δ.Βαγγελάκο, με τον Μ.Σκύβαλο να ακολουθεί στην τέταρτη θέση. Ο Κ.Τζιώρας κατάφερε να περάσει τον Χ.Κασιούμη (έκτος) και να τερματίσει αυτός  στην πέμπτη θέση.

Παναγιώτης Κουζής #1

Στον πίνακα της βαθμολογίας προηγείται πάντα ο Παναγιώτης Κουζής με τον Δημήτρη Βαγγελάκο να ακολουθεί στην δεύτερος, ενώ ο Μανώλης Σκύβαλος πέρασε στην τρίτη θέση της κατηγορίας MX1.

Open
Με άλλη μια νίκη (Σάββατο) συνέχισε ο Κώστας Τζιώρας την πορεία του την κατάκτηση του τίτλου, αφήνοντας την κατηγορία του την Κυριακή, με συμμετοχή του στην MX1.  Ο Θανάσης Αυγέρης μετά την δεύτερη θέση το Σάββατο, ολοκλήρωσε τον αγώνα την Κυριακή κατακτώντας άξια την καρό σημαία. Ο Δημήτρης Κεραμιδάς κατέκτησε βαθμούς στην Σπερχειάδα από μια τρίτη και μια δεύτερη θέση. Ο Κώστας Κάλφας μετά την τέταρτη θέση το Σάββατο ανέβηκε την Κυριακή τρίτος, αντιμετωπίζοντας σκληρή επίθεση από τον Βαγγέλη Μηλιώτη που έμεινε πίσω κατακτώντας την πέμπτη θέση το Σάββατο. Ο Νίκος Μυλωνίδης μετά την έκτη θέση στον πρώτο αγώνα, επανήλθε την Κυριακή με μια τέταρτη θέση. Ο Λευτέρης Μαργαρίτης κατέλαβε την Κυριακή την έκτη θέση.


Κώστας Τζιώρας #46

Θανάσης Αυγέρης #1

Στην βαθμολογία προηγείται από την αρχή της χρονιάς ο Κώστας Τζιώρας, με τον Θανάση Αυγέρη να ακολουθεί σταθερά από την δεύτερη θέση. Αλλαγή για την τρίτη θέση, με τον Δημήτρη Κεραμιδά να σκαρφαλώνει στην πρώτη τριάδα.

Open V
Ο Βασίλης Γεωργίου κατακτά δύο πρώτες θέσεις στην κατηγορία του το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Σπερχειάδας. Οι επόμενες δυο θέσεις του βάθρου κατέλαβαν οι Σταμούλης Παύλου και Γιάννης Πιλάλας αντίστοιχα. Την εξάδα έκλεισαν το Σάββατο οι Γ.Τηλιόπουλος, Σ.Λυκιαρδόπουλος και Τ.Μυλωνίδης, ενώ την Κυριακή η σειρά ήταν Σ.Λυκιαρδόπουλο, Τ.Μυλωνίδης και Κ.Καραΐσκος.

Βασίλης Γεωργίου #141

Μετά τον έκτο γύρο του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross 2010, στην βαθμολογία δεν αλλάζει κάτι στην κορυφή με τον Γιάννη Πιλάλα να έχει χτίσει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Γιώργο Τηλιόπουλο. Ο Γιώργος Κανελλόπουλος ακολουθεί από κοντά στην τρίτη θέση.

Junior
Ακόμα δύο νίκες πρόσθεσε ο Μανώλης Κρητικός αυτό το Σαββατοκύριακο στην Σπερχειάδα και κρατά την πρώτη θέση στην βαθμολογία. Ο Γιώργος Αρβανίτης είχε έναν καλό αγώνα τον Σάββατο ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση, αλλά μια πέμπτη θέση την Κυριακή. Ο Κώστας Μπετείνης οδήγησε και πήρε μια τρίτη και δεύτερη θέση, με τον Σταμάτης Κατέβα να έρχεται τέταρτος και τρίτος την Κυριακή μετά από μια πολύ καλό συναγωνισμό τον τελευταίο γύρο με τον Νίκο Φανουράκη (τέταρτος και πέμπτος το Σάββατο).

Μανώλης Κρητικός #160

Στην βαθμολογία προηγείται ο Μανώλης Κρητικός με τον Γιώργο Αρβανίτη να είναι από κοντά. Τρίτος στην βαθμολογία Junior είναι ο Κώστας Μπετείνης.

Mini
Ο Δημήτρης Τουρανζίδης πήρε δυο νίκες με τον Άγγελο Μαργαρίτη, πρώτη συμμετοχή, ακολούθησε και έκλεισε την κατηγορία.

απο αρ. Άγγελος Μαργαρίτης #106, Δημήτρης Τουρανζίδης #222

Στην βαθμολογία mini η πρώτη τριάδα είναι Βασίλης Κορωνάκης, Προκόπης Βεργής και Δημήτρης Μπάκας.


Επόμενος αγώνας, Μεγαλόπολη 23-24 Οκτωβρίου 2010
Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα, υπάρχουν στο Racephoto.gr
Φωτογραφίες: Ιωσήφ Βάγγερ / Race Photo