Μαζί οι δυο εταιρίες μοιράζονται την μεγαλύτερη παραγωγή οχημάτων εκτός δρόμου (Power Sports), εκτός Ιαπωνίας. Με αυτήν την συνεργασία η KTM ελπίζει στην εξάπλωση της παρουσίας της στην Βόρεια Αμερική αλλά και την σταδιακή είσοδό της στο χώρο των ATV. Η αρχική συνεργασία έχει διάρκεια 2 έτη, ενώ και οι δυο εταιρίες θα συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους αυτόνομα.

Την προηγούμενη χρονιά (2004) η POLARIS Industries πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 1.8 δις δολάρια με 270.000 πωλήσεις οχημάτων. Είναι ο μεγαλύτερος (εκτός Ιαπωνίας) κατασκευαστής ATV, snowmobiles (ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά), 4×4 οχήματα “utility” ενώ τέλος κατασκευάζει μοτοσυκλέτες cruiser με το όνομα VICTORY. Οι δραστηριότητες της εταιρίες βρίσκονται κυρίως στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Με την σύναψη της συνεργασίας η POLARIS Industries θα αγοράσει μετοχές σε ποσοστό 24% από την KTM POWER SPORTS AG, στην οποία ανήκει το 99,77% της KTM Sportmotorcycles AG.

Στην διάρκεια των δυο ετών, η στρατηγική συμφωνία αναφέρει στην συνεργασία σε:

Διανομή:
Οι δυο εταιρίες θα επωφεληθούν από τα δίκτυα διακίνησης, η ΚΤΜ στην Βόρεια Αμερική και η POLARIS στην Ευρώπη. Σε ορισμένες χώρες (Γερμανία, Δημοκρατία Τσεχίας, Σλοβακία) η ΚΤΜ θα αναλάβει τη διανομή των προϊόντων της POLARIS.

Ανάπτυξη προϊόντων:
Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η συνεργασία στον τομέα R&D είναι στα πλάνα και των δυο εταιριών.

Κατασκευή:
Κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης, η ΚΤΜ θα προμηθεύσει κινητήρες στην POLARIS. Επίσης σχεδιάζεται η ΚΤΜ να αναλάβει την τελική συναρμολόγηση των POLARIS ATVs στο Mattighofen για την Ευρωπαϊκή αγορά. Με εργοστάσια συναρμολόγησης και στις δυο ηπείρους οι δυο εταιρίες ελαχιστοποιούν τα προβλήματα με την διαφορά των κύριων νομισμάτων.

Η συνεργασία αυτή θα ισχυροποιήσει και τις δυο εταιρίες αφού και οι δυο βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση στις αγορές τους. Επίσης και οι δυο εταιρίες μοιράζονται την ίδια κουλτούρα, το πάθος για οδήγηση.