Πριν ξεκινήσει ο φετινός αγώνας ISDE στις Σέρρες η πορτογαλλική αποστολή κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους (αθλητές, ομάδες, δημοσιογράφους) στην παρουσίαση του δικού της αγώνα την επόμενη χρονιά. Θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου στην παραθαλάσσια πόλη Figueira da Foz και θα είναι ο 84ος αγώνας του θεσμού International Six Days Enduro.

Ο Δήμαρχος των Σερρών Κος Βλάχος ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους και ευχήθηκε καλή τύχη στην Πορτογαλλική αποστολή. Σημαντικός παράγοντας σε τέτοιους αγώνες είναι και τα αποτελέσματα και με αφορμή τη δέσμευση της Infomega – ΛΑΜΣ στην χρονομέτρηση του αγώνα ISDE 2009 ο Νίκος Ανδριτσάκης εξήγησε πως τα συστήματα που έχουν αναπτύξει είναι απόλυτα λειτουργικά και δουλεύουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η Ελληνική εταιρεία θα βρίσκεται την επόμενη χρονιά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro (WEC) αλλά και στο ISDE 2009. Άλλωστε οι κανονισμοί άλλαξαν φέτος και πλέον η χρονομέτρηση με σένσορες είναι υποχρεωτική και σε αγώνες Six Days.

Οι δήμαρχοι των δυο πόλεων, δεξιά ο Κος Βλάχος

Νίκος Ανδριτσάκης (Infomega - ΛΑΜΣ)

Τα κύρια σημεία του αγώνα είναι τα εξής:

  • 1η και 2η ημέρα ίδια διαδρομή, 3η και 4η ημέρα ίδια διαδρομή.
  • Κάθε ημέρα στο τελείωμα του αγώνα θα υπάρχει extreme ειδική στην άμμο 2 με 3 χιλιόμετρα.
  • Ο αγώνας είναι κατά 60% σε άμμο και τα γύρω βουνά χαρακτηρίζονται από πέτρινα μονοπάτια και θαμνώδη βλάστηση.
  • Οι διαδρομές αποτελούνται από 2 κύκλους (όπως και στις Σέρρες) οπότε να περιμένετε 450 εως 480 συμμετοχές μάξιμουμ.
  • Η έκτη ημέρα δεν θα είναι όπως στον αγώνα των Σερρών. Όπως είπαν χαρακτηριστικά οι Πορτογάλλοι ο δικός τους θα είναι πραγματικά έξη ημέρες αγώνας. Μια απλή διαδρομή 80 χιλιομέτρων μέχρι την πίστα motocross της Agueda όπου θα διεξαχθεί το final test και μετά επιστροφή στο κέντρο της πόλης όπου θα γίνει η τελετή λήξης.
  • Η πόλη χαρακτηρίζεται από τον πλούσιο πολιτισμό της, είναι παραθαλάσσια και άρα πολύ τουριστική. Τα ξενοδοχεία της δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να στεγάσουν τους αθλητές και τους συνοδούς τους.
  • Σημαντική λεπτομέρεια για τους Πορτογάλλους πως η περιοχή είναι ελεύθερη για τζόγο και εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο καζίνο της Πορτογαλλίας!

Για τους Έλληνες που θα θελήσουν να ταξιδέψουν οδικώς, από το λιμάνι της Ανκόνα στην Ιταλία θα χρειαστεί να διανύσουν περίπου 2.400 χλμ. Για όσους ταξιδέψουν αεροπορικώς η πόλη απέχει 200 χλμ από την Λισσαβώνα και 140 από το Πόρτο.

Όπως κάθε χρόνο οι συμμετοχές για τις ομάδες trophy και junior θα πρέπει να σταλούν μέχρι το τέλος Μαίου 2009, ενώ για τις συμμετοχές club και ιδιωτών οι συμμετοχές λήγουν τον Αύγουστο 2009.

Δείτε την ιστοσελίδα της Πορτογαλλικής Ομοσπονδίας και την ιστοσελίδα της πόλης. Δείτε επίσης φωτογραφίες από την Figueira da Foz.