Η αφρόκρεμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Supermoto συναντήθηκε στο Sankt Wendel της Γερμανίας, κάτω από ηλιόλουστο καιρό. Οι 13.487 θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, αποθέωσαν τον «δικό τους» Bernd Hiemer, που συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της S1. Στην S2 αντίθετα, ο Γάλλος Thierry van de Bosch είναι αυτός που δυο γύρους πριν το τέλος προηγείται στην βαθμολογία.

Και οι δυο όμως, παρά τους καλύτερους χρόνους στο ζέσταμα, δεν κατάφεραν να πάρουν την Superpole. Ο Ivan Lazzarini (#30-Husqvarna) κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στη Superpole, ακολουθούμενος από τον όμοσταυλό του Gerald Delepine (#1-Husqvarna). Τρίτος έρχεται ο Bernd Hiemer (#12-KTM) με τον Simone Girolami (#74-TM) να κλείνει την πρώτη σειρά εκκίνησης. Στα 450 κυβικά της κατηγορίας S2, ο Eddy Seel (#3-Suzuki) καταφέρνει να κάνει τον πιο γρήγορο γύρο. Δεύτερος ο Thierry v. d. Bosch (#101-Aprilia), με τους Fabio Balducci (#38-TM) και Sylvain Bidart (#64-Honda) να κλείνουν την πρώτη τετράδα.

S1 – 1ος αγώνας
Την γραμμή του τερματισμού πανηγύρισαν τα δυο εργοστασιακά της Husqvarna. Ο Gerald Delepine (#1-Husqvarna) πέρασε από τον Ivan Lazzarini (#30-Husqvarna) στον πρώτο γύρο και παρέμεινε στην κορυφή ως το τέλος. Ο Lazzarini τερματίζει δεύτερος, με τον Bernd Hiemer (#12-KTM) να σκαρφαλώνει από την έκτη στην τελική τρίτη θέση.
2ος αγώνας
Αποφασισμένος για όλα παρουσιάστηκε στον δεύτερο αγώνα ο Bernd Hiemer. Εκκίνησε και κράτησε για 19 γύρους την πρωτοπορία τερματίζοντας πρώτος κάτω από τις ζητωκραυγές των συμπατριωτών του. Δεύτερος τερματίζει και πάλι ο Lazzarini. Ο Simone Girolami (#74-TM) καταφέρνει και προσπερνάει τον Delepine στον 11ο γύρο και ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ρίχνοντας τον Delepine τέταρτο.

Στο πίνακα της βαθμολογίας προηγείται ο Bernd Hiemer με 231 βαθμούς. Με 182 ακολουθεί ο Βρετανός Christian Iddon (#6-Aprilia) που είχε μια 11η και 7η θέση στον αγώνα. Τρίτος ο Ιταλός Ivan Lazzarini (#30-Husqvarna) με 175 βαθμούς. Με δύο βαθμούς λιγότερους στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Gerald Delepine (#1-Husqvarna). Οι M. Goetz (#9-KTM) και F.Fiorentino (#67-KTM) με 125 και 114 βαθμούς αντίστοιχα κλείνουν την πρώτη εξάδα.

S2 – 1ος αγώνας
Δυναμική εκκίνηση από τον Eddy Seel (#3-Suzuki), αλλά μετά τον δεύτερο γύρο τον προσπερνάει ο VDB (#101-Aprilia), ο οποίος κρατάει την θέση του, τερματίζοντας πρώτος. Δεύτερος ο Seel, με τον Sylvain Bidart (#64-Honda) να μην δέχεται πίεση και να τερματίζει τελικά τρίτος.
2ος αγώνας
Ο Seel εκκίνησε και ήταν αυτή την φορά διαβασμένος. Στην πρώτη στροφή κάλυψε σωστά την γραμμή του και δεν άφησε περιθώρια να τον προσπεράσει πάλι ο VDB. Δεν σταμάτησε να επιτίθεται ο VDB, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο στον τελευταίο γύρο και να βρεθεί για λίγο εκτός πίστας. Ακαριαία τον προσπέρασε ο Sylvain Bidart που πέρασε την γραμμή ως δεύτερος, αφήνοντας τρίτο τον VDB. Πρώτη νίκη του Eddy Seel με το Suzuki του.

Στην βαθμολογία, δύο γύρους πριν το τέλος του πρωταθλήματος, ο Thierry van de Bosch συνεχίζει να προηγείται με 190 βαθμούς. Δεύτερος ο Jerome Giraudo (#8-Aprilia) με 167 βαθμούς, που είχε μια 11η και 7η θέση στον Γερμανικό γύρο. Στην τρίτη θέση με 156 βαθμούς, συγκατοικούν οι Eddy Seel (#3-Suzuki) και Adrian Chareyre (#2-Husqvarna). Στις θέσεις πέντε και έξι βρίσκονται οι Frederic Bolley (#5-Aprilia) και Sylvain Bidart (#64-Honda), με 152 και 133 βαθμούς αντίστοιχα.

Φωτογραφία: @ARTRADING, TM, APRILIA