Τοποθεσία: Σέσκλο Βόλου
Συμμετοχές: 125 (ΜΧ1: 27, ΜΧ2: 33, OPEN: 32, Junior: 15, Mini: 15)
Καιρός: Συννεφιά 10 C
Θεατές: 800 – 1000

Στον πρώτο αγώνα motocross κυπέλλου βορείου Ελλάδος OME που διεξήχθη στην πίστα του Σέσκλου στον Βόλο, ο Στέλιος Γαλατιανός αγωνίστηκε στην MX1 και πραγματικά πετούσε. Κέρδισε άνετα και με μεγάλη διαφορά τα δύο σκέλη ενώ πέτυχε και τον απόλυτο χρόνο της ημέρας με 1:45.889. Στην ΜΧ2 o Μιχάλης Παναγιωτόπουλος περιόρισε τον περσινό κυπελλούχο Τερζή-Γαλανό, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη.

Η πίστα του Σέσκλου είναι μια από της ομορφότερες σε σχεδίαση στην χώρα μας προσφέροντας απόλαυση στον αγωνιζόμενο και καλή οπτική με θέαμα στον θεατή. Δεν είναι τυχαίο που οι συμμετοχές άγγιξαν τις 125 και οι θεατές τους 1.000 παρά το γεγονός ότι υπήρχε υπόνοια βροχής με τσουχτερό κρύο και ο αγώνας δεν διαφημίστηκε αρκετά στην πόλη του Βόλου. Οργανωτικά τα πράγματα κύλησαν στους γνωστούς ρυθμούς που γνωρίζουμε το κύπελλο βορείου Ελλάδος και ίσως λίγο ποιο χαλαρά (ειδικά στον τεχνικό έλεγχο). Ο ΑΟΜΒ παρείχε τις στοιχειώδης ανέσεις για τον θεατή (καντίνα, τουαλέτες) ενώ παράλληλα προετοίμασε σωστά την πίστα προσθέτοντας δύο νέα κομμάτια για να κόψει λίγο την ταχύτητα. Το ένα από αυτά αποδείχτηκε επικίνδυνο για τους άπειρους οδηγούς, δημιουργώντας πτώσεις  με τραυματισμούς. Υπήρξαν παράπονα από οδηγούς ότι η πίστα δεν ήταν φρεζαρισμένη αρκετά, με την υποψία βροχής, καλά έκαναν οι οργανωτές και άφησαν την πίστα ως είχε. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν άλλος ένας επιτυχημένος αγώνας motocross βορείου Ελλάδος.

Πρώτος αγώνας ΜΧ1
Η εμφάνιση του Στέλιου Γαλατιανού(Honda #103) στην μεγάλη κατηγορία ήταν πραγματικά μια έκπληξη, ο Στέλιος αποφάσισε στα κύπελλα να αγωνίζεται στην ΜΧ1 και στο πρωτάθλημα στην ΜΧ2. Η εκκίνηση του πρώτου σκέλους ανήκε στον Δημήτρη Μερεμετσάκη(Yamaha #134) αλλά γρήγορα τον πέρασαν οι Γαλατιανός και Μανώλης Κρητικός(Honda #55) για την μάχη της πρώτης θέσης. Η μάχη αυτή τελείωσε εν τη γένεση της καθώς ο Γαλατιανός έγραψε από τον πρώτο γύρο εκπληκτικούς χρόνους, δημιουργώντας διαφορά που του εξασφάλισε την πρώτη θέση. Ο Κρητικός τερμάτισε δεύτερος με οριακά τρίτο τον Μερεμετζάκη που τον απείλησε στον τελευταίο γύρο. Ο Βούλγαρος Bongo Avramof(Yamaha #82) δεν είχε καλή εκκίνηση και έχασε την επαφή με του πρώτους, τερματίζοντας τελικά τέταρτος. Πέμπτος μετά από πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισε ο Αλέξης Ζώρας(Yamaha #333), με έκτο τον Κωνσταντίνο Τζιώρα(Yamaha #46).

Πρώτος αγώνας ΜΧ2
Ο Νίκος Ανδρέου(ΤΜ #102) πήρε την εκκίνηση ενός δραματικού σκέλους όπως εξελίχθηκε. Οι Μιχάλης Παναγιωτόπουλος(ΚΤΜ #61) και περσινός κυπελλούχος του θεσμού Τερζής-Γαλανός(ΚΤΜ #1) πέρασαν γρήγορα μπροστά ανοίγοντας την μάχη της πρώτης θέσης. Η πίστα του Σέσκλου δεν φημίζεται για τα πολλά σημεία προσπέρασης και όπως είναι λογικό ο Τερζής προσπαθούσε να βρει γραμμές για να περάσει τον πρώτο Παναγιωτόπουλο. Το κατάφερε δύο φορές, μια στα μισά του όπου απάντησε άμεσα ο Παναγιωτόπουλος, και άλλη μια στο τέλος του αγώνα….. Ακολουθεί διορθωμένο κομμάτι……όπου και πάλι ανταπέδωσε ο Παναγιωτόπουλος λίγο πρίν τον τερματισμό κερδίζοντας την μάχη και το σκέλος. Πίσω τους ο Σπύρος Κοσμάς έδινε τον δικό του εκπληκτικό αγώνα. Ξεκινώντας από την 14η θέση κατάφερε να αναρριχηθεί και να τερματίσει τρίτος, επιβεβαιώνοντας την καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται φέτος. Κακή εκκίνηση είχε και ο Βασίλης Ζαχαρίου(ΚΤΜ #2) τερματίζοντας τελικά τέταρτος, μπροστά από τον πέμπτο Γιάννη Τζιούρβα(Suzuki #17) και τον έκτο Κυριάκο Κόττη(Honda #199).

Πρώτος αγώνας ΟΡΕΝ
Από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό ο Δημήτρης Στούπας(Honda #56) δεν είχε αντίπαλο. Πήρε άνετα την πρώτη θέση μπροστά από τον δεύτερο Τάσο Αδαμίδη(Honda #17) που δεν άντεξε στο σφιχτό γυρολόγιο του πρώτου. Ο περσινός κυπελλούχος Βαγγέλης Μπαλάτσος(Yamaha #1) κατέλαβε την τρίτη θέση μπροστά από τον τέταρτο Σταμούλη Παύλου(Kawasaki #101). Δυναμική επιστροφή στους αγώνες του βετεράνου Βασίλη Γεωργίου(Kawasaki #141) καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση μετά από μάχη διαρκείας με τον έκτο Παναγιώτη Παναγιώτου(Κawasaki #111).

Πρώτος αγώνας Mini-Junior
Ο αριθμός των τριάντα συμμετοχών στις κατηγορίες αυτές, μαρτυρούν την ώθηση που πήραν από την απόφαση της ΟΜΕ την περσινή χρονιά να μην πληρώνουν συμμετοχή, απόφαση που ακολούθησε φέτος και η ΕΛΠΑ. Στην Junior ο Δημήτρης Κοντολέτας(Yamaha #92) πήρε άνετα το σκέλος, καθώς ο αναμενόμενος αντίπαλος του ο Βούλγαρος Angel Karaniotof(KTM #79) είχε μια πτώση στον δεύτερο γύρο που τον καθυστέρησε αρκετά τερματίζοντας τελικά δεύτερος. Την τριάδα έκλεισε ο Γιάννης Μόσιος(ΚΤΜ #51) στην πρώτη χρονιά στην Junior. Ο βούλγαρος Ivan Petrov(Kawasaki #3) ήταν ο μεγάλος νικητής του σκέλους της Mini, επικρατώντας άνετα του δεύτερου Ανέστη Ράδου(ΚΤΜ #97) και του τρίτου Γιάννη Τουρατζίδη(Yanaha #54).

Δεύτερος αγώνας ΜΧ1
Η εκκίνηση ήταν για δεύτερη φορά υπόθεση του Μερεμετσάκη και η πρωτοπορία του αγώνα υπόθεση του Γαλατιανού. Όσο ο Γαλατιανός απομακρυνόταν για την κατάκτηση του δεύτερου σκέλους, τόσο η μάχη της δεύτερης θέσης μεταξύ του Μερεμετσάκη και του Avramof μεγάλωνε. Στο τέλος του αγώνα ο Γαλατιανός σφράγισε με την νίκη του την εκπληκτική πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην ΜΧ1, με τον Μερεμετσάκη να επικρατεί τελικά εύκολα του τρίτου Avramof. Τέταρτος τερμάτισε ο Κρητικός ξεκινώντας από τελευταίος μετά από πτώση στον πρώτο γύρο. Ο Σταμάτης Δημολιάνης(Yamaha #110) σε αυτό το σκέλος είχε καλή εκκίνηση, κρατήθηκε μπροστά και πήρε την πέμπτη θέση. Την εξάδα έκλεισε ο Μάρκος Καρασακαλίδης(Suzuki #3).

Δεύτερος αγώνας ΜΧ2
Για άλλη μια φορά ο γνωστός εκκινησάκιας Ανδρέου έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή αλλά ξανά δεν μπόρεσε να κρατηθεί μπροστά. Ο Τερζής τέθηκε επί κεφαλής του αγώνα με τον Παναγιωτόπουλο να προσπαθεί να κρατηθεί στα πολύ σφιχτά γυρολόγια του πρωτοπόρου. Η διαφορά τους έφτασε μέχρι και τα πέντε δεύτερα, αλλά ο Τερζής από τον τέταρτο γύρο και μετά έκοψε αρκετά τον ρυθμό του προφανώς λόγω κούρασης. Ο Παναγιωτόπουλος έκανε υπομονή γνωρίζοντας ότι η πίστα έχει βγάλει αρκετά σαμάρια και ο Τερζής κουράζεται εύκολα. Έτσι δικαιώθηκε στον έβδομο γύρο όταν πέρασε μπροστά κερδίζοντας άνετα αυτήν την φορά το σκέλος. Αν και ο Ζαχαρίου είχε καλή εκκίνηση,  δεν μπόρεσε να κινηθεί στον ρυθμό των πρώτων. Οι στρατιωτικές υποχρεώσεις του τον έχουν πάει λίγο πίσω, δυσκολεύτηκε αρκετά να πάρει την τρίτη θέση από τον τέταρτο και πολύ ανταγωνιστικό Κοσμά. Άλλη μια πέμπτη θέση για τον Τζιούρβα που τερμάτισε μπροστά από τον Βούλγαρο Dimitri Verkov(KTM #802) στην έκτη θέση.

Δεύτερος αγώνας ΟΡΕΝ
Μεγάλη μάχη έγινε για την πρώτη θέση σε αυτό το σκέλος. Μετά από μάχη σε όλο τον αγώνα ο Αδαμίδης πήρε την νίκη από τον δεύτερο Στούπα. Τρίτος τερμάτισε ο Μπαλάτσος με τέταρτο τον Σάκη Παπαγιάννη(ΚΤΜ #3). Ο Γεωργίου πήρε άλλη μια πέμπτη θέση ενώ ο Δούκας Μαμέλης(ΚΤΜ #450) όπου και αυτός επιστρέφει στους αγώνες, τερμάτισε έκτος.

Δεύτερος αγώνας Mini-Junior
Για την Junior ο Κοντολέτας αν και βρέθηκε πίσω από τον Karaniotof στην αρχή, εν τούτοις κατάφερε να ανασυγκροτηθεί, να κατεβάσει το γυρολόγιο του και να πάρει την πρώτη θέση. Με αυτόν τον τρόπο ο Karaniotof τερμάτισε ξανά δεύτερος με τρίτο τον Μόσιο. Και στην Mini η τριάδα δεν άλλαξε, ο Petrov πήρε άλλη μια άνετη νίκη μπροστά από τον δεύτερο Ράδο και τρίτο Γ.Τουρατζιδη.