2ος αγώνας Attika Enduro cup 2007
Ημερομηνία: Κυριακή 29 Απριλίου
Τοποθεσία: Κονίστρες Ευβοίας
Συμμετοχές: 95 αθλητές
Θεατές: 1.000
Καιρός: Αίθριος, 24oC

Μπορεί να ξενιτεύτηκε από την Αττική ο θεσμός για πρώτη φορά μετά από ενάμισι χρόνο αλλά η Κονίστρα της Ευβοίας φρόντισε να αποζημιώσει τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα με δυο ιδανικές ειδικές και πλήθος κόσμου να συρρέει για να τους παρακολουθήσει. Ο Γιώργος Μανωλίδης δεν έχασε την ευκαιρία κερδίζοντας την γενική πλησιάζοντας όλο πιο κοντά στον στόχο του.

Η Red Bull Hellas φέτος πριμοδοτεί τον νικητή της γενικής με μια συμμετοχή στo Red Bull Romaniacs 2008, δώρο στο οποίο πλησίασε πολύ ο Μανωλίδης. Ευχάριστη έκπληξη η δεύτερη θέση στη γενική για τον “πιτσιρικά” Γιώργο Καπώνη αλλά και η τρίτη θέση για τον εξαιρετικό Δημήτρη Πετρόπουλο μετά την εγκατάλειψή του στον προηγούμενο αγώνα.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Αποστόλου Νεκτάριος του οποίου η πολύ προσπάθεια δείχνει να φέρνει αποτελέσματα, στην πέμπτη θέση πέφτει ο Θανάσης Κομνηνός, που πρέπει πλέον να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο και έκτος, άλλη μια έκπληξη, ο Παύλος Χέντερσον.

Σωστά η οργάνωση μετακίνησε το ωράριο μια ώρα πιο πίσω δίνοντας χρόνο σε πολλούς αθλητές να ξεκινήσουν το πρωί της Κυριακής. Παρόλα αυτά τα ξενοδοχεία της Κύμης αλλά και οι ταβέρνες της παραλίας το Σάββατο βράδυ γέμισαν εντουράδικο χρώμα! Το Parc Ferme, σωστά, στήθηκε στο σχολείο της πόλης όπου ο κόσμος είχε την δυνατότητα να χαζέψει τις μοτοσυκλέτες. Δυστυχώς δεν υπήρχε περισσότερος χώρος για parking έτσι οι αθλητές κλήθηκαν να παρκάρουν εκτός σχολείου και την Κυριακή το πρωί ο δρόμος μπροστά στο σχολείο ζωντάνεψε! Ο αγώνας ανηφόριζε προς το Κάδι όπου ξεκίναγε το πρώτο μονοπάτι σε ένα στενό πέρασμα κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων. Ακολουθούσε κατηφορικό μονοπάτι δοκιμάζοντας τις αντοχές των αθλητών και των μοτοσυκλετών και μετέπειτα οι δυο ειδικές, πρώτα το ποτάμια και έπειτα η motocross στο χώρο όπου είχε γίνει πέρυσι ο φιλικός αγώνας scramble.

Η πρώτη ειδική σχεδιάστηκε λίγο μακρύτερα από τις Κονίστρες σε ρέμα ποταμού προσφέροντας εντυπωσιακά περάσματα στο νερό αλλά και πανοραμική θέα για τους θεατές που κατέκλυσαν την ειδική ειδικά στο πρώτο πέρασμα. Η παρουσία της Red Bull με το ηχητικό όχημα αλλά και το θέαμα που πρόσφεραν οι αθλητές συγκαταλέγουν αυτήν την ειδική ανάμεσα στις καλύτερες που έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. Θεατές – Μουσική – Θέαμα = επιτυχία.

Συνέβη και ατύχημα αναβάτη στην ειδική motocross, προήλθε από σύγκρουση με έτερο αθλητή που για κάποιο λόγο γύρισε ανάποδα την ειδική. Ήταν ένα ατυχές συμβάν του αγώνα, όμως αυτά δυστυχώς συμβαίνουν. Πριν δυο εβδομάδες σε αγώνα του Ισπανικού πρωταθλήματος ο πολύπειρος Φινλανδός Miki Arpa, είχε πτώση σε ειδική διαδρομή και όταν συνήλθε ξεκίνησε με την μοτοσυκλέτα οδηγώντας ανάποδα. Από το σοκ της πτώσης δεν καταλάβαινε τους ανθρώπους γύρω του που του φώναζαν να σταματήσει και η συνέπεια ήταν να συγκρουστεί μετωπικά με τον Oriol Mena ο οποίος ερχόταν πίσω του. Δεν το αναφέρω ως δικαιολογία αλλά τέτοια ατυχήματα δυστυχώς συμβαίνουν. Ένα πρόβλημα είχε η οργάνωση και αυτό ήταν οι άνθρωποι που χρειαζόταν να στελεχώσουν τις ειδικές.

Όσο για τα παράπονα για την επιβολή προστίμου σε όσους δεν είχαν καταθέσει τα χρήματα της συμμετοχής εμπρόθεσμα θα με βρουν αντίθετο καθώς κάτι τέτοιο αναφέρετε στον κανονισμό. Η οργάνωση ξοδεύει το 50% έως το 75% των χρημάτων πριν καλά γίνει ο αγώνας, δεν θα είχε νόημα να πληρώνεται η συμμετοχή την Κυριακή στον αγώνα. Επίσης το πρόστιμο είναι καθαρά συμβολικό (10 ευρώ) και μοναδικό στόχο έχει να θυμίσει πως η συμμετοχή πρέπει να πληρώνεται στον χρόνο που έχει καθοριστεί από την οργάνωση. Δεν κερδίζει τίποτα η οργάνωση από τις εκπρόθεσμες συμμετοχές και εδώ να σημειώσω πως η εκπρόθεσμη καταβολή συμμετοχής σε αγώνα ΕΛΠΑ ήταν μέχρι πρότινος 23 ευρώ. Ας μην φτάσουμε σε σημείο να τιμωρούμε τους σύννομους, ειδικά φέτος.

Στην Κατηγορία ΕΤ (Tour – ένας γύρος) ο Βασίλης Παπαδημητρίου κέρδισε τον Στέλιο Παναγιωτόπουλο στο νήμα με τέσσερα δευτερόλεπτα διαφορά ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γιάννης Δαβής.

Πήρε φόρα ο Γιώργος Μανωλίδης και καθάρισε σχετικά εύκολα την μικρή κατηγορία κερδίζοντας και τον δεύτερο αγώνα. Πλέον ο Θανάσης Κομνηνός, τερμάτισε δεύτερος και σε αυτόν τον αγώνα χρειάζεται να προσπαθήσει πιο πολύ μέχρι τον Νοέμβριο για να απαιτήσει κάτι καλύτερο. Την έκπληξη έκανε ο Παύλος Χέντερσον ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου, του ευχόμαστε ακόμα καλύτερα.

Άλλαξε πρωτοπόρο η κατηγορία Ε2 καθώς ο πιτσιρικάς Γιώργος Καπώνης κέρδισε τον αγώνα ανεβαίνοντας πλέον στην πρώτη θέση της κατάταξης. Πίσω του τερμάτισε ο Δημήτρης Πετρόπουλος κερδίζοντας στις διαφορές τον τρίτο Νεκτάριο Αποστόλου. Γάκης, Παπαδάκης και Πισσαδάκης έκλεισαν την εξάδα. Η πέμπτη θέση του Παπαδάκη έδωσε αριθμητικό αβαντάζ στον Καπώνη ενώ ο Μάκης Χαρίτος θα χαρεί το καλοκαίρι από την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Απόλυτος κυρίαρχος είναι ο Γιώργος Ζαχαρίου τερματίζοντας ξανά πρώτος βάζοντας γερές βάσεις για το κύπελλο της κατηγορίας του. Δεύτερος ο Γιώργος Βεζύρης με τετράχρονο κλέβοντας την τρίτη θέση (πολύ μικρή διαφορά) από τον τρίτο Αριστείδη Χριστοφίδη. Κούρλας, Τσολάκης και Ματσίκας συμπλήρωσαν τους έξη πρώτους. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ζαχαρίου, στη δεύτερη θέση ο Χριστοφίδης ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Θωμάς Ματσίκας μετά την βίαιη εγκατάλειψη του Κοντολιού. Αυτοκτόνησε ο περσινός κυπελλούχος Δημήτρης Κούρλας μετά και την τέταρτη θέση στον αγώνα.

Περισσότεροι οι αθλητές Junior σε αυτόν τον αγώνα και απ’ ότι φάνηκε όλα γίνονται. Ο Δημήτρης Ιακωβάκης κέρδισε τον Νικηφόρο Καταμπά που ήταν πιο γρήγορος αλλά το σκασμένο ελαστικό χάρισε την νίκη δίκαια στον Ιακωβάκη. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Λευτέρης Πανέτης. Η κατηγορία γέμισε ισοβαθμίες και οι αθλητές έχουν μπροστά τους έξη μήνες μέχρι να ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους.

Ενδιαφέρον στην κατηγορία έδωσε η ξεκάθαρη νίκη του Δημήτρη Γιαννακάρα ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τους τερματισμούς του και προηγείται στη βαθμολογία. Στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Καρακίτσογλου και τρίτος ο Μιχάλης Στεργίδης. Τότολος, Αρβανίτης και Δρόλιας έκλεισαν την εξάδα. Ο Μιχάλης Στεργίδης βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση ενώ ο Παναγιώτης Αρβανίτης ανέβηκε στην τρίτη θέση.

Στην κατηγορία champion νικητής ήταν ο Γιώργος Κοινωνάς, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φώτης Σκαρής και στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μιχάλης Προβιάς. Οι ίδιοι προηγούνται αντίστοιχα και στη βαθμολογία.

Επόμενος αγώνας 18 Νοεμβρίου στην Μάνδρα Αττικής.

Περισσότερες φωτογραφίες