Δελτίο Τύπου
Σύλλογος Αναβατών Μοτοσυκλετών Enduro

Παρασκευή 5/12/2008,

Σε μια σπουδαία στιγμή για την πορεία του Συλλόγου και στο πλαίσιο της προσπάθειας να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα περί της επικείμενης αναγνώρισης μίας ομοσπονδίας, το νέο προεδρείο του Σ.Α.Μ.Ε πήρε την πρωτοβουλία, και πέτυχε να διασφαλίσει μια συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Σταύρο Δουβή. Η συνάντηση έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου 2008 στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και το Δ.Σ του ΣΑΜΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιώργος Κοινωνάς και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μανωλίδης.

Στην διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Δουβή, επιδόθηκε εκ μέρους του Σ.Α.Μ.Ε η κάτωθι επιστολή:


Επιστολή
Σύλλογος Αναβατών Μοτοσυκλετών Enduro

Προς: Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Σ.Α.Μ.Ε αποτελεί το συλλογικό όργανο των Ελλήνων αναβατών μοτοσυκλέτας enduro, οι οποίοι στηρίζουν τις ανα την χώρα μας αθλητικές διοργανώσεις στον χώρο του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το νέο προεδρείο του Σ.Α.Μ.Ε, το οποίο προέκυψε μετά την διενέργεια εκλογών βάσει καταστατικού του Συλλόγου, προτίθεται να προβεί σε άμεσες κινήσεις με στόχο την εξυγίανση του αθλήματος στην χώρα μας.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη και μεταβατική περίοδο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων και των κυπέλλων για το έτος 2008, και εν αναμονή των σημαντικών εξελίξεων για το έτος 2009. Επιθυμώντας να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο στο φλέγον ζήτημα της επικείμενης αναγνώρισης μίας και μοναδικής αθλητικής ομοσπονδίας, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστά τα κάτωθι:

α) Θεωρούμε πως η αναγνώριση μίας ομοσπονδίας είναι ευθύνη που βαραίνει αποκλειστικά την πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της, και μόνο μέσω δικών της πρωτοβουλιών κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί.

β) Πιστεύουμε πως καμία από τις τρεις ομοσπονδίες (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε, Π.Ο.Μ και Ο.Μ.Ε) δεν είναι δυνατόν να φέρει σε πέρας ανεξάρτητα και εξ’ ολοκλήρου τους θεσμούς των πρωταθλημάτων ταχύτητας, enduro, motocross, scramble και supermoto. Η κάθε μία από τις τρεις υπάρχουσες ομοσπονδίες έχει την δική της ιστορία, αλλά και στελέχη ικανά για να προσφέρουν στον χώρο της μοτοσυκλέτας στο σύνολό του.

γ) Επιθυμούμε να διασφαλίσουμε πως στην όποια πιθανή μελλοντική κατάσταση, θα πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρο πως θα ισχύει και θα εφαρμόζεται ο Αθλητικός Νόμος στα περί της λειτουργίας της όποιας ομοσπονδίας, και όλες οι εσωτερικές της διαδικασίες θα είναι απολύτως δημοκρατικές και διαφανείς.

Είναι ξεκάθαρο, αγαπητοί κύριοι, πως καίριος στόχος για εμάς είναι να μπουν τα πράγματα σε μια συγκεκριμένη ροή, ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό που όλος ο κόσμος του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού αναμένει, την διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων υψηλού επιπέδου από έναν δημοκρατικό και ενιαίο φορέα. Θα θέλαμε, τέλος, να ξεκαθαρίσουμε πως τόσο εσείς κύριε Γενικέ, όσο και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στο ζήτημα της αναγνώρισης μίας ομοσπονδίας θα μας βρείτε σύμμαχους και συμπαραστάτες ανά πάσα στιγμή σε όποια κίνηση εκ μέρους σας.

Με σεβασμό,
Τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α.Μ.Ε


Στην συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Δουβής επιβεβαίωσε πως στο ζήτημα της αναγνώρισης μίας ομοσπονδίας η Γ.Γ.Α επιδεικνύει ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή, και δεν δίστασε να προβεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις προς τους εκπροσώπους του Σ.Α.Μ.Ε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πρόκειται εντός διαστήματος δεκαπέντε ημερών να αναγνωριστεί μία νέα και μοναδική ομοσπονδία, που θα διαθέτει προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα προκύψει από σύμπραξη των εν συναινέσει υπαρχόντων ομοσπονδιών. Εντός διαστήματος δύο ετών, όσα αθλητικά σωματεία το επιθυμούν, θα έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στη νέα ομοσπονδία. Μετά την παρέλευση του χρονικού αυτού διαστήματος, θα διεξαχθούν, βάσει του Αθλητικού Νόμου, εκλογές μέσα από τις οποίες θα προκύψει η νέα δομή της ομοσπονδίας.

Στους κόλπους της νέας αυτής ομοσπονδίας θα δημιουργηθούν άμεσα ειδικές επιτροπές – παρακλάδια της ομοσπονδίας, ξεχωριστά για κάθε άθλημα, και τις επιτροπές αυτές θα στελεχώσουν άτομα με εμπειρία στον χώρο. Ο κ. Δουβής, επίσης, ξεκαθάρισε στους εκπροσώπους του Σ.Α.Μ.Ε ότι μέχρι στιγμής η ομοσπονδία η οποία έχει ταχθεί υπέρ του νέου αυτού σχεδίου και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη νέα τάξη πραγμάτων είναι η Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας Ελλάδος (Ο.Μ.Ε). Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Δουβή, η νέα Ομοσπονδία θα ονομάζεται Ελληνική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας και θα έχει σαν βάση το υπάρχον καταστατικό της Ο.Μ.Ε.

Κλείνοντας την συζήτηση, ο κ. Δουβής ζήτησε την στήριξή μας στην προσπάθεια που γίνεται για την εξυγίανση του αθλήματος. Η συνάντηση των εκπροσώπων του Σ.Α.Μ.Ε με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Σταύρο Δουβή έδωσε το έναυσμα για την δημιουργία ενός σημαντικού δίαυλου επικοινωνίας του προεδρείου μας, και κατ’ επέκταση όλων των αναβατών του enduro, με τους εκπροσώπους της Πολιτείας. Εμείς βρισκόμαστε εν αναμονή των σημαντικών αυτών εξελίξεων, έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στο καλό του χώρου.

Γραφείο Τύπου Σ.Α.Μ.Ε
same.enduro@gmail.com