Supercross στην Ελλάδα θα ξαναδούμε σε ένα χρόνο. Το τι θα γίνει τότε και πως θα είναι τα πράγματα δεν μπορούμε να το ξέρουμε από τώρα. Ξέρουμε όμως για ποια πράγματα θα πρέπει να θυμόμαστε το φετινό Athens Supercross ώστε να φανταστούμε το επόμενο.

Η γαλλική αρμάδα
Για πολλά χρόνια η μόνη ευρωπαϊκή δύναμη στον χώρο του supercross, είναι η Γαλλία που με τους Jean Michele Bayle, Michael Pichon, Sebastian Torteli, David Vuillemin και Stephan Roncada εκπροσώπησαν την γηραιά ήπειρο επάξια στο απαιτητικό πρωτάθλημα AMA Supercross. Ο μόνος που έχει μείνει από αυτή την παλιά φρουρά είναι ο Vuillemin όπου και αυτός βρίσκει πλέον δύσκολα ομάδα για να παραμείνει στην Αμερική. Η ώρα όμως για να αλλάξει και αυτή η φρουρά έχει έρθει, σημαιοφόρος των νέων γάλλων οδηγών είναι ο Christophe Pourcel, ένας οδηγός που ξεχώρισε ανάμεσα σε οδηγούς όπως αυτούς που απολαύσαμε στο φετινό Athens Supercross.  Οι Floran Richier και Alexandre Renet, που κέρδισαν τους δύο τελικούς το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα, είναι οι κυριότεροι αντίπαλοι του παγκόσμιου πρωταθλητή ΜΧ2 C.Pourcel στην Γαλλία καθώς το γαλλικό supercross είναι το κορυφαίο στην Ευρώπη. Τέτοιου επιπέδου οδηγούς είχαμε την τύχη να απολαύσουμε από κοντά.

Το νέο ελληνικό αίμα
Η απόδοση των Eλλήνων πιτσιρικάδων τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία ανοδική στο motocross και όπως ήταν φυσικό ακολούθησαν και στο supercross. Ο μέσος όρος ηλικίας των αναβατών που μας εκπροσώπησαν στους δύο τελικούς μετά βίας ξεπερνούσε τα 19 έτη. Με κορυφαίο και τις δύο μέρες τον Παναγιώτη Κουζή, τον Πανελλήνιο πρωταθλητή των 125 και μόλις 18 χρονών, το ελληνικό motocross και supercross ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Γιατί δεν έτρεξε ο Καρέτσος;
Είναι γνωστό ότι ο Λευτέρης Καρέτσος έχει τόση μεγάλη διάρκεια στους αγώνες motocross στην Ελλάδα λόγο της μεγάλης αγάπης που τρέφει για το άθλημα. Ένα μέρος της αγάπης του για τους χωμάτινους αγώνες είναι και το Athens Supercross αλλά και το scramble. Το δεύτερο απλά έπαψε να είναι διασκέδαση για αυτόν, το πρώτο είχε μεγάλο κόστος ώστε να είναι ανταγωνιστικός. Τι εννοούμε με αυτό; Όπως δήλωσε και ο ίδιος το supercross θέλει νιάτα, να βράζει το αίμα σου και το σώμα σου να μπορεί να ακολουθήσει. Στα 42 του χρόνια ο Καρέτσος μετά από πολλούς τραυματισμούς και καταπονήσεις, κατάλαβε ότι έχει κάνει πολλά και είναι ώρα να σταματήσει. Σημαντικό παράγοντα στην απόφαση του να αποσυρθεί από το Athens Supercross ήταν ο τραυματισμός του το 2005, ταλαιπωρήθηκε όλη την χρονιά τότε για τον ξεπεράσει. Οι τραυματισμοί αργούν πολύ να επουλωθούν όταν βρίσκεσαι σε ηλικία άνω των 30, καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο ήταν τότε για τον 41χρονο Λευτέρη. Έφυγε από το supercross την κατάλληλη στιγμή,  την στιγμή που οι πιτσιρικάδες ήταν έτοιμοι να πάρουν την σκυτάλη. Ο θρύλος του ελληνικού motocross γύρισε σελίδα στην ιστορία.

Ο δικός μας freestyler
Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι οι Έλληνες αθλητές με σωστή δουλειά και προετοιμασία δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους συναθλητές τους. Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τον Κυριάκο Σταμπουλόπουλο να προσφέρει θέαμα αντίστοιχο τον ξένων αναβατών σε ένα πρόγραμμα που τα είχε όλα. Μπορεί να μην είδαμε back-flip από τον Κυριάκο αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ο πρώτος Έλληνας που θα το πραγματοποιήσει.

Το στάδιο δεν γέμισε
Στην χρονική στιγμή που επιλέχτηκε να πραγματοποιηθεί το Athens Supercross υπήρχαν δύο σημαντικές γιορτές ενώ παράλληλα έκλεινε η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων (που ξετινάζει οικονομικά τα νοικοκυριά). Αυτό πιστεύουμε ότι ήταν το πρώτο που επηρέασε την προσέλευση του κόσμου. Το δεύτερο ήταν η περιορισμένη διαφήμιση σχετικά με άλλες χρονιές. Θέαμα και θεατές πάντως υπήρξαν και ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα θερμός με ότι συνέβαινε κυρίως την Κυριακή. Πιστεύουμε ότι αν δοθεί μια ανανέωση στο παράπλευρο πρόγραμμα(περισσότερα ή διαφορετικά happenings) θα είναι το κλειδί για ένα Full-House ΣΕΦ.