Επτά εταιρείες διεκδικούν το Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας
Στην αφετηρία μπήκαν επτά ισχυρές κατασκευαστικές εταιρείες για να συμμετάσχουν σε αγώνα δρόμου με έπαθλο το Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας, αφού διεκδικούν να είναι οι ανάδοχοι του έργου, η υλοποίηση του οποίου θα σημάνει μια διαφορετική ανάπτυξη για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα.

Το διοικητικό Συμβούλιο της «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.» δέχθηκε επτά προσφορές στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που έχει κάνει, και με τις οποίες δήλωναν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην υλοποίησή του.

Συγκεκριμένα, εξεδήλωσαν ενδιαφέρον οι εταιρείες Ακτωρ Α.Ε. (του Γιώργου Μπόμπολα), Ιντρακάτ ΑΤΕ (του Σωκράτη Κόκκαλη), Μηχανική ΑΤΕ (του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου), Μοχλός ΑΤΕ (του Κώστα Στέγγου), η Διεκάτ ΑΤΕ, η Ιόνιος ΑΤΕ και η Τρίαινα ΑΤΕ πατρινών κατασκευαστών, που απέστειλαν σφραγισμένες προτάσεις ενώ μία ακόμα, η εταιρεία Helix, με επιστολή που απέστειλε στο δ.σ. της «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.» μαζί με τη συνεργαζόμενη κατασκευαστική εταιρεία Αθηνά ΑΤΕ, δηλώνει πως εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για να αναλάβει το έργο αυτό και ότι θα επανέλθει στην πρότασή της για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, αμέσως μόλις εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Σε ό,τι αφορά την καταληκτική ημερομηνία, κατά την οποία θα πρέπει να παραδοθούν οι προσφορές, ο Ευάγγελος Φλωράτος είπε πως αυτή θα καθορισθεί κατόπιν συνεννοήσεως με τους ενδιαφερόμενους.

«Μιλώντας για το έργο», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε., Ευάγγελος Φλωράτος, «εννοούμε την πίστα αγώνων με προδιαγραφές Φόρμουλα Ι, τους δρόμους που οδηγούν στο Αυτοκινητοδρόμιο αλλά και τις υποστηρικτικές υποδομές, δηλαδή το κεντρικό κτήριο με τα καταστήματα, το ιατρείο, τον πυροσβεστικό σταθμό, το εστιατόριο και εκείνους τους χώρους που χρειάζονται για να λειτουργήσει σωστά ένα αυτοκινητοδρόμιο και θα εξυπηρετήσει τόσο τους αγωνιζόμενους και τους συνοδούς τους όσο και εκείνους που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες ταχύτητας.»

Να σημειωθεί πως υπάρχει κυβερνητική δέσμευση πως θα ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο η κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου που είναι ώριμο και μπορεί να ξεκινήσει. Και αυτό γιατί αντίστοιχο έργο με της Πάτρας διεκδικεί και ο Ορχομενός της Βοιωτίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την Ναυτεμπορική

Πηγή: ΓΩΓΩ ΚΑΡΑΛΗ, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ