Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς πραγματοποιήθηκε ο 2ος αγώνας για το Παγκρήτιο Κύπελλο Scramble. Τον αγώνα διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Pro Action στην περιοχή του Καρτερού, λίγο έξω από το Ηράκλειο.

40 αναβάτες έδωσαν το παρόν, αριθμός μικρός αν αναλογιστεί κανείς ότι ο 1ος αγώνας στην Τύλισο πριν ένα μήνα, καθώς και ο φιλικός της περασμένης εβδομάδας στο Ζαρό, ξεπέρασαν τις 60 συμμετοχές. Παρόλα αυτά οι μάχες ήταν ανεπανάληπτες και το θέαμα πλούσιο, αποζημιώνοντας έτσι τους δεκάδες θεατές που προτίμησαν να βρεθούν εκεί και όχι σε κάποια από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν εκείνη τη μέρα.

Η διαδρομή είχε μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα και ήταν από τις πιο δύσκολες που έχουν πραγματοποιηθεί τελευταία, αφού το μεγαλύτερο μέρος της ήταν πάνω σε μαλακή άμμο κάτι πολύ κουραστικό για τους αναβάτες.

Στα σημεία που η διαδρομή ήταν στην ακροθαλασσιά οι αναβάτες οδηγούσαν εκεί που σκάει το κύμα για να μην κολλήσουν. Απόδειξη του πόσο δύσκολη ήταν η διαδρομή ήταν οι πολλές πτώσεις καθώς και οι δώδεκα εγκαταλείψεις.

Στον αγώνα τώρα και στην κατηγορία Α1 όπου κατάφεραν να τερματίσουν μόλις δύο αναβάτες, 1ος ήταν ο Τζιώτης με ΚΤΜ 125 συμπληρώνοντας 18 γύρους και 2ος ο Πασπάτης με ίδια μοτοσικλέτα και 17 γύρους. Στην κατηγορία Α2, την καρό σημαία είδε 1ος ο Παπαδομανολάκης με ΥΖ 250 και 17 γύρους, ακολούθησε ο Γιαλεδάκης με ΚΤΜ 250 και 16 γύρους, ενώ μισό λεπτό πιο πίσω 3ος ο Μυτιληναίος με Husqvarna 250.

Στην κατηγορία Β3 επικράτησε ο Διγενής με CRF 250 που ήταν και ο ταχύτερος όλου του αγώνα και ακολούθησε ο Σαμιωτάκης με YZF 250 και οι δύο συμπληρώνοντας 18 γύρους, ενώ 3ος ήταν ο Καριωτάκης με Suzuki RMZ.Στη Β4 η νίκη πήγε στο Τζωρτζινάκη με ΚΤΜ 525, ακολούθησε ο Κατσικανδράκης με RMZ 450 και 3ος ο Γιαγκιώζης με CRF 450.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα των Κρητικών αγώνων, Cretan Racing News www.crn.gr και στην ιστοσελίδα της οργανώτριας Pro Action www.proactionracing.gr

Επόμενος αγώνας για το Παγκρήτιο κύπελλο Scramble στις 9 Απριλίου στα Χανιά.

Φωτογραφίες: Κώστας Καλημεράκης