Την προηγούμενη εβδομάδα διοργανώθηκε συνάντηση στο καφέ Gala για την προσπάθεια που βρίσκεται στα σκαριά με σκοπό την επαναδραστηριοποίηση του ΣΑΜΕ. Εκεί βρέθηκαν παλαιοί και νέοι αναβάτες που έχουν ένα κοινό σκοπό. Να λειτουργήσει ξανά το συνδικαλιστικό τους όργανο ο Συνδεσμος Αναβατών Μοτοσυκλετών Enduro ή αλλιώς ΣΑΜΕ. Στην συνάντηση παρευρεύθηκαν περίπου 25 άτομα ενώ ενθαρυντική ήταν η κουβέντα που έγινε και οι αποφάσεις που πάρθηκαν.

Το enduro.gr θα στηρίξει κάθε προσπάθεια αναβατών και πόσο μάλιστα όταν αυτή προέρχεται από νόμιμο όργανο τους. Συμφωνεί με τις αποφάσεις που πάρθηκαν αλλά προσδοκά να δει στο πρόσωπο του ΣΑΜΕ νέους ανθρώπους, και όχι αυτούς που τον άφησαν να σβήσει. Μοιραία θα σταθούμε εμπόδιο σε όσους υπονομεύσουν την ισχύ του ΣΑΜΕ, αψηφήσουν τις αποσφάσεις του ΣΑΜΕ και σε αυτούς που δεν δώσουν την απαιτούμενη προσοχή στα προβλήματα των αναβατών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της προσωρινής επιτροπής του ΣΑΜΕ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΡΙΘ. 29

Την Παρασκευή 14 Απριλίου 2006 αναβάτες ENDURO ως επί το πλείστον από την Αττική αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας συναντήθηκαν για να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα περί της επανενεργοποίησης του ΣΑΜΕ. Στην συνάντηση ήταν αρκετά από τα παλαιότερα μέλη του ΣΑΜΕ καθώς και πολλοί άλλοι που δήλωσαν την πρόθεση τους να εγγραφούν νέα μέλη.

Ο ΣΑΜΕ εδώ και χρόνια είχε αδρανοποιηθεί και έτσι η πλειονότητα των αναβατών από όλη την Ελλάδα είχε εκδηλώσει την πρόθεση της ήδη από το τέλος του 2005 για επαναδραστηριοποίηση κάτι που ανακοινώθηκε στον πρώτο αγώνα ENDURO της Δράμας προκείμενου να συζητούνται θέματα που μας απασχολούν να ενημερωνόμαστε για θέματα κανονισμών και προγραμμάτων και να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι προτάσεις μας από τα εκτελεστικά όργανα των οργανωτών και των αρχών του σπορ.

Στην παρούσα συνάντηση δόθηκαν οι παραιτήσεις τριών ακόμα μελών του προηγούμενου Δ.Σ ΘΑΝΑΣΗ ΧΟΥΝΤΡΑ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ), ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΝΤΙΚΗ (ΤΑΜΙΑΣ) και ΦΩΤΗ ΤΣΑΛΤΑ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ). Καθώς έχει περάσει μεγαλύτερο διάστημα από το προβλεπόμενο για τέλεση εκλογών και καθώς υπήρξαν παραιτήσεις των τριών από τα πέντε μέλη του Δ.Σ. αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη εκλογών που θα γίνουν μετά την επόμενη γενική συνέλευση του ΣΑΜΕ στις 6 – 7 ΜΑΙΟΥ 2006 στον αγώνα ENDURO που θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα ώστε να παρίστανται όσο το δυνατόν περισσότερα πιθανά νέα μέλη αλλά και τα ήδη υπάρχοντα.

Επίσης αποφασίστηκε να γίνουν δεκτά νέα μέλη χωρίς να πληρώσουν το δικαίωμα εγγραφής παρά μόνον την ετήσια συνδρομή η οποία ορίστηκε στα 20 ευρώ αναπροσαρμόζοντας το παλαιότερο δραχμικό τίμημα.

Το Σάββατο 6 Μάιου 2006 (Τρίκαλα) θα γίνει η επόμενη γενική συνέλευση και εγγραφή νέων μελών. Θα εκδηλωθούν οι προθέσεις των μελών για τις θέσεις του Δ.Σ. και ο καθορισμός της εκτελεστικής-εφορευτικής επιτροπής. Συζητήθηκε επίσης η εγκυρότητα, η ισχύς, η εφαρμογή και η αυστηρότητα των κανονισμών.

Μετά τα απρόσμενα γεγονότα στον αγώνα της Δράμας που δεν άνοιξαν και με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία του πρωταθλήματος ENDURO 2006 αποφασίστηκαν:

Να υπάρξει στον επόμενο αγώνα το βιβλίο της χρονιάς για τους αγώνες μοτοσικλέτας της ΕΛΠΑ με κάθε τρόπο.
Να λάβουν γνώση των κανονισμών όλοι οι οδηγοί ENDURΟ όταν υπογράφουν την αίτηση για license η την αίτηση συμμετοχής τους σε οποιοδήποτε αγώνα ENDURO.
Να υπάρχει – δοθεί χρονικό περιθώριο στους αναβατές για να εναρμονιστούν με τους κανονισμούς.
Να μην υπάρχουν διαχωρισμοί ή εκπτώσεις στην εφαρμογή των κανονισμών και να ισχύουν τα ίδια μέτρα και σταθμά για όλους τους αναβατές. Επίσης αποφασίστηκε να ενημερωθούν όσο περισσότεροι αναβάτες γίνεται για τα πεπραγμένα και τα μελλοντικά σχέδια του ΣΑΜΕ μέσω του ηλεκτρονικού τύπου ώστε να είναι όλοι ενήμεροι για τη γενική συνέλευση κ τις εκλογές που θα γίνουν στα Τρίκαλα.
Προσωρινή επιτροπή από αναβάτες (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) ανέλαβε τη γραμματειακή διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων και όλων των απαραιτήτων ενεργειών μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.

Δέσμευση όλων των παρευρισκομένων ήταν να εργαστούν όλοι μαζί για να βοηθήσουν στην σωστή λειτουργία και επαναδραστηριοποίηση του ΣΑΜΕ.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΟΥΝΤΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΝΤΙΚΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΤΣΑΛΤΑΣ

Στην παρούσα γενική συνέλευση παρευρέθηκαν οι κάτωθι:
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΤΑΘΟΥΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΑΓΓΕΡ ΙΩΣΗΦ
ΜΑΝΔΑΛΕΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΑΡΡΕΡ ΕΡΡΙΚΟΣ
ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΤΖΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΜΠΟΥΚΙΑΝ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΕΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συντάκτης Άρθρου : Δημήτρης Γιουβρής