Κώστας Κάλφας (#315 Honda CR 250) 469ος γενικής από 665 - 165ος κατηγορίας Ε3 από 215

Κώστας Κάλφας: «Είμαι νέος στον χώρο, τρέχω ένα χρόνο motocross. Ήταν μια φοβερή εμπειρία και πιστεύω ότι πρέπει να έρθουν και άλλοι Έλληνες. Δεν πρόκειται να δούμε τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα.» Είχες σκεφτεί πως θα καταφέρεις να τερματίσεις τέτοιο δύσκολο αγώνα; «Είχα στρατηγική να φτάσω στον τερματισμό. Προσπάθησα να μην μπλέξω στο μπουλούκι.» Τι σου φάνηκε από τα 16 χιλιόμετρα διαδρομής πιο δύσκολο; «Μετά την μιάμιση ώρα τα λούκια αρχίσανε και μεγαλώνανε πάρα πολύ. Σε εκείνο το σημείο μου φάνηκε πολύ δύσκολο. Δεν μπορούσα να πάω όπως θα ήθελα. Μου έκανε εντυπώση ο κόσμος που παρακολουθούσε τον αγώνα. Και ήταν πολύς. Ήταν πολύ όμορφο. Θα ήθελα να συμμετάσχω ξανά στο Touquet. Θα ήθελα επείσης να ευχαριστήσω από πλευράς μου τον Βασίλη Τσιτσάκη (Bike Theraphy) που μου προετοίμασε την μοτοσικλέτα μου και με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Το OK wheel, τον Λευτέρη Ποιμενίδη (Wiseco) για τα ανταλλακτικά, την ΟΜΕ και τον Νίκο Δαμουλάκη που μας κάλυψε κάποια έξοδα και τον Τάσο Γάτση που μας βοήθησε πολύ. Επίσης τον Δήμο Μηχανιώνας.»

 

Ιορδάνης Σταματάκης (#318 KTM 525) 483ος γενικής από 665 - 168ος κατηγορίας Ε3 από 215

Ιορδάνης Σταματάκης: «Καταρχήν να πω να ένα ευχαριστώ στον Γιώργο Τσορμπατζόγλου που με παρέσυρε εδώ στο Touquet. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα, ότι θα έρθω εδώ. Όπως σου είχα δηλώσει και πριν τον αγώνα, ένοιωθα σαν να τρέχω για πρώτη φορά στην ζωή μου. Από την στιγμή όμως που εκκίνησε ο αγώνας χαλάρωσα. Από βαθμό δυσκολίας ο αγώνας δεν ήταν δύσκολος. Πάντα βέβαια με τον ρυθμό που οδηγούσα στον αγώνα. Εάν ήθελες να πετύχεις κάτι καλύτερο, τότε σίγουρα άρχιζε να γίνεται πιο δύσκολος. Το κομμάτι της ευθείας στην παραλία με κούραζε, μιας και τρόμαζες με τα χιλιόμετρα που έφτανες σε συνδυασμό με τον πλάγιο άνεμο.» Θα επιχειρούσες να συμμετάσχεις ξανά σε αυτόν τον τρίωρο αγώνα; «Ας περάσει λίγος καιρός. (χαμόγελα). Άμα περάσει το καλοκαίρι και έρθει ο Οκτώβριος, θα το ξανασκεφτούμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Βασίλη, Δημήτρη, Νίκο, Γιάννη που με βοηθήσανε στο χώρο του ανεφοδιασμού. Επίσης την Νομαρχία Μυτιλήνης, την εταιρία Δεμερτζής-Κοντός (Μονωτικά Υλικά), την Wurth, τον Βαγγέλη Σπαθάρη, το MotoPlanet, την ΜΕΒΓΑΛ. Όλοι τους με υποστηρίξανε με τον τρόπο που μπορούσε ο καθένας. Τους ευχαριστώ.»

 

Γιώργος Τσορμπατζόγλου (#314 Husaberg 550) 583ος γενικής από 665 - 195ος κατηγορίας Ε3 από 215

Γιώργος Τσορμπατζόγλου: «Ήταν σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο για εμάς να τρέχουμε μαζί με 1000 μοτοσικλέτες. Δεν ήταν εύκολος αγώνας. Από την μιάμιση ώρα κα μετά ήταν αρκετά δύσκολος. Πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά, εφόσον πήραμε όλοι καρό σημαία.» Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στον αγώνα; «Η προσπέραση που μου έκανε ο Γάλλος Jean Claude Mousse. Εγώ πήγαινα τέρμα με το Husaberg και με πέρασε σαν να ήμουν σταματημένος.» Oλος αυτός ο κόπος που έκανες άξιζε; «Θα προσπαθήσουμε να ξαναέρθουμε του χρόνου. Σίγουρα μάθαμε και θα έρθουμε πιο προετοιμασμένοι. Θα πω και σε άλλους να το τολμήσουνε, έστω να έρθουν να το παρακολουθήσουνε. Είναι τελείως διαφορετικός ο αγώνας από ότι τον βλέπουμε στην τηλεόραση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βασίλη Τσιτσάκη (Bike Theraphy) που βοήθησε εδώ από τον χώρο του ανεφοδιασμού, τον Δημήτρη Γάλλο, τον Στράτο Θαλασσούδη (OKwheel), τον Λευτέρη Ποιμενίδη (Wiseco), τον Νίκο Δαμουλάκη και Τάσο Γάτση (ΟΜΕ), τον Δήμο Μηχανιώνα, και την ΕΛΠΑ.»