ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολείο Enduro με τον Ivan Boano

Ο καιρός έκανε παιχνίδια αλλά δεν φάνηκε να πτοείται κανείς από το χιόνι που έπεφτε σχεδόν καθόλη την διάρκεια του σχολείου enduro που έγινε στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, με εισηγητή τον παγκόσμιο Ivan Boano. Ο Ivan στα 28 του χρόνια αριθμεί πολλές διακρίσεις στον χώρο του παγκοσμίου enduro καθώς και τα τελευταία χρόνια ως εργοστασιακός αναβάτης στο παγκόσμιο supermoto.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διεξάγεται με επιτυχία αυτό το event από την εταιρία motoaction του Νίκου Ζουρνατζή αφού τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στον τομέα των περιειγήσεων με την εταιρία Enduro Adventures (περισσότερες πληροφορίες στο site moto-action.gr).

Ο κόσμος έδειξε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του αφού μόλις ανακοινώθηκε το event ο αριθμός των περιορισμένων θέσεων καλύφθηκε την επόμενη κιόλας ημέρα δείχνοντας την θέληση των αναβατών για πιο εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στον χώρο της χωμάτινης οδήγησης.

Ημέρα 1η
Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με τον καιρό σύμμαχο, αλλά σύντομα είχαμε τις πρώτες νυφάδες χιονιού. Το μάθημα ξεκίνησε με θεωρία. Ο Ivan έδειξε το σωστό στύσιμο μιας μοτοσυκλέτας πριν μπει στο χώμα ενώ στην συνέχεια άρχισε να περνάει στις ασκήσεις οδήγησης ξεκινώντας από τις πιο απλές στις δυσκολότερες. Η ημέρα κύλησε ομαλά με τους αναβάτες αρκετά κουρασμένους αφού το λασπερό έδαφος έκανε την οδήγηση όλο και πιο δύσκολη. Η ημέρα τελείωσε μπροστά στο τζάκι του ξενώνα που φιλοξένησε το event και τον Ivan να εξειγεί σε έναν-έναν τα λάθη του, βλέποντας παράλληλα το video της ημέρας.

Ημέρα 2η
Καθώς το χιόνι έπεφτε σχεδόν όλη την νύχτα το σχολείο δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, λόγο λάσπης και μεταφέρθηκε περίπου 5 χλμ μακρύτερα σε περιοχή δίπλα στην λίμνη της Καστοριάς. Εκεί το έδαφος ήταν καταπληκτικό και οι αναβάτες πιο γρήγοροι. Οι παρατηρήσεις της πρώτης ημέρας φαίνεται πως έπιασαν τόπο ενώ σχεδόν όλοι είχαν διορθώσει τα λάθη τους κάνοντας την οδήγηση τους όλο και γρηγορότερη. Καθώς περνούσε η ώρα τα αίματα άναψαν και τα τιμόνια όλο και πλησίαζαν το έδαφος. Μετά από πολλες ασκήσεις, οι ρυθμοί οδήγησης έφτασαν να γίνονται σε ρυθμό αγώνα με τούς Β.Σιαφαρικά, Π.Σκόδρα, Δ.Τσακατσώνη, Μ.Τράντζα, Μ.Νανάκο, Ν.Ζουρνατζή να οδηγούν στα όρια.

Τέλος τα σχόλια όσων συμμετείχανν ήταν θετικά, αφού όλοι τους αποκόμισαν κάτι καινούργιο στον τρόπο οδήγησης τους. Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας βρήκε τον Ν.Ζουρνατζή ευχαριστημένο με το γεγονός, και αισιόδοξο για τον μέλλον.

Μπίζιος Αντώνης