Στον 1ο αγώνα του πρωταθλήματος Scramble (ΕΛΠΑ) στους Φούρνους Ερμιονίδας, ο Σταμάτης Μαντάς ήταν ο κυρίαρχος σε γενική και κατηγορία. Η λέσχη μοτοσικλέτας Ερμιονίδας διοργάνωσε έναν πάρα πολύ καλό αγώνα, με πολλές συμμετοχές και παρουσία αρκετών θεατών.

Η εικόνα του πρώτου αγώνα της χρονιάς κρίνεται μάλλον επιτυχημένη. Η οργάνωση, η διαδρομή, η στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής και του Δήμου με την φιλοξενία στην απονομή στην πλατεία των Φούρνων είχαν ως αποτέλεσμα να φύγει ο αγωνιζόμενος και ο επισκέπτης με ένα χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπο. Ο κόσμος που ήρθε για να απολαύσει τον αγώνα ήταν πολύς και αυτό μας άρεσε πάνω από όλα. Υπήρχε μουσική πριν και μετά τον αγώνα και σπικάζ στον αγώνα.

Ο συναγωνισμός και τα νέα πρόσωπα προστέθηκαν στο αγωνιστικό έτος 2007. Ο θεσμός δέχτηκε μια νέα κατηγορία (Β5) όπου συμμετέχουν πλέον νέοι αναβάτες. Ο promoter του Scramble Δημήτρης Κεραμιδάς προσπάθησε να διορθώσει και να δώσει μια καλύτερη εικόνα στο νέο πρωτάθλημα. Μια κίνηση που είναι αναγκαία μιας και υπάρχουν και άλλη μνηστήρες. Ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των οργανωτών πρωταθλημάτων δεν νομίζω, προσωπικά, να έχει επηρεάσει ή να έχει αναστατώσει πολλούς αναβάτες. Από ότι κατάλαβα ήρθαν να κάνουν τον αγώνα, την προπόνησή τους, το κέφι τους. Ότι δηλαδή οι αντίστοιχοι αναβάτες στον 1ο αγώνα Scramble της ΑΜΟΤΟΕ στην Χρυσούπολη. Η τσέπη του αναβάτη κανονίζει την συμμετοχή στους αγώνες και όχι οι εισπράκτορες. Ο αριθμός συμμετοχών έφτασε τους 76 αναβάτες, ενώ ο περσινός πρώτος αγώνας της χρονιάς στην Ζαχάρω είχε 64 αναβάτες.

Μια πολύ όμορφη διαδρομή χαράχτηκε στα ιδιωτικά χωράφια της περιοχής, με την δυνατότητα να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Ο πρόεδρος της ΛΕΜΟΕΡ, Γιάννης Βόλης μετά το τέλος της απονομής ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για το αποτέλεσμα.

Γενική
Ο Σταμάτης Μαντάς από την Επίδαυρο, ήταν ο μεγάλος νικητής. Πανηγύρισε την νίκη του παρουσία του πατέρα του, που παρακολουθούσε για πρώτη φορά τον γιο του σε αγώνα και τους πολλούς φίλους του. Δεν άφησε από την αρχή να τον απειλήσει κανένας και παρά τον τραυματισμό στο χέρι του, οδήγησε τέρμα γκάζι. Έτσι άφησε τον Δημήτρη Βαγγελάκο στην δεύτερη θέση, ο οποίος έδειξε τις ικανότητες του κάνοντας τον γρηγορότερο γύρο στον αγώνα. Ο Αλέκος Καρανάσης ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου μετά την μάχη με τον Γιάννη Παμπουκιάν που τερμάτισε τέταρτος. Ο Πολ Νικολάου ορεξάτος κατάφερε να κατακτήσει την πέμπτη θέση με την πρώτη εξάδα να κλείνει ο Θανάσης Αυγέρης.

Α1
Η κατηγορία εκκίνησε με 11 αναβάτες τον αγώνα. Ο Χάρης Πουλόπουλος #141 κατάφερε να ξεφύγει πρώτος και να βρεθεί στην κορυφή. Πίσω του οι Νέγρης #128, Κόρκας#102, Πέτσας #190 και Τσαρνάς #191. Στην κορυφή όμως πέρασε γρήγορα ο αγέραστος Γιάννης Παμπουκιάν #150 με τον Βλάση Κόρκα από κοντά. Ο Πουλόπουλος μένει από βενζίνη στον 7ο γύρο και εγκαταλείπει άδοξα. Ο Γιάννης Παμπουκιάν οδηγεί μέχρι το τέλος στην πρώτη θέση και κερδίζει το πρώτο κύπελλο για το 2007. Δεύτερος ο νεαρός Βλάσης Κόρκας που ανεβαίνει επίπεδο συνέχεια. Τρίτος έρχεται ο μάλλον αδιάβαστος, αλλά πεισματάρης Αργύρης Τσαρνάς. Παρά τα πέντε λεπτά που δέχτηκε από τους αγωνοδίκες κατά τον αναγνωριστικό γύρο προσπάθησε να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο και τα κατάφερε. Στην 10η και τελευταία θέση κατατάχτηκε ο Μανώλης Μούρτος #127.

 


Α2

Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Αλέκος Καρανάσης #201 ξέφυγε από την αρχή και κράτησε την πρωτοπορία και στους 14 γύρους, αποκομίζοντας τους πρώτους 25 βαθμούς της χρονιάς. Ο Πολ Νικολάου #232 παρά το μπλέξιμο στην εκκίνηση, αναρριχήθηκε γρήγορα πίσω από τον Καρανάση, προσφέροντας παράλληλα θέαμα στους θεατές. Κράτησε έτσι την δεύτερη θέση ως το τέλος του αγώνα, με τον πολύ καλό Κώστα Τσουλούφα #222 να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Όλοι οι αναβάτες της κατηγορίας τερμάτισαν με τον Δημήτρη Μανέτα #214 να καλύπτει τελευταία 16η θέση.

Β3
Ο Δημήτρης Βαγγελάκος #375 δεν απειλήθηκε από τους υπόλοιπους 16 συναθλητές του. Μετά τον εκκίνηση βρέθηκε να οδηγεί την κατηγορία και ανέπτυξε ταχύτητα, δημιουργώντας μια πεντάλεπτη διαφορά στα τελικά αποτελέσματα από τον δεύτερο του βάθρου, Θανάση Αυγέρη #350. Εντυπωσιακή παρουσία είχε ο αναβάτης από την Χίο, Λεωνίδας Ροζάκης #305 που πάλεψε και πήρε την τρίτη θέση στον αγώνα. Γ. Μπούσδας #355, Α. Πρίμος #324 και Θ. Κομνηνός #360 κλείνουν την πρώτη εξάδα. Τελευταίος και στην 17η θέση κατατάχτηκε ο Περικλής Γαβριήλ #342

 

Β4
Στην κατηγορία αυτή βρέθηκαν 18 αναβάτες στην γραμμή της εκκίνησης. Με νικητή τον Σταμάτη Μαντά #450 μετά από 1 ώρα και 42 λεπτά και 14 γύρους, η μάχη είχε μεταφερθεί στις επόμενες θέσεις. Ο Δημήτρης Κεραμιδάς #475 καταφέρνει να κάνει έναν πολύ γρήγορο δεύτερο γύρο και να αποσπαστεί από τον Δημήτρη Κολέφα #411 που επέστρεψε δυναμικά στους αγώνες και ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Τέσσερις αναβάτες βγήκαν εκτός κατάταξης και τον Μιχάλη Πρίμο #468 να καλύπτει την τελευταία 14η θέση.

 

Β5
Νέα κατηγορία, νέα πρόσωπα. Δεκαέξι αναβάτες εκκίνησαν, δέκα είδαν το όνομά τους στην κατάταξη. Ο Κώστας Μούρκος #525 καταφέρνει να πάρει την εκκίνηση, αλλά τον προσπερνάει ο Χρήστος Τομαράς #520. Ένα λάστιχο όμως αφήνει έξω τον Τομαρά και ελεύθερο το πεδίο στους επερχόμενους διώκτες. Ο Διονύσης Ρουκουλές #521 προσπερνάει όποιον βρει μπροστά του και καταφέρνει να οδηγήσει 13 γύρους σε 1 ώρα 51 λεπτά. Έναν γύρο πίσω έμεινε ο Μούρκος παρά την προσπάθεια που έκανε. Ένας άλλος Ρουκουλές, ο Δημήτρης Ρουκουλές #511 ανέβηκε στο βάθρο και στην τρίτη θέση. Στην τελευταία θέση οδηγώντας 10 γύρους κατατάχτηκε ο Χρήστος Ταρσίνος #511.

Ραντεβού στον 2ο αγώνα Scramble του πρωταθλήματος στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 4 Μαρτίου 2007.

Περισσότερες φωτογραφίες

Όλες τις φωτογραφίες του αγώνα θα τις βρείτε στο RacePhoto.gr