Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι θα πρέπει να είμαστε από την απόδοση των Ελλήνων αθλητών σε αυτόν τον αγώνα Six Days μετά και την συλλογή 20 μεταλλίων (19 ασημένια και ένα χάλκινο). Όλοι οι συμμετέχοντες έλληνες αθλητές σήμερα συμμετείχαν στο final test μπροστά σε ένα θερμό κοινό που τους χειροκροτούσε διαρκώς.

Μεγάλες στιγμές όμως ζήσαμε στους αγώνες για την κατάταξη των κατηγοριών. Στην κατηγορία Ε3 ο Stefan Merriman προηγούταν το πρωί με 6 δευτερόλεπτα από το Φινλανδό Marko Tarkalla και τον τρίτο Γάλλο Sebastian Guillame. Μια πτώση του όμως στην πρώτη στροφή άλλαξε τα πάντα καθώς είδε τους δυοάμεσους διεκδικητές του να φεύγουν μπροστά και αυτός να ξεκινά από την τελευταία θέση. Τον αγώνα οδήγησε ο Γάλλος Guillame στους πρώτους γύρους χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει από τον Marko Tarkalla. Ο Φινλανδός τον προσπέρασε και κέρδισε το σκέλος αφήνοντας δεύτερος τον Γάλλο και τον Merriman κάπου στη μέση του σκέλους. Βάση της κατάταξης πρώτος ο Tarkalla, στη δεύτερη θέση ο Γάλλος Guillame, τρίτος ο Nambotin και στην τέταρτη θέση ο Stefan Merriman.

Πολύς κόσμος επισκέφτηκε το αυτοκινητοδρόμιο σήμερα

Υπερβολική ζέστη και ευρυματικοί θεατές

Δράμα και στην κατηγορία Ε2 καθώς στην εκκίνηση του σκέλους ο Ισπανός Santolino είχε τρομερό ατύχημα κάτι που ανάγκασε τους οργανωτές να σταματήσουν το σκέλος. Να σημειώσουμε πως ήταν λάθος των οργανωτών η προετοιμασία της πίστας (πολύ σκόνη σε αυτό το σημείο) καθώς ήταν λάθος και η διαχείρηση του πλήθους (επιτρεπόταν να σταθούν πάνω στα άλματα, πράγμα πολύ επικύνδυνο). Μετά από κατάβρεγμα του επίμαχου σημείου ο αγώνας της κατηγορίας Ε2 εκκίνησε ξανά με τον μέχρι εκείνη την στιγμή προπορευόμενο στην κατηγορία αλλά και τη γενική Juha Salminen να έχει πτώση και να μην μπορεί να συνεχίσει λόγω κομμένης ντίζας γκαζιού. Ο κανονισμός λέει πως αν ένας αθλητής πάερι εκκίνηση αλλά δεν τερματίσει αυτομάτως πέρνει το χρόνο του τελευταίου συν χρόνο ποινής, κάτι που τον έστειλε στη 14η θέση της κατηγορίας. Τον αγώνα κέρδισε ο Alessandro Belometti κερδίζοντας αναπάντεχα και την κατηγορία Ε2. Δεύτερος ο Γάλλος Rodrig Thain και τρίτος ο Ιταλός Dini Fabrizio.

Οι θεατές μπήκαν εντός της πίστας όταν ταυματίστηκε ο Ισπανός Santolino

Και η οργάνωση κατάβρεξε το σημείο όπου οι αθλητές συναντούσαν το χώμα μετά την άσφαλτο.

Ludovine Puy, απλά εκπληκτική

Εκδηλωτικοί Τσέχοι

Στην κατηγορία Ε1 όλα κύλησαν απεναντίας όλα κύλησαν ομαλά με τον Ισπανό Ivan Cervantes να κερδίζει τον αγώνα, την κατηγορία του αλλά και την γενική μετά το πάθημα του Salminen. Στη δεύτερη θέση ο Αμερικανός Ricky Dietrich και τρίτος Julien Gautier.

Μετά και αυτές τις ανακατατάξεις στην κατηγορία trophy η Γαλλία κερδίζει την πρώτη θέση, η Ιταλία στη δεύτερη και η Αμερική στην τρίτη θέση. Οι Ισπανοί ανακτούν έδαφος και ανεβαίνουν τέταρτοι ενώ οι Φινλανδοί πέφτουν μια θέση στην πέμπτη. Έκτη θέση για την Αυστραλία ενώ η Ελληνική ομάδα κατετάγει στην 14 θέση μεταξύ 26 ομάδων trophy.

Η Ιταλική ομάδα Junior κέρδισε πολύ εύκολα την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερους τους άγνωστούς Αυστρλούς και τρίτους τους Γάλλους. Ισπανία τέταρτη, Φινλανδία πέμπτη και Γερμανία στην έκτη θέση. Η πρώτη συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας Junior συνοδεύτηκε από την 13 θέση μεταξύ 16 ομάδων.

Κατάκτηση Ελληνικών μεταλλίων στο 83ο International Six Days Enduro.

Σιαφαρίκας Βασίλης – ασημένιο
Κοινωνάς Γιώργος – ασημένιο
Παυλίδης Γιάννης – ασημένιο
Ούσκλιος Μιχάλης – ασημένιο
Τσακατσώνης Δημήτρης – ασημένιο
Μαντάς Σταμάτης – ασημένιο
Πράσσος Αδάμος – ασημένιο
Τρίγκας Γιάννης – ασημένιο
Κόκκινος Δημήτρης – ασημένιο
Τράντζας Μιχάλης – ασημένιο
Ζβιντερίκος Αποστόλης – ασημένιο
Μυλούκας Γιώργος – ασημένιο
Σκόδρας Παντελής – ασημένιο
Μανωλίδης Γιώργος – ασημένιο
Προβιάς Μιχάλης – ασημένιο
Σεβαστόπουλος Γιάννης – ασημένιο
Τρίκος Κώστας – ασημένιο
Σκαρής Φώτης – ασημένιο
Θερριός Παναγιώτης – ασημένιο
Χατζηπαυλίδης Μιχάλης – Χάλκινο

Περισσότερες φωτογραφίες από την 6η ημέρα και την τελετή λήξης

Ιστοσελίδα οργάνωσης και live αποτελέσματα.
Δείτε video από την οργάνωση, τους Αμερικάνους, τους Ιταλούς και τους Αυστραλούς.

Δείτε τον πίνακα μεταλλίων της Ελλάδας στο θεσμό του ISDE