4ος Αγώνας Αττικού κυπέλλου scramble ΑΜΟΤΟΕ
Τοποθεσία: Παραλία Αγ. Νικολάου Αναβύσσου
Συμμετοχές: 36 (SB:16, S1:8, S2:4, S3:4, SChampion:4
Καιρός: ηλιοφάνεια

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου εκκίνησε ο τέταρτος και τελευταίος αγώνας scramble του Αττικού κυπέλλου Scramble 2007 στην παραλία του Αγ. Νικολάου στην περιοχή της Αναβύσσου. Το σωματείο Ε-75 κατάφερε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα με την τέλεση του 4ου αγώνα σε παραλία της Αττικής. Ο Νεκτάριος Καταμπάς στην SB, o Γιώργος Μανωλίδης στην S1, o Στέλιος Παπαδάκης στην S2, ο Αλέξης Λιβανάς στην S3 και ο Γιώργος Κοινωνάς στους SChampion αναδείχθηκαν νικητές στον «καλοκαιρινό» αγώνα scramble. Παράλληλα είχαμε και την ανάδειξη των φετινών κυπελλούχων του Αττικού Scramble 2007, με τους νικητές του Κυριακάτικου αγώνα να στέφονται και Κυπελλούχοι στην αντίστοιχη κατηγορία τους.

Τα 500 μέτρα που οδηγήθηκαν πάνω στην άμμο της παραλίας έδωσαν ένα διαφορετικό βαθμό δυσκολίας στο Αττικό κύπελλο scramble. Η αρχή έγινε, έστω και εάν υπήρξαν κάποια κενά στην κάλυψη και οριοθέτησης της διαδρομής. Η διαδρομή συνέχιζε στον διπλανό λόφο όπου οδηγήθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής. Από πλευράς αθλητών, όλοι ευχαριστήθηκαν τον αγώνα, ενώ από τους λίγους θεατές (μεταξύ αυτών και λουόμενοι) θα άξιζε να βλέπανε περισσότερο θέαμα στην παραλία (π.χ. κι άλλα άλματα). Επιτέλους, μετά από πολύ καιρό, στον αγώνα δεν υπήρξε πρόβλημα με σκόνη.

Η Κατηγορία SB άνοιξε το θέαμα με τους θεατές να παρακολουθούν να γυρίζουν την διαδρομή μήκους τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων μόνο 16 αναβάτες. Τρεις πρωταγωνιστές είχε αυτός ο αγώνας. Ο Παναγιώτης Μπελίτσης (529-Suzuki) ξέφυγε από την εκκίνηση και κρατούσε την πρωτιά. Μια πτώση όμως άφησε τον Νεκτάριο Καταμπά (561-Yamaha), που ήταν στη ρόδα του, να τον περάσει. Ο Γιώργος Πανδής (532-Honda) είχε πλησίασει τον Π.Μπελίτση και τον προσπέρασε τερματίζοντας δεύτερος τον αγώνα μετά τον Ν.Καταμπά που είχε ξεφύγει αρκετά. Τρίτος τελικά πέρασε ο Π.Μπελίτσης, με τον Μάριο Κάκο (544-Honda) να έρχεται τέταρτος. Την πρώτη εξάδα έκλεισαν Ξενοφών Άντζελους (556-Yamaha) και Στέλιος Παναγιωτόπουλος (565-ΚΤΜ). Κυπελλούχος ο Νεκτάριος Καταμπάς με 95 βαθμούς. Δεύτερος πέρασε στην τελική βαθμολογία ο Παναγιώτης Μπελίτσης με 52 βαθμούς, με τον Παναγιώτη Τορβά (571-Yamaha) να περνάει τρίτος στον πίνακα με 45 βαθμούς.

Κατηγορία S1
O Γιώργος Μανωλίδης (169-KTM) επέβαλε τον δικό του ρυθμό παρά το αρχικό πότισμα με λάσπη που δέχτηκε στην εκκίνηση και την παραμονή του στις πίσω θέσεις. Ο Νικηφόρος Καταμπάς (155-ΚΤΜ) κράτησε για περίπου μισό αγώνα την πρωτιά, δεχόμενος στο τέλος επίθεση από τον Γ.Μανωλίδη. Τελικά δέχτηκε την προσπέραση και κράτησε γερά την δεύτερη θέση, παρά την λαχτάρα να μείνει από βενζίνη στον τελευταίο 26ο γύρο. Ο Θανάσης Κομνηνός (13-ΚΤΜ) ακολούθησε στην τρίτη θέση, στην οποία κρατήθηκε σε όλο τον αγώνα. Τέταρτος ήταν ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος (178-Yamaha), πέμπτος ο Μιχάλης Λαμπρακόπουλος (149-KTM), με την πρώτη εξάδα να κλείνει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (177-Honda) που είχε πολύ καλές στιγμές στην αρχή του αγώνα. Έβδομος τερμάτισε ο Μίνως Κονίδης (102-ΚΤΜ) με τον Θοδωρή Ερμήλιο (173-ΚΤΜ) να εγκαταλείπει. Κυπελλούχος της κατηγορίας S1 ο Γιώργος Μανωλίδης με 95 βαθμούς. Δεύτερος ο Θανάσης Κομνηνός με 77 βαθμούς, με τον Νικηφόρο Καταμπά να ακολουθεί τρίτος στην τελική βαθμολογία.

Κατηγορία S2
Τέσσερις συμμετοχές είχε μόνο η συγκεκριμένη κατηγορία. Νικητής ο Στέλιος Παπαδάκης (23-Yamaha) που έχασε αρκετό χρόνο στον νερόλακκο ακριβώς μετά την εκκίνηση. Δεν το έβαλε κάτω όμως και κυνήγησε τους αντίπαλούς του. Κατάφερε τελικά να προσπεράσει και να αποκτήσει ενάμιση λεπτό διαφορά στον τερματισμό με τον δεύτερο Χρήστο Δημόπουλο (268-Kawasaki). Πίσω κατά έναν γύρο (24) τερμάτισε τρίτος ο Νίκος Μυλωνίδης (251-Honda). Άτυχος ο Θανάσης Τζίγκουρας (218-TM) που εγκατέλειψε. Στον βαθμολογικό πίνακα ο Κυπελλούχος είναι ο Στέλιος Παπαδάκης με 81 βαθμούς. Δεύτερος o Νίκος Μυλωνίδης με 54 βαθμούς, αφήνοντας μια θέση πιο κάτω τον Γιάννη Ελένη (291-Kawasaki) με 45 βαθμούς.

Κατηγορία S3
Άλλη μια κατηγορία με μόλις τέσσερις συμμετοχές. Ο Αλέξης Λιβανάς (370-Honda) δεν είχε στην ουσία αντίπαλο να τον απειλήσει κάτι που δείχνει και η διαφορά των 25 γύρων έναντι 21 γύρων του δεύτερου Δημήτρη Μανέτα (342-KTM). Ο Λιβανάς είχε και μια εντυπωσιακή πτώση λίγα μέτρα πριν την καρό σημαία, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Μετά τον Δ.Μανέτα ακολούθησε ο Σταύρος Κωστάκος (341-ΚΤΜ) που οδήγησε 14 περιπετειώδεις γύρους και ανέβηκε τρίτος στο βάθρο. Εγκατέλειψε ο Γιώργος “είμαι καλός στο τρίαθλο” Γλυκός (323-ΚΤΜ). Στην βαθμολογία μετά το τέλος των αγώνων, ο Αλέξης Λιβανάς είναι κυπελλούχος με 75 βαθμούς. Ο Γιώργος Καρακίτσογλου (316-ΚΤΜ) παρέμεινε με 30 βαθμούς διαφορά, πίσω στην δεύτερη θέση. Τρίτος για το 2007, αναδείχτηκε ο Δημήτρης Μανέτας, που μάζεψε 40 βαθμούς.

Πτώση για τον Αλέξη Λιβανά

λίγα μέτρα πριν την καρό σημαία

Κατηγορία SChampion
Και εδώ μόνο τέσσερις συμμετοχές. Ο Γιώργος Κοινωνάς (3-ΚΤΜ) πέταγε πάνω παραλία και στην υπόλοιπη διαδρομή. Όταν έπεσε η καρό σημαία είχε κάνει τους 27 γύρους σε 1 ώρα 36 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα. Ήταν απλά αχτύπητος. Δεύτερος με έναν γύρο διαφορά ο Φώτης Σκαρής (74-Gas-Gas), με τον Ντίνο Μανωλά (745-ΚΤΜ) να ανεβαίνει τρίτος στο βάθρο του αγώνα. Τέταρτος αναδείχτηκε ο Κώστας Χαχάγιας (73-ΚΤΜ). Κυπελλούχος ο Γιώργος Κοινωνάς με 95 βαθμούς. Δεύτερος ο Ντίνος Μανωλάς με 40 βαθμούς, ενώ ο Φώτης Σκαρής ανέβηκε με 29 βαθμούς στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας.

Άτυπη γενική κατηγορία
Εδώ υπάρχει ένας διαχωρισμός κατηγοριών. Η κατηγορία SChampion δεν μετρά στην γενική. Έτσι ο Γιώργος Μανωλίδης (S1) είναι ο νικητής που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην παραλία του Αγ. Νικολάου στην Ανάβυσσο. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Νεκτάριος Καταμπάς (S1) και Θανάσης Κομνηνός (S1), που κατετάγησαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. Την τέταρτη θέση κατέκτησε ο Αλέξης Λιβανάς (S3) με τους Στέλιο Παπαδάκη (S2) και Παναγιώτη Μιχαλόπουλο (S1) να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα που βραβεύτηκαν από το αθλητικό σωματείο E-75.

Τέσσερις αγώνες στην ευρεία περιοχή της Αττικής προέβλεπε το πρόγραμμα, με πολλές συμμετοχές αν αναλογιστεί κανείς πόσο ευκολότερο είναι το scramble από το enduro (το Attika enduro είχε την πρώτη χρονιά 120 συμμετοχές μέσον όρο!). Παρόλα αυτά το σωματείο απέτυχε στη φετινή του προσπάθεια, όπου οι συμμετοχές ήταν ελάχιστες και πολύ λιγότερες των αναμενόμενων. Ας γίνει μάθημα το φετινό πάθημα.

Περισσότερες φωτογραφίες