Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ο Αγωνιστικός Όμιλος Λασιθίου διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τον 1ο αγώνα του Παγκρήτιου Κυπέλλου motocross 2010 που πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Μεσσελέρων Ιεράπετρας.

Ο αμφιθεατρικός σχεδιασμός της -μήκους 2 χιλιομέτρων- πίστας προσφέρει άφθονο θέαμα και σε συνδυασμό με την συνεχή συντήρηση – ανακατασκευή την κατατάσσουν ως την κορυφαία πίστα motocross του νησιού, η οποία με κάποιες μικρές τροποποιήσεις θα μπορούσε να φιλοξενήσει αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος motocross. Οι κορυφαίοι αθλητές της Κρήτης έδωσαν το παρόν και ταυτόχρονα τον καλύτερο τους εαυτό για τον αγώνα, με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι συγκλονιστικό και με μάχες που έκοβαν την ανάσα σε όλα τα σκέλη του αγώνα. Οι περίπου 500 θεατές που αψήφησαν τον δυνατό αέρα και παρευρέθησαν στην πίστα έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από το θέαμα.

Στην κατηγορία ΜΧ1 νικητής αναδείχθηκε ο Μανώλης Σκύβαλος (120) που ύστερα απο μεγάλη μάχη με τον φορμαρισμένο αυτόν τον καιρό Νίκο Διακάκη (101) κέρδισε την πρωτοπορία λίγους μόλις γύρους πριν τον τερματισμό. Την τριάδα έκλεισε ο Χρόνης Πετράκης (188) αρκετά πιο πίσω. Στο δεύτερο σκέλος, η καλή εκκίνηση του Διακάκη τον κράτησε μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ο Σκύβαλος με όπλο την αντοχή του ψαλίδιζε τη διαφορά σε κάθε γύρο παίρνοντας την πρωτιά λίγο πριν τη σημαία τερματισμού. Η πρώτη τριάδα έκλεισε όπως και στο πρώτο σκέλος με τον Πετράκη.

Στην ΜΧ2 εύκολα αναδείχθηκε νικητής ο Νικηφόρος Διακάκης (119) με δεύτερο τον Θανάση Μυλωνάκη (147) και τρίτο λίγο πιο πίσω τον Μάρκο Λέμη (73). Οι θέσεις αυτές παρέμειναν ίδιες και στα 2 σκέλη.

Στην κατηγορία ΜΧ3 νικητής αναδείχθηκε ο Χαρίδημος Τερζάκης (74) ύστερα απο πολλές μάχες με τον σχετικά νέο στο χώρο Γιώργο Ζερβάκη(12) και τρίτο λίγο πιο πίσω τον Δημήτρη Γκαγκίοζη (5). Στο δεύτερο σκέλος, την εκκίνηση πήρε ο Στέφανος Πουλινάκης (99) όπου δυστυχώς 3 γύρους αργότερα είχε μια πτώση με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας. ‘Ετσι για την ΜΧ3 μέτρησε μόνο το 1ο σκέλος της κατηγορίας.

Από τον αγώνα φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το μέλλον του ελληνικού motocross η κατηγορία junior όπου νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Μπετείνης (120) με δεύτερο τον Νικόλα Φανουράκη (65) και τρίτο τον Σύλλα Γκιαγκιόζη. Ένα μεγάλο μπράβο στους πιτσιρικάδες που εντυπωσίασαν με το ανεβασμένο τους επίπεδο στην μεγάλη και απαιτητική πίστα, κερδίζοντας άξια το χειροκρότημα των θεατών.

To κείμενο είναι του Μανώλη Σκύβαλου.