Μπορεί στην Ισπανία να μοιράστηκε τις νίκες με τον Cervantes αλλά στην Πορτογαλία καθάρισε την υπόθεση νίκη το Σάββατο και o Mika Ahola (Honda) δήλωσε ευθαρσώς πως δεν του αρέσει να μοιράζεται! O Antoine Meo (Husqvarna) πήρε το πάνω χέρι από τον Johnny Aubert (KTM) και ο Cristophe Nambotin (Gas Gas) ανέβασε το ηθικό του με νίκη δυόμισι δευτερολέπτων από τον David Knight (KTM). Στην κατηγορία Junior ο Ισπανός Lorenzo Santolino (KTM) είχε σχετικά εύκολη ημέρα.

Κατηγορία Ε2
O Mika Ahola και ο Ivan Cervantes ξεκίνησαν πρώτοι σήμερα καθώς η κατηγορία άνοιγε τον αγώνα. Αντίθετα με τον Cervantes ο Ahola ξεκίνησε ιδιαίτερα δυνατά και προηγήθηκε σε όλο τον αγώνα, όχι μόνο στην κατηγορία αλλά και στη γενική. Τερμάτισε πρώτος με διαφορά 12 δευτερολέπτων από τον Ivan Cervantes, ο οποίος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά και μόλις στον τελευταίο γύρο προσπέρασε, Salminen (BMW), Thain (TM) και Oldrati (KTM) για να βρεθεί στη δεύτερη θέση. Μεταξύ των τριών παραπάνω ο Juha Salminen ήταν ο γρηγορότερος και στο τέλος συμπλήρωσε την τρίτη θέση στο βάθρο. Ο Γάλλος Pierre-Alexandre Renet (KTM) ήταν ο γρηγορότερος από τους πρώην μοτοκροσέρ που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro και η τέταρτη θέση τον δικαιώνει. Πέμπτος ο Thomas Oldrati και έκτος άλλος ένας Γάλλος, ο Fabien Planet, η νέα μετεγγραφή της Sherco φέτος.

 

Mika Ahola

Mika Ahola

Cristophe Nambotin

Cristophe Nambotin

Κατηγορία Ε3
Μια διαφορά που πήρε ο David Knight το πρωί γρήγορα αντιμετωπίστηκε από τον Cristophe Nambotin αλλά ήταν ο Simone Albergoni (KTM) o οποίος τρύπωσε μεταξύ των δυο στα μισά του αγώνα. Να σημειωθεί πως ο Simone Albergoni έχει να οδηγήσει δίχρονη μοτοσυκλέτα από το 2003 όταν ήταν αθλητής της KTM με δίχρονη 125cc μοτοσυκλέτα. O Knight όμως έκανε την αντεπίθεση του και προηγήθηκε στον τελευταίο γύρο μέχρι και πριν την τελευταία ειδική (motocross) όπου ο Nambotin έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο και με διαφορά 9 δευτερολέπτων από τον Knight σε αυτήν την ειδική ανέβηκε στην κορυφή αφήνοντας τον γιγαντόσωμο Άγγλο δυόμισι δευτερόλεπτα πίσω του στη δεύτερη θέση. Αν μη τι άλλο μια νίκη ανύψωσης ηθικού από τον Γάλλο Nambotin. O Simone Albergoni έμεινε στην τρίτη θέση για έναν ακόμα αγώνα. Στην τέταρτη θέση ο Oriol Mena (Husaberg) πήρε την τέταρτη θέση δικαιωματικά μετά τις ατυχίες στον πρώτο αγώνα. Oblucki και Guillame οι δυο εργοστασιακοί οδηγοί της Husqvarna έκλεισαν την εξάδα.

Κατηγορία Ε1
Aubert και Meo έδωσαν άλλη μια μάχη σήμερα με τον Eero Remes (ΚΤΜ) να μπαίνει σφήνα μεταξύ των δυο στα μισά του αγώνα αλλά να χάνει την θέση στο βάθρο μετά από πτώση στην ειδική enduro. Την αρχική διαφορά του Aubert κάλυψε ο Meo ο οποίος οδήγησε για τις περισσότερες ειδικές στην πρώτη θέση. O Aubert στο τέλος έκανε την επίθεσή του αλλά ο πρώτος χρόνος στην τελευταία ειδική της ημέρας ήταν αρκετός για τον Meo να κερδίσει τον αγώνα με 3,85 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Aubert. Την τρίτη θέση έκλεψε ο Cristobal Guerrero (Yamaha) από τον Remes που τελικά είναι στην τέταρτη θέση. Ο Julien Gauthier (Honda Euroboost) ανέβασε την απόδοσή του τερματίζοντας πέμπτος ενώ την έκτη θέση στην κατηγορία κέρδισε ο Goncalvo Reis, πολύ καλό για Πορτογάλο αθλητή.

Antoine Meo

Antoine Meo

Lorenzo Santolino

Lorenzo Santolino

Κατηγορία Ε Junior
Ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες όλα κρίθηκαν με μικρές διαφορές ο Lorenzo Santolino έκανε το καθήκον του κερδίζοντας άνετα την νίκη. Στη δεύτερη θέση ο Jeremy Joly (Honda Euroboost) και τρίτος ο Romain Dumontier (Husqvarna). Αποκάλυψη ο Mario Roman (KTM) ένας εκ των δύο πιτσιρικάδων της ομάδας του Ivan Cervantes ο οποίος πάνω στο δίχρονο 125cc εντυπωσίασε με την απόδοσή του. Ήταν ο μόνος ο οποίος ανέβαινε τον μεγάλο βράχο στην ειδική extreme από την κατηγορία Junior (μόνο δέκα αθλητές το προσπάθησαν από όλες τις κατηγορίες).

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μέτρια σε σχέση με άλλους αγώνες αλλά οι Πορτογάλοι έχουν ένα μικρό και εύχρηστο χάρτη που ενημερώνει τον κόσμο για θεαματικά σημεία σε όλη τη διαδρομή. Ο αγώνας δυσκόλεψε αρκετά μετά την χθεσινή βροχή (KTM Super Test) ενώ και κατά την διάρκεια της ημέρας ψιλόβροχο δρόσιζε αθλητές και θεατές.

Λάθος των Πορτογάλων να ακυρώσουν μια θεαματική και συνάμα κουραστική ανηφόρα στο μέσο του κύκλου, καθώς η πρώτη κατηγορία που πέρασε (Ε2) δυσκολεύτηκε αρκετά. Θα έπρεπε να περάσουν όλες οι κατηγορίες και μετά να αποφασίσουν αν πρέπει να την παρακάμψουν (ειδικά αφού δεν είχε βρέξει μέχρι τότε). Υπήρχαν και κριτές που βοηθούσαν τους αθλητέςυποδεικνύοντας τα περάσματα. Παρόλα αυτά ήταν αρκετά δύσκολη ανηφόρα ακόμα και για τους Ahola, Cervantes, Salminen.

Αύριο ο αγώνας ξεκινά στις 09:00 και η διαδρομή παραμένει η ίδια όπως και σήμερα, τρεις γύροι με τρεις ειδικές σε κάθε γύρο. Η πρώτη ειδική motocross επαναλαμβάνεται στο τέλος του αγώνα, έχοντας δέκα χρονομετρημένες ειδικές.

Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος, την ιστοσελίδα των Πορτογάλων διοργανωτών και την ιστοσελίδα για τα live αποτελέσματα.

Διαβάστε για τον αγώνα της Παρασκευής (ΚΤΜ Super Test)

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιουβρής / Race Photo

Δύσκολη η ανηφόρα για την κατηγορία Ε2, οι οργανωτές αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη διαδρομή

Δύσκολη η ανηφόρα για την κατηγορία Ε2, οι οργανωτές αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη διαδρομή

0759_ENPO170410

Ο Mario Roman ήταν ο μόνος που δοκίμασε τον μεγάλο βράχο, από την κατηγορία Junior, στην ειδική extreme.

Ο Mario Roman ήταν ο μόνος που δοκίμασε τον μεγάλο βράχο, από την κατηγορία Junior, στην ειδική extreme.

Seb Guillame και Julien Gauthier συζητούν έξω από το τροχόσπιτο του Nambotin, μετά τον αγώνα

Seb Guillame και Julien Gauthier συζητούν έξω από το τροχόσπιτο του Nambotin, μετά τον αγώνα

H Polisport χορηγός του αγώνα στην Πορτογαλία.

H Polisport χορηγός του αγώνα στην Πορτογαλία.

Απονομή κατηγορίας Ε2.

Απονομή κατηγορίας Ε2.

H ειδική Extreme

H ειδική Extreme

[download id=”75″]