ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
HUSQVARNA

Η Husqvarna συνεχίζει να κυριαρχεί στις δύο κατηγορίες του παγκόσμιου πρωταθλήματος Enduro μετά τα καταπληκτικά αποτελέσματα και τις διπλές νίκες που έφεραν ο Juha Salminen στην Ε1 με το TE250 και ο  Antoine Meo στην Ε2 με το TE310, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Καλαμπάκα. Ο Matti Seistola με το TE250 κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή του κερδίζοντας την 3η θέση το Σάββατο και την 2η θέση την Κυριακή κάνοντας το ένα-δύο με τον Salminen στην κατηγορία Ε1, ενώ ο Simone Albergoni κατάφερε για πρώτη φορά να ανεβάσει στο βάθρο της Ε2 την μοτοσικλέτα του, κατακτώντας την 3η θέση στον αγώνα του Σαββάτου.

Η κυριαρχία της Husqvarna στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro αποτελεί πλέον γεγονός με τον Salminen να πρωταγωνιστεί στην Ε1 έχοντας 239 βαθμούς και τον Seistola στην δεύτερη θέση με 198. Το ΤΕ250 γράφει ιστορία αφού έχει κερδίσει τους 9 από τους 10 αγώνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Antoine Μεο κρατάει γερά την πρώτη θέση της Ε2 με 232 βαθμούς, ενώ ο Simone Albergoni ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του συγκεντρώνοντας 140 βαθμούς στην 5η θέση της κατηγορίας.

Στην Ε3 ο Alex Salvini συνεχίζει να βελτιώνεται με το ΤΕ511 καθώς η αυτοπεποίθησή του ανεβαίνει σε κάθε αγώνα. Alex Salvini και Seb Guillaume πέτυχαν 5η και 7η θέση αντίστοιχα και τις δύο ημέρες στην Καλαμπάκα ανεβάζοντας από ειδική σε ειδική τους προσωπικούς τους χρόνους και αφήνοντας ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις για τους επόμενους αγώνες.

Κορυφαία παρουσία του Γιάννη Παυλίδη και της Husqvarna στην Καλαμπάκα

Ο Γιάννης Παυλίδης, με την Husqvarna TE 250 Meo Replica αγωνίστηκε και τερμάτισε με επιτυχία στον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα το τριήμερο 17-19 Ιουνίου. Μπροστά σε 4.000 θεατές ο Γιάννης Παυλίδης οδήγησε θεαματικά καταφέρνοντας να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα μεταξύ των Ελλήνων αθλητών.

Οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τις προσπάθειες του έλληνα αθλητή και της ομάδας του να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ενός αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro. Συμμετέχοντας στην κατηγορία Junior (EJ), ο Γιάννης Παυλίδης ανέβασε την Husqvarna του στην 22η θέση το Σάββατο και στην 21η θέση την Κυριακή, μεταξύ 34 αθλητών.

Γιάννης Παυλίδης “Ήταν δυο διαφορετικοί αγώνες και σήμερα (Κυριακή) όλα ήταν πιο δύσκολα. Άνοιξαν μεγάλα λούκια μου θύμισε αγώνα Sixdays. Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, παρά την πτώση που είχα χθες η οποία θα μπορούσε να μου στοιχίσει τον αγώνα, αφού κατάφερα να είμαι τρίτος Έλληνας στην γενική κατάταξη. Η διαφορά μας με τους ξένους αθλητές είναι πολύ μεγάλη, ακόμα και με αυτούς που είναι στην εικοσάδα της κατηγορίας μου. Η μοτοσυκλέτα μου ήταν άψογα στημένη για έναν τέτοιο αγώνα, εξάλλου ο Juha Salminen που οδηγεί παρόμοιο μοντέλο Husqvarna κέρδισε και τις δυο ημέρες της κατηγορίας Ε1.”

Αποτελέσματα E Junior – Σάββατο
1, Mario Roman, Spain, 1:07:24.74
2, Jeremy Joly, France, 1:07:44.45
3, Romain Dumontier, 1:08:25.65
22, Γιάννης Παυλίδης, Husqvarna 1:17:14.12

Αποτελέσματα E Junior – Κυριακή
1, Jeremy Joly, 1:09:44.67
2, Mario Roman, 1:09:46.39
3, Mathias Bellino, 1:09:52.07
21, Γιάννης Παυλίδης, Husqvarna 1:20:42.23

Meo και Albergoni στο βάθρο

Meo και Albergoni στο βάθρο

EWC-Kalabaka-Husqvarna

Γιάννης Παυλίδης

Γιάννης Παυλίδης

Γιάννης Παυλίδης

Γιάννης Παυλίδης

EWC-Kalabaka-Start

Salminen και Seistola στο βάθρο

Salminen και Seistola στο βάθρο

Juha Salminen

Juha Salminen

Matti Seistola

Matti Seistola