Το Σάββατο 1η Απριλίου 2004 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μοτοσικλετιστική συγκέντρωση στο πεδίο του Άρεως στις 11 πμ. Οι δικυκλιστές ήταν περίπου 600 και οι περισσότεροι προέρχονταν από οργανωμένες λέσχες μοτοσικλέτας αλλά και ανεξάρτητους αναβάτες.

Τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια κάλυψαν το γεγονός παίρνοντας συνεντεύξεις από το ΔΣ της ΜΟΤΟΕ αλλά και από αρκετούς αναβάτες. Η πορεία που ξεκίνησε 45 λεπτά αργότερα ακολούθησε την διαδρομή Πεδίο Άρεως – Λ. Αλεξάνδρας – Αμπελόκηποι – Μεσογείων – Υπουργείο Μεταφορών (Παπάγου) που μέλη της οργανωτικής επιτροπής θέλησαν αν δώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Κατά την διάρκεια της μοτοσικλετιστικής πορείας ανά 5 χλμ έγιναν στάσεις 10 λεπτών κυρίως σε κόμβους και διασταυρώσεις.

Δεν δημιουργήθηκαν επεισόδια και η πορεία ήταν μέσα στα κόσμια μοτοσικλετιστικά πλαίσια. Μετά το υπουργείο μεταφορών και με την άψογη συνεργασία της Αστυνομίας δόθηκε η ιδέα της «κατάληψης» του νέου εμπορικού κέντρου “The Mall” στο Μαρούσι. Η πορεία των δικυκλιστων συνεχίστηκε και διαμέσου της Λεωφ. Μεσογείων – Κατεχάκη – Λ. Κηφισίας έφτασε στο εμπορικό κέντρο όπου και «αποκλείστηκε» για 20 λεπτά. Σε συνομιλίες των επικεφαλής της πορείας με τους υπεύθυνους του Εμπορικού Κέντρου (Δ/ντες Εμπορικού Κέντρου & Υπεύθυνοι Ασφαλείας) έγινε δέσμευση από μέρους των δεύτερων ότι σε πολύ σύντομο διάστημα θα έχει ετοιμαστεί ειδικός χώρος για την στάθμευση των μοτοσικλετών δίπλα από το εμπορικό κέντρο προς την πλευρά του σταθμού ΗΣΑΠ Νεραντζιώτισας. Σημ. Με τα σημερινά δεδομένα δεν επιτρέπεται η είσοδος και η στάθμευσης των δικύκλων εντός του γκαράζ του εμπορικού κέντρου.