O 8ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross της OME πραγματοποιήθηκε στην πολύ καλά προετοιμασμένη πίστα του Άργους, ήταν ο τελευταίος αγώνας για το 2010 και ανέδειξε τους καλύτερους Έλληνες οδηγούς. Λιγότερες ήταν οι συμμετοχές από αυτές που είχαν αρχικά ανακοινωθεί λόγω απεργίας των ναυτιλιακών εταιριών και αρκετών τραυματισμών που έχουν στιγματίσει κυρίως την Mx1.

O Π.Κουζής στέφθηκε πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία Mx1 παραμένοντας αήττητος σε 32 σκέλη από το 2009! Στην mx2 όλα κρίθηκαν στο Άργος όπου ο Α.Τσανάς ήταν με διαφορά ο ταχύτερος παίρνοντας την νίκη και στα δύο σκέλη του αγώνα. Ο Σ.Κοσμάς (2-3) όμως τερμάτισε στην τριάδα και στο τέλος της ημέρας είχε όσους βαθμούς χρειαζόταν για να πάρει τον τίτλο στην mx2 για δεύτερη φορά.

Στην κατηγορία Open A, κυρίαρχος φέτος ήταν ο Κ.Τζιώρας έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα. Ο τραυματίας Γ.Πιλάλας ανάρωσε και επέστρεψε με νίκη στο Άργος, επίσημα πρωταθλητής για την Open Veterans. Οι μικρότεροι σε ηλικία αναβάτες, Μ.Κρητικός και Β.Κορωνάκης αναδείχτηκαν οι καλύτεροι Έλληνες οδηγοί στην Junior και Mini αντίστοιχα. Στην κατηγορία Quad R ο Ζ.Χριστόπουλος ήταν αυτός που σημείωσε τις περισσότερες νίκες για το 2010.

MX1

Με μόλις 8 συμμετοχές στην mx1 έπεσε η μπάρα και οι Π.Κουζής και Σ.Γαλατιανός ξεχώρισαν αμέσως από τους υπόλοιπους. Και στα δύο σκέλη ο Κουζής (1-1) οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος έχοντας πίσω του τον Γαλατιανό (2-2). Στο πρώτο σκέλος ο Ι.Ελένης πήρε την τρίτη θέση αφήνοντας τον Κ.Τζιώρα στην τέταρτη, ενώ στο δεύτερο μέρος το βάθρο συμπλήρωσε ο Κ.Τζιώρας. Η τέταρτη θέση ήταν του Θ.Ζερβού με τον Ι.Ελένη να κλείνει την πεντάδα.

Βαθμολογία MX1 2010–> 1) Π.Κουζής  2) Δ.Βαγγελάκος  3) Μ.Σκύβαλος

Π.Κουζής #1.

MX2

Στο πρώτο σκέλος ο Δ.Κοντολέτας ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση και κατάφερε να οδηγήσει τους πρώτους γύρους ακολουθούμενος από τους Σ.Κοσμά, Μ.Παναγιωτόπουλο και Α.Τσαρνά. Λίγο αργότερα ο Κοσμάς πήρε τα ηνία χωρίς όμως να αυξήσει ιδιαίτερα την διαφορά του, ενώ παράλληλα ο Τσαρνάς με εκρηκτικό ρυθμό είχε ήδη φτάσει τον Κοντολέτα για την δεύτερη θέση. Ο Τσαρνάς ήταν ο ταχύτερος όλων και δεν άργησε αθόρυβα να προσπεράσει τους υπόλοιπους και να πάρει μια εντυπωσιακή νίκη. Ο Σ.Κοσμάς αρκέστηκε στην δεύτερη θέση και ένα παρόμοιο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος θα του έδινε τον τίτλο. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Δ.Κοντολέτας και στην τέταρτη ο Μ.Παναγιωτόπουλος.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναγιωτόπουλος πήρε το holeshot με τον Τσαρνά να τον καταδιώκει. Στον τέταρτο γύρο ο Τσαρνάς πέρασε μπροστά και δεν χρειάστηκε να ξανακοιτάξει πίσω βλέποντας πρώτος την καρό σημαία. Δεύτερος τερμάτισε ο Μ.Παναγιωτόπουλος, τρίτος ο Σ.Κοσμάς και τέταρτος ο Δ.Κοντολέτας. Ο Κοσμάς παρόλο που δεν πήρε νίκη στο Άργος κέρδισε για δεύτερη χρονιά τον τίτλο στην MX2.

Βαθμολογία MX2 2010–> 1) Σ.Κοσμάς  2)Α.Τσαρνάς  3)Δ.Κοντολέτας

Α.Τσαρνάς #91.Σ.Κοσμάς #1.

Open A+B

To Σάββατο ο Κ.Τζιώρας πήρε την νίκη και τον τίτλο στην κατηγορία Open και έτσι την Κυριακή αγωνίστηκε στην MX1. Την δεύτερη θέση πήρε ο Θ.Αυγέρης με τους Δ.Στούπα, Θ.Ζερβό και Δ.Κεραμιδά να παίρνουν την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Με την απουσία των Κ.Τζιώρα και Θ.Αυγέρη την Κυριακή, στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Δ.Στούπας αφήνοντας τον Β.Μπαμπά δεύτερο και τον Δ.Κεραμιδά τρίτο. Στην κατηγορία Open V ο Γ.Πιλάλας επέστρεψε με διπλή νίκη στο Άργος πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου για τους βετεράνους οδηγούς της φετινής χρονιάς. Η δεύτερη θέση ήταν του Γ.Τηλιόπουλου και στα δύο σκέλη του αγώνα. Οι Σ.Μητρόπουλος και Λ.Χαραλαμπόπουλος μοιράστηκαν την τρίτη θέση.

Βαθμολογία Open 2010–> 1)Κ.Τζιώρας  2)Θ.Αυγέρης  3)Κ.Κάλφας

Βαθμολογία OpenV 2010->1)Γ.Πιλάλας  2)Γ.Τηλιόπουλος  3)Γ.Κανελόπουλος

Γ.Πιλάλας #1.

Junior & Mini

Και οι δύο διεκδικητές του τίτλου των 85 κυβικών, Μ.Κρητικός και Γ.Αρβανίτης είχαν ατυχίες με πτώσεις στο πρώτο σκέλος. Τελικά ο Μ.Κρητικός τερμάτισε στην πρώτη θέση αφήνοντας τον Γ.Αρβανίτη δεύτερο που είχε μια πιο επώδυνη πτώση. Η τρίτη θέση ανήκει στον Σ.Κατέβα. Στο δεύτερο σκέλος ο Γ.Αρβανίτης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικής βλάβης ενώ οδηγούσε τον αγώνα. Έτσι και πάλι την πρώτη θέση πήρε ανενόχλητος ο Μ.Κρητικός, παίρνοντας παράλληλα τον τίτλο στην κατηγορία Junior. Ο Σ.Κατέβας τερμάτισε δεύτερος και τρίτος ήταν ο Η.Μπαξίσογλου. Στην κατηγορία Mini ο μικρός πρωταθλητής Β.Κορωνάκης πήρε δύο άνετες νίκες τερματίζοντας αήττητος την χρονιά. Η δεύτερη θέση ήρθε από τον Π.Βεργή, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Δ.Μπάκας.

Βαθμολογία Junior 2010–>1)Μ.Κρητικός  2)Γ.Αρβανίτης  3)Κ.Μπετίνης

Βαθμολογία Mini  2010–>1)B.Κορωνάκης  2)Π.Βεργής  3)Δ.Μπάκας

Μ.Κρητικός #160 (Junior).

Β.Κορωνάκης #72 (Mini).

Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα, υπάρχουν στο Racephoto.gr
Φωτογραφίες: Race Photo / Νικόλας Οικονόμου