Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΟΜΕ πραγματοποίησε την ετήσια συνάντηση της με τους οδηγούς αγώνων μοτοσικλέτας, αξιολογώντας την χρονιά που πέρασε και συζητώντας την χρονιά που έρχεται. Το κυριότερο όμως θέμα, όπως άλλωστε αναμενόταν, ήταν το φετινό πρόγραμμα των αγώνων.

Η ΟΜΕ έδειξε και φέτος ότι υπολογίζει τους ανθρώπους της μοτοσικλέτας και τους υποδέχτηκε ξανά σε έναν ειδικό χώρο για τέτοιες εκδηλώσεις, αυτή την φορά στα γραφεία της INTERSALONIKA. Ο πρόεδρος της ΟΜΕ Νίκος Δαμουλάκης είχε τον κύριο λόγο της συζήτησης, διατύπωσε τα συμπεράσματα της περσινής χρονιάς, τοποθέτησε τους στόχους της επόμενης και φυσικά απάντησε σε ερωτήσεις.

Η αξιολόγηση της περσινής χρονιάς
Όλοι οι άνθρωποι της ΟΜΕ ήταν ικανοποιημένοι με το συνολικό αποτέλεσμα, της χρονιάς που πέρασε, όσο αφορά το motocross. Αντίθετα εμφανίστηκαν απογοητευμένοι με το supermoto καθώς όπως δήλωσαν ήταν αδύνατον να ανταγωνιστούν την IRON TEAM. Όσο για το κύπελλο enduro βορείου Ελλάδος που διοργάνωσαν η εικόνα ήταν θετική. Φυσικά η αξιολόγηση περιορίστηκε στο motocross όπου ήταν η κύρια δραστηριότητα της ΟΜΕ. Παραδέχτηκαν δια στόματος Ευάγγελου Πολύζου (αντιπρόεδρος), συνηγόρησε και ο κ.Δαμουλάκης, ότι υπήρξαν προβλήματα, λάθη, παραλείψεις και κακοί αγώνες το 2006. Ζήτησαν συγνώμη από τους αγωνιζόμενους για τα κακώς κείμενα αλλά υπογράμμισαν το γεγονός ότι τα περιστατικά αυτά ήταν λίγα, και η γενική εικόνα είναι πολύ ικανοποιητική.

Από την ΟΜΕ εκδόθηκαν 274 license μόνο στο motocross χωρίς να συμπεριλαμβάνονται η ημερήσιες license, και άλλες 56 για τα υπόλοιπα αθλήματα. Οι συνολικές συμμετοχές στο κύπελλο motocross βορείου Ελλάδος ξεπέρασαν τις 750 και μοιράστηκαν χρηματικά έπαθλα στους νικητές του Πανελληνίου πρωταθλήματος motocross. Ο αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Πάτρα συγκέντρωσε 140 συμμετοχές, αριθμός ρεκόρ για τα σημερινά δεδομένα των αγώνων motocross. Υπήρξαν αποστολές Ελλήνων αναβατών σε αγώνες του εξωτερικού με έξοδα της ΟΜΕ, ενώ τέλος η ΟΜΕ διοργάνωσε με επιτυχία έναν αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος motocross.

Οι στόχοι και τα νέα δεδομένα για το 2007
Στον λειτουργικό τομέα η δομή της ΟΜΕ παραμένει ίδια με την προηγούμενη χρονιά βασισμένη στο πρότυπο ΕΛΠΑ. Το κόστος συμμετοχής και έκδοσης license παραμένουν ίδια (70 ευρώ έκδοση license, 70 ευρώ παράβολο συμμετοχής) ενώ υπάρχουν νέα χρηματικά έπαθλα. Αναλυτικότερα στην προκήρυξη πρωταθλημάτων ΟΜΕ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην δέσμευση της ΟΜΕ ότι οι παροχές του 2006 και γενικότερα όλα τα θετικά βήματα που κάνει, θα συνεχίζονται και την εκάστοτε επόμενη χρονιά. Επίσης δεσμεύτηκε ότι οι ημερομηνίες του αγωνιστικού προγράμματος θα αλλάξουν μόνο λόγο ανωτέρας βίας (π.χ. έκτακτα καιρικά φαινόμενα) και για κανένα άλλο λόγο. Αν κάποια πίστα έχει πρόβλημα να διοργανώσει τον αγώνα της στην ημερομηνία διεξαγωγής του, θα αλλάξει η πίστα και όχι η ημερομηνία. Από τα νέα δεδομένα που αναφέρθηκαν στην συνάντηση υπογραμμίστηκαν τα εξής:

Η ΟΜΕ είναι πολύ κοντά στο να κλείσει μια συμφωνία με τηλεοπτικό σταθμό προσφέροντας προβολή των αγώνων της για δέκα λεπτά, δύο φορές την εβδομάδα.
Σε κάθε αγώνα θα υπάρχει ιατρός.
Σε κάθε αγώνα θα υπάρχει φορτηγό της ΟΜΕ με διαμορφωμένο χώρο ιατρείου και γραμματείας.
Έχει συσταθεί ειδική επιτροπή αξιολόγησης των αγώνων όπου βάση αυτής θα κρίνονται οι διοργανώσεις. Οι κακοί διοργανωτές δεν θα παίρνουν αγώνες την επόμενη χρονιά.
Θα χορηγηθούν προστατευτικά κολάρα σε όλους τους κατόχους license ΟΜΕ όταν αυτοί ολοκληρώσουν τρεις αγώνες.
Οι αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος motocross θα είναι διήμεροι.
Οικονομική βοήθεια σε νέους οδηγούς που επιθυμούν να αγωνιστούν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα με στόχο την άνοδο του ελληνικού επιπέδου των αγωνιζομένων.
Στην κατηγορία ΜΧ2 θα επιτρέπονται οι δίχρονοι κινητήρες έως 144cc.
Στην κατηγορία ΜΧ1 αλλάζει το φόντο από πράσινο σε λευκό.
Στην κατηγορία Junior θα επιτρέπονται οι τετράχρονοι κινητήρες έως 150cc.
Δεν θα πραγματοποιηθεί Πανελλήνιο πρωτάθλημα scramble.
Η φωνή του ακροατηρίου
Όπως προέβλεπε η ατζέντα της συνάντησης ο λόγος δόθηκε στο ακροατήριο για διατυπώσει ερωτήσεις και απόψεις. Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση ήταν η οικονομική βιωσιμότητα της ΟΜΕ. O κ.Δαμουλάκης εκμυστηρεύτηκε ότι το 2006 ήταν μια ζημιογόνος χρονιά, όμως η ΟΜΕ δεν το βλέπει ως ζημιά αλλά ως επένδυση για το μέλλον. Τόνισε ότι στην προσπάθεια της υπήρχαν χορηγοί και γίνονται προσπάθειες ώστε να υπάρξουν ακόμη περισσότεροι στο μέλλον. Η συζήτηση στράφηκε στο επίπεδο της ασφάλειας των αγώνων όπου ανακοινώθηκε η μελλοντική μέριμνα σε διοργάνωση σεμιναρίων κριτών. Τέλος ο κ.Δαμουλάκης δήλωσε πως είναι ανοιχτός για συνεργασία με την ΕΛΠΑ σχετικά με την οριστική επίλυση του θέματος της ομοσπονδίας, όπως επίσης ανέφερε ότι είναι αναγκαίο να έρθουν φέτος οι δύο μεριές σε συμφωνία, για την συμμετοχή των Ελλήνων αναβατών στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στους δύο αγώνες που θα διοργανώσουν έκαστος (ΕΛΠΑ, ΟΜΕ).

Πρόγραμμα αγώνων ΟΜΕ 2007

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross OME
1. 11 Μαρτίου – Πάτρα
2. 29 Απριλίου – Τρίκαλα
3. 27 Μαίου – ΤΒΑ
4. 17 Ιουνίου – Νέα Γωνιά
5. 09 Σεπτεμβρίου – Μεγαλόπολη
6. 23 Σεπτεμβρίου – Γιαννιτσά
7. 07 Οκτωβρίου – Σπερχειάδα
8. 04 Νοεμβρίου – ΤΒΑ
9. 25 Νοεμβρίου – Πάτρα

Κύπελλο Motocross Βορείου Ελλάδας ΟΜΕ
1. 25 Φεβρουαρίου – Βόλος
2. 18 Μαρτίου – Γιαννιτσά
3. 08 Μαίου – Λάρισα
4. 20 Μαίου – Καρδίτσα
5. 10 Ιουνίου – Λιτόχωρο
6. 02 Σεπτεμβρίου – Έδεσσα
7. 30 Σεπτεμβρίου – Νέα Γωνιά
8. 28 Οκτωβρίου – Βισαλτία
9. 18 Νοεμβρίου – Καρυώτισσα

Κύπελλο Scramble Βορείου Ελλάδας ΟΜΕ
1. 04 Μαρτίου – Μηχανιώνα
2. 13 Μαίου – Έδεσσα
3. 03 Ιουνίου – Σύμαντρα
4. 08 Ιουλίου – Κατερίνη
5. 16 Σεπτεμβρίου – Κιλκίς
6. 14 Οκτωβρίου – Μηχανιώνα
7. 09 Σεπτεμβρίου – Μηχανιώνα

Κύπελλο Enduro Βορείου Ελλάδας ΟΜΕ
1. 18 Μαρτίου – Έδεσσα
2. 30 Σεπτεμβρίου – Κατερίνη
3. 11 Νοεμβρίου – Μηχανιώνα
4. 16 Δεκεμβρίου – Έδεσσα

Κύπελλο Motocross ΝΔ Ελλάδας ΟΜΕ
1. 04 Μαρτίου – Πάτρα
2. 15 Απριλίου – Ιωάννινα
3. 20 Μαίου – Άρτα
4. 01 Ιουλίου – Ιωάννινα
5. 02 Σεπτεμβρίου – Κιάτο
6. 30 Σεπτεμβρίου – Κέρκυρα
7. 11 Νοεμβρίου – Πάτρα

Κύπελλο Scramble ΝΔ Ελλάδας ΟΜΕ
1. 25 Φεβρουαρίου – Κέρκυρα
2. 22 Απριλίου – Κιάτο
3. 10 Ιουνίου – Άρτα
4. 30 Σεπτεμβρίου – Πάτρα
5. 28 Οκτωβρίου – Ιωάννινα
6. 18 Νοεμβρίου – Άρτα

Βαλκανικοί αγώνες
Motocross
01 Απριλίου – Τυχερό (ΕΛΠΑ)
17 Ιουνίου – Λιτόχωρο (ΟΜΕ)
21 Οκτωβρίου – Μεγαλόπολη (ΟΜΕ)

Enduro
18 Μαρτίου – Έδεσσα (ΟΜΕ)
16 Δεκεμβρίου – Έδεσσα (ΟΜΕ)

Supermoto
01 Ιουλίου – ΤΒΑ (ΟΜΕ)
15 Ιουλίου – Σέρρες (ΕΛΠΑ)

Πρωτάθλημα πρωτάθλημα Τrial ΟΜΕ
1. 18 Μαρτίου – ΤΒΑ
2. 06 Μαίου – ΤΒΑ
3. 27 Μαίου – ΤΒΑ
4. 24 Ιουνίου – ΤΒΑ
5. 16 Σεπτεμβρίου – ΤΒΑ
6. 14 Οκτωβρίου – ΤΒΑ
7. 04 Νοεμβρίου – ΤΒΑ

TBA = To Be Anounced! ή ένας τρόπος να δηλώνεις πως έχεις βρει την ημερομηνία αλλά όχι τον τόπο διεξαγωγής.