Τέλος καλά όλα καλά για τον Αυστραλό Stefan Merriman

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου ο Stefan Merriman, αναβάτης του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro, υπέγραψε τελικά συμβόλαιο με την ομάδα UFO Corse Yamaha, με την οποία έτρεχε και πέρυσι. Η διάρκεια του συμβολαίου θα είναι μόνο για το αγωνιστικό έτος 2006. Θα λάβει μέρος στο WEC (κατ. Enduro 2) και στο Ιταλικό πρωτάθλημα (κατ. 450) πάνω σε ένα Yamaha WR450F.

Ο Vito Consoloni, διευθυντής της εταιρίας UFO (πλαστικά και ένδυση), δήλωσε ευτυχισμένος: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που κατάφερα να κλείσω πάλι συμφωνία με τον Stefan. Για εμένα προσωπικά είναι ένα αίσθημα νίκης, μιας και είμαι φανατικός οπαδός του. Επίσης ως επιχειρηματίας είμαι υπερήφανος που συνδέω το όνομα UFO Plast με έναν πρωταθλητή τέτοιου μεγέθους. Με το πέρασμα των χρόνων ο Stefan έδειξε ότι είναι σταθερός και αποφασισμένος αναβάτης, με την ομάδα UFO Corse και UFO Plast να του έχουν μεγάλο σεβασμό. Ο ερχομός του, δίνει την δυνατότητα στην ομάδα να διεκδικήσει τον τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και να προσθέσουμε στην συνέχεια κάτι ακόμα στο χώρο του enduro»

Ο Stefan Merriman, από ότι μάθαμε, ήταν να αλλάξει ομάδα και να υπογράψει στην Husqvarna τον Σεπτέμβριο (2005). Ο κύριος λόγος της μεταγραφείς ήταν ότι μπορούσε να οδηγήσει ένα δίχρονο Husqvarna, μιας και η Yamaha ενδιαφέρετε μόνο την προώθηση τετράχρονων μοτοσυκλετών της. Εντούτοις μετά από πολύ πέρα δώθε με τη σύμβαση, η Husqvarna δεν μπορούσε να εγγυηθεί την πληρωμή, με τους Δικηγόρους του Stefan να προσπαθούν να βρούνε λύσεις. Όταν το συμβόλαιο ήταν έτοιμο, η Husqvarna απάντησε ότι δεν μπορούσε τελικά να προσφέρει το ποσό που είχε ορισθεί και τραβήχτηκε από το παιχνίδι, αφήνοντας τον Merriman στα κρύα του λουτρού. Ο καιρός πέρναγε και οι περισσότερες ομάδες είχαν διαλέξει αναβάτες.