Παρουσιάστηκε η διαδρομή του 28ου αγώνα Rally Lisboa Dakar, ο οποίος θα διεξαχθεί από την 31η Δεκεμβρίου έως και την 15η Ιανουαρίου 2006. Ο αγώνας ξεκινάει φέτος από την Πορτογαλία και συγκεκριμένα την Λισσαβόνα, με 508 συμμετοχές. Για την ακρίβεια 240 μοτοσυκλέτες, 188 αυτοκίνητα, 80 φορτηγά και 240 οχήματα υποστήριξης θα λάβουν μέρος στον αγώνα, ενώ οι συμμετοχές είχαν συμπληρωθεί από τον Ιούλιο.

Μετά από δυο ειδικές σε Ευρωπαικό έδαφος, στις οποίες οι αναβάτες θα χρονομετρηθούν για περίπου 200 χλμ., το καραβάνι θα φτάσει στην Αφρική όπου θα διασχίσει το Μαρόκο, την Μαυριτανία, το Μαλί, την Γουινέα και την Σενεγάλη για να φτάσει στην φημισμένη πόλη Dakar. Οι αναβάτες θα χρειαστεί να καλύψουν 9.043 συνολικά χιλιόμετρα, τα 5000 από αυτά χρονομετρημένα. Φέτος η οργάνωση προδιαθέτει τους αγωνιζόμενους επιστρέφοντας στις ρίζες των Rally – Raids, την πλοήγηση. Οι ευκολίες των GPS μειώθηκαν σκόπιμα, αναγκάζοντας τους αναβάτες να πλοηγηθούν μόνο με τις ενδείξεις από το road-book. Ακόμη περισσότερο από φέτος μειώθηκε το όριο τελικής ταχύτητας στις μοτοσυκλέτες σε 150 χλμ/ώρα και μειώθηκε η αυτονομία (μέχρι 250 χλμ.) με σκοπό να βελτιωθεί η ασφάλεια των αγωνιζομένων και των τοπικών πληθυσμών.

Ο περσινός νικητής Cyril Despres (ΚΤΜ) αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από την Ισπανία, καθώς ο Marc Coma, o Isidre Esteve Pujol και ο νεαρός Jordi Duran οδηγούν την ίδια μοτοσυκλέτα με αυτόν. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε και τον David Fretigne (Yamaha) ο οποίος έχει δείξει πως είναι μια ενδεχόμενη απειλή για την πρώτη θέση.

Ραντεβού λοιπόν στην Λισσαβόνα για τον 28ο αγώνα Rally Lisboa – Dakar. Aπό εδώ στο enduro.gr θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του αγώνα, κάθε ημέρα.