Μετά από συνάντηση που είχε η Γενική Διευθύντρια Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Κα Ευαγγελία Τσάγκα με εκπροσώπους της μοτοσυκλέτας ΣΕΑΑ, ΠΑΣΕΕΔ, ΜΟΤΟΕ και περιοδικά μοτοσυκλέτας συζητήθηκε και αποφασίστηκε η επιστροφή στα θρανία για να σεδιαστούν ξανά οι πινακίδες μοτοσυκλετών (πιθανότατα επιστροφή σε διάσταση 18,5 x 16,5).

Απ’ ότι φαίνεται στο Υπουργείο κατάλαβαν το λάθος τους και αποφάσισαν να επιστρέψουν στις πινακίδες του παλαιού τύπου και όχι στους δίσκους σερβιρίσματος που αρχικά παρουσίασαν ως πινακίδες μοτοσυκλετών. Κάλιο αργά παρά ποτέ!

Σημαντικό ρόλο έπαιξε όπως φαίνεται οι επιστολές που έστειλαν στο Υπουργείο Μεταφορών ο ΣΕΑΑ, ο ΠΑΣΕΕΔ, η ΜΟΤΟΕ και τα περιοδικά μοτοσυκλέτας. Πάντως και οι μοτοσυκλετιστές δεν είχαν δώσει μεγάλο βάρος στις καινούργιες πινακίδες καθώς πολλοί ήταν αυτοί που δίπλωναν ότι περίσσευε από την καινούργια πινακίδα ή ακόμα περισσότεροι δεν την αναρτούσαν καθόλου.

Ο Κος Δημήτρης Πάτσιος εκπρόσωπος του ΣΕΑΑ δήλωσε “Κατόπιν αιτήματος του ΣΕΑΑ έγινε αυτή η συνάντηση για να τονίσουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την απόφαση του Υπουργείου, να χρησιμοποιήσει δηλαδή πινακίδες στην τωρινή διάσταση. Απ’ ότι προκύπτει από την συνάντηση φαίνεται πως οι άνθρωποι του Υπουργείου πείσθηκαν κα δεσμεύτηκαν άμεσα για την αποκατάσταση των πινακίδων μοτοσυκλέτας στις παλαιές διαστάσεις.”

Θετικό είναι πως η αλλάζει απ’ ότι φαίνεται η άποψη του Υπουργείου και θα επιστρέψουμε στις παλαιές γνώριμες πινακίδες κυκλοφορίας (ελπίζουμε!).

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Πολύχρονου