Όπως ήταν αναμενόμενο ο A.Cairoli πήρε τον δεύτερο του τίτλο στην ΜΧ2 στο λασπωμένο Maneyglass της Ιρλανδίας σε μια χρονιά που κυριάρχησε πλήρως. Την ΜΧ1 σημάδεψαν, η απουσία του πρωτοπόρου της βαθμολογίας J.Coppins και η επικράτηση του K.Strijbos για τρίτη φορά φέτος.

ΜΧ1
Πρώτο σκέλος
Η απόφαση του Joshua Coppins να μην αγωνιστεί για τρίτο συνεχόμενο αγώνα πάρθηκε μετά από την συμβουλή αρκετών διάσημων ιατρών του χώρου καθώς ο αριστερός του όμως τον ενοχλεί ακόμα ενώ παράλληλα έχει την βαθμολογική διαφορά που του επιτρέπει να χάσει και αυτόν τον αγώνα. Παράλληλα με τον τραυματισμό στο χέρι που ενοχλεί εδώ και κάμποσους αγώνες τον δεύτερο στην βαθμολογία Steve Ramon, η απόφαση του Coppins ήταν σωστή. Το πρώτο σκέλος έγινε υπόθεση από την αρχή του pole-man Ken deDycker και του Kevin Strijbos αφού πέρασαν πολύ γρήγορα τον Mike Brown που είχε πάρει την εκκίνηση. Οι δύο βέλγοι έκαναν ένα δυνατό αγώνα με τον deDycker να οδηγεί την κούρσα και τον Strijbos να τον πιέζει. Στον έκτο γύρο ο Strijbos έκανε την κίνηση του στον deDycker που μάλλον την περίμενε, και πήρε την πρωτοπορία για τρεις γύρους καθώς ο ξανθός γίγαντας είδε  τις γραμμές του και απάντησε άμεσα στον δέκατο γύρο. Ο deDycker κατάφερε να κρατήσει τον ρυθμό του σε σφιχτά γυρολόγια και ανταμείφτηκε για αυτό, με την πρώτη θέση στο τέλος του αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Strijbos που προς το τέλος του αγώνα υπέφερε από arm–pump. Από την όγδοη θέση όπου ξεκίνησε ο Jonathan Barragan βρήκε τον δρόμο μέχρι την τέταρτη θέση και τρεις γύρους πριν τον τερματισμό πέρασε τον ομόσταυλο του και τέταρτο τελικά David Philipaerts για την τρίτη θέση όπου και τερμάτισε. Παρά την πτώση του στον πρώτο γύρο ο Sebastian Pourcel κατάφερε να φτάσει την πρώτη εξάδα και να τερματίσει πέμπτος μπροστά από τον έκτο και πολύ καλό στους τελευταίους αγώνες Julien Bill.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ1 Maneyglass
1 de Dycker Ken Honda
2 Strijbos Kevin Suzuki
3 Barragan Jonathan KTM
4 Philippaerts David KTM
5 Pourcel Sebastien Kawasaki
6 Bill Julien Honda
7 Mackenzie Billy Kawasaki
8 Ramon Steve Suzuki
9 Brown Mike Honda
10 Nemeth Kornel Suzuki

Δεύτερο σκέλος
Χωρίς λάθη και πτώσεις αυτήν την φορά ο πρωταθλητής Γαλλίας Open Elite 2007 Sebastian Pourcel(που και αυτός έχει ένα τραυματισμό από τoν τελευταίο γαλλικό αγώνα) πήρε την εκκίνηση και προσπάθησε να απομακρυνθεί. Από την τρίτη θέση όμως ο Strijbos πέρασε γρήγορα τον δεύτερο Philipaerts και έκανε την κίνηση του για την πρωτοπορία του αγώνα στον S.Pourcel στον τέταρτο γύρο με επιτυχία. Οι οδηγοί της Gas Honda είχαν προβλήματα, με τον νικητή του πρώτου σκέλους deDycker να έχει μια πτώση και να ξεκινά από πολύ πίσω και τον Brown να εγκαταλείπει από μηχανικά προβλήματα. Προβλήματα και για τον Ramon που έμπλεξε για δεύτερη φορά μετά και το πρώτο σκέλος σε πτώση και αγωνιζόταν να ανέβει θέσεις. Μπροστά ο Strijbos πήρε άνετα το σκέλος κερδίζοντας και την πρώτη θέση στον αγώνα. Η δεύτερη θέση του S.Pourcel, που και αυτός δεν απειλήθηκε, του έδωσε και την δεύτερη θέση στο βάθρο ενώ ο Philipaerts ήταν αυτό που τερμάτισε τρίτος σε σκέλος και σύνολο. Ο Ramon κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση τελικά και να μειώσει την διαφορά του στην βαθμολογία από τον πρώτο Coppins στους δώδεκα. Μετά από ένα σταθερό αγώνα ο Billy Mackenzie πήρε την πέμπτη θέση, με έκτο ξανά τον Bill.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ1 Maneyglass
1 Strijbos Kevin Suzuki
2 Pourcel Sebastien Kawasaki
3 Philippaerts David KTM
4 Ramon Steve Suzuki
5 Mackenzie Billy Kawasaki
6 Bill Julien  Honda
7 van Daele Marvin Honda
8 Renet Pierre A. Honda
9 Nemeth Kornel Suzuki
10 Desalle Clement Suzuki

MX2
Πρώτο σκέλος
Απουσίες είχαμε και στην ΜΧ2 με κυριότερη αυτή του Christophe Pourcel που τραυματίστηκε και αυτός στον αριστερό του ώμο, σε μια πτώση στο ζέσταμα της Κυριακής όπου η πίστα είχε αρκετή λάσπη. Έτσι το πεδίο ήταν ορθάνοιχτο για τον Antonio Cairoli ώστε να πάρει νωρίς τον δεύτερο του τίτλο. Την εκκίνηση πήρε ο πρωταθλητής Γαλλίας Elite 125 2007 Nicolas Aubin αλλά γρήγορα τον πέρασε ο Cairoli οδεύοντας για την κατάκτηση του σκέλους στον δρόμο του τίτλου. Ο Aubin στον έβδομο γύρο είχe μια πτώση επιτρέποντας στους Rui Goncalves και Tommy Searle που τον είχαν πλησιάσει, να τον περάσουν. Πρώτος την γραμμή του τερματισμού πέρασε ο Cairoli με δεύτερο τον Searle που επικράτησε του τρίτου Goncalves. Εκπληκτική εμφάνιση έκανε ο Gautier Paulin κερδίζοντας την τέταρτη θέση μετά από σκληρή μάχη μέχρι την γραμμή του τερματισμού με τον πέμπτο Aubin αλλά και με τον έκτο Davide Guarnery.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ2 Maneyglass
1 Cairoli Antonio Yamaha
2 Searle, Tommy KTM
3 Goncalves Rui KTM
4 Paulin Gautier Honda
5 Aubin Nicolas Yamaha
6 Guarneri Davide Yamaha
7 Nunn Carl Yamaha
8 Schiffer Marcus KTM
9 van Horebeek Jeremy KTM
10 Boog Xavier Yamaha

Δεύτερο σκέλος
O Aubin πήρε και πάλι την εκκίνηση αλλά πριν ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο, έμεινε από πρόβλημα στον συμπλέκτη και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Έτσι την πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο Searle που με την πτώση στην εκκίνηση του Cairoli μύριζε την πρώτη του νίκη στα GP. O Cairoli όμως είχε αντίθετη άποψη, έβαλε το κεφάλι κάτω και κατάφερε να βρεθεί τέσσερις γύρους πριν το τέλος και παρά την δεύτερη πτώση του, στην δεύτερη θέση δώδεκα δευτερόλεπτα πίσω από τον Searle. Στον τελευταίο γύρο έπιασε και πέρασε τον Searle αλλά ένα λάθος του τον έφερε ξανά δεύτερο. Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό ήταν η σειρά του Searle να κάνει λάθος επιτρέποντας στον Cairoli να πάρει το σκέλος, τον αγώνα και το πρωτάθλημα. Απογοητευμένος ο Searle τερμάτισε δεύτερος σε σκέλος και σύνολο μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Goncalves τόσο στο σκέλος όσο και στο βάθρο. Εκμεταλλευόμενος την καλή του εκκίνηση ο Marcus Schiffer κατάφερε να τερματίσει τέταρτος, μπροστά από τον πέμπτο Jeremy Tarroux που έδωσε ομηρικές μάχες μέχρι την γραμμή του τερματισμού με τον έκτο Garreth Swanepoel.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ2 Maneyglass
1 Cairoli Antonio Yamaha
2 Searle Tommy KTM
3 Goncalves Rui KTM
4 Schiffer Marcus KTM
5 Tarroux Jeremy KTM
6 Swanepoel Gareth Kawasaki
7 van Horebeek Jeremy KTM
8 Hamblin Sean Suzuki
9 Church Tom Kawasaki
10 Guarneri Davide Yamaha

Βαθμολογίες
Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ1
1 Coppins J. 445
2 Ramon Steve 433
3 Pourcel S. 400
4 Philippaerts D. 389
5 Strijbos K. 381
6 de Dycker Ken 345
7 Barragan J. 324
8 Brown Mike 311
9 Leok Tanel 309
10 Mackenzie B. 301

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ2
1 Cairoli A. 610
2 Pourcel C. 436
3 Searle Tommy 431
4 Rattray Tyla 371
5 Leuret Pascal 320
6 Swanepoel G. 301
7 Aubin Nicolas 288
8 Schiffer M. 235
9 Seistola M. 233
10 Guarneri D. 218

Επόμενος αγώνας 25-26/8 Dinington Park, Αγγλία.
Φωτογραφίες: Massimo Zanzani