ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλλογος Αναβατών Μοτοσυκλέτας Enduro
Συμμετοχή στην μεγάλη αναδάσωση του Πεντελικού

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009,
Σε μια συμβολική ενέργεια, η οποία αναδεικνύει την αυξημένη οικολογική συνείδηση των αναβατών του enduro, τα μέλη του ΣΑΜΕ αλλά και αρκετοί φίλοι βρεθήκαμε την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009 στους πρόποδες της Πεντέλης, προκειμένου να προσφέρουμε εθελοντική βοήθεια στην μεγάλη αναδάσωση του Συνδέσμου των 22 Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπλαση Του Πεντελικού (ΣΠΑΠ). Η κίνηση αυτή διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και την Περιφέρεια Αττικής (Δ/νση Αναδασώσεων), και δέχθηκε την υποστήριξη του Ραδιοφώνου αλλά και της Τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Αποστολή εξετελέσθη! Μερικοί από τους εθελοντές του ΣΑΜΕ σε μια αναμνηστική φωτογραφία στο κλείσιμο μιας ευχάριστης μέρας.

Στον σύλλογό μας είχε ανατεθεί η φύτευση μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων, που κατά τα λεγόμενα των διοργανωτών έφτανε τα πεντακόσια (500), σε προκαθορισμένο χώρο πάνω από το Νεκροταφείο της Πεντέλης, μια αποστολή την οποία και φέραμε σε πέρας με μεγάλη ευχαρίστηση. Απτόητοι από την ελαφριά βροχόπτωση, καταφέραμε να δώσουν το δικό μας στίγμα στην προσπάθεια του ΣΠΑΠ, ολοκληρώνοντας την φύτευση του χώρου ο οποίος τους αναλογούσε σε χρόνο ρεκόρ.

Εκ μέρους του προεδρείου του ΣΑΜΕ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσίας τους, προσκαλώντας παράλληλα κι εκείνους που λόγω υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην αμέσως επόμενη ανάλογη προσπάθεια η οποία θα μας βρει για άλλη μια φορά συμπαραστάτες.

Ο πρόεδρος του ΣΑΜΕ, Γιώργος Κοινωνάς και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μανωλίδης μαζί με μέλη του ΣΑΜΕ επί το έργον!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΑΜΕ

———————————————————-
Γραφείο Τύπου ΣΑΜΕ
same.enduro@gmail.com
———————————————————-

Φωτογραφίες: ΣΑΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοικτή Πρόσκληση για Αναδάσωση
Σύλλογος Αναβατών Μοτοσυκλετών Enduro

Κατόπιν απόφασης των μελών του Δ.Σ. του Σ.Α.Μ.Ε και έχοντας λάβει την σύμφωνη γνώμη των διοργανωτών της πρωτοβουλίας, καλούμε όλα τα μέλη μας, τις οικογένειές τους, αλλά και όλους όσους θέλουν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, να παρευρεθούν στην μεγάλη δενδροφύτευση την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009. Το εγχείρημα θα λάβει χώρα στην περιοχή Κοκκιναρά του Πεντελικού, από τις 10:00π.μ έως τις 16:00μ.μ, ενώ για ακριβέστερες πληροφορίες και οδηγίες για τον ακριβή τόπο συνάντησης, θα ενημερωθείτε με ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

Το εγχείρημα, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο των 22 Δήμων & Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υφυπουργός κ. Κιλτίδης Κων/νος) και την Περιφέρεια Αττικής (Δ/νση Αναδασώσεων), χαίρει της υποστήριξης του Ραδιοφώνου αλλά και της Τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Το σύνολο των δενδρυλλίων που θα απαιτηθούν για την δενδροφύτευση εκτιμάται να αγγίξει τα 40.000 περίπου, τα οποία θα διατεθούν από την Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής. Ο Σ.Π.Α.Π πιστεύει πως η Δενδροφύτευση του καμένου Κοκκιναρά θα βοηθήσει στην Περιβαλλοντική Ανάσταση του πολύπαθου Πεντελικού Όρους και στηριζόμενος στην ευαισθησία μας για τον εθελοντισμό και το Περιβάλλον, μας προσκαλεί στην δράση του αυτή.

Καθότι οφείλουμε να καταθέσουμε το συντομότερο δυνατό την λίστα των εθελοντών που θα συμμετάσχουν εκ μέρους του Σ.Α.Μ.Ε, παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερώσουν άμεσα για την συμμετοχή τους, αποστέλλοντας ένα απλό ηλεκτρονικό μήνυμα (mail), με τα στοιχεία τους (όνομα και αριθμό συμμετεχόντων, τηλέφωνο επικοινωνίας) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σ.Α.Μ.Ε: same.enduro@gmail.com

Με εκτίμηση,
Τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α.Μ.Ε

———————————————————-
Γραφείο Τύπου Σ.Α.Μ.Ε
same.enduro@gmail.com
———————————————————-

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009,

Το προεδρείο του ΣΑΜΕ θα ήθελε να σας ενημερώσει πως έχει ήδη έχει έρθει σε επαφή με τους διοργανωτές της μεγάλης αναδάσωσης στην Πεντέλη και το ραντεβού δίνεται για τις 9.30π.μ, στο σημείο συνάντησης 1, όπως αυτό καταδεικνύεται στον παρακάτω χάρτη.