Αδάμος Πράσσος

Συγκλονιστικό Σαββατοκύριακο στην Τρίπολη, όπου διεξήχθη ο 5ος και 6ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος enduro της ΕΛΠΑ. Τα αποτελέσματα έφεραν ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα κάθε κατηγορίας. Η κεντρική πλατεία της Τρίπολης φιλοξενήσει τον χωμάτινο κόσμο.

Αρκετό κρύο, αλλά με καθαρό ουρανό ρίχτηκαν στην μάχη οι 52 αναβάτες. Όμορφη εντουράδικη διαδρομή είχε ετοιμάσει η Λέσχη ΛΕΜΟΤ, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Τελείως καινούργιες ειδικές, με φυλλάδιο και σήμανση για να την παρακολουθήσουν οι θεατές.

Στα αποτελέσματα της γενική και τις δυο ημέρες, είχαμε διαφορετικά ονόματα αναβατών. Την πρώτη ημέρα ο Αδάμος Πράσσος κυριάρχησε των αντιπάλων του, αφήνοντας δεύτερο με διαφορά 16 δευτερολέπτων, τον Σταμάτη Μαντά και τρίτο

Σταμάτης Μαντάς

τον Βασίλη Σιαφαρίκα. Την εξάδα έκλεισαν Καπαγερίδης, Κόκκινος και Μανιάτης.

Την δεύτερη ημέρα ο Σταμάτης Μαντάς ήταν ο μεγάλος νικητής, αφήνοντας πέντε δευτερόλεπτο πίσω τον Βασίλη Σιαφαρίκα. Τρίτος τερμάτισε ο Αδάμος Πράσσος. Ακολούθησαν Κόκκινος, Τράνζας και Καπαγερίδης.

Η πρώτη ημέρα τελείωσε άσχημα, με τον τραυματισμό του υποψήφιου πρωταθλητή στην Β4, Δημήτρη Τσακατσώνη, να μεταφέρεται μετά από τροχαίο μέσα στην Τρίπολη στο Νοσοκομείο και να τελειώνει έτσι άδοξα η αγωνιστική παρουσία του. Εμείς του ευχόμαστε περαστικά και καλή ανάρρωση.

Δημήτρης Πρέππας

Λίγες οι συμμετοχές στην κατηγορία Α1 με πέντε αναβάτες να παίρνουν εκκίνηση. Μεγάλο πλήγμα δέχτηκε ο νεαρός Γιάννης Τρίγκας (#13-Gas Gas), που είχε δυο εγκαταλείψεις και αποχαιρέτησε την πρώτη θέση στην βαθμολογία, πέφτοντας στην 4η με 65 βαθμούς. Κερδισμένος ο πολύ καλός αυτό το Σαββατοκύριακο Δημήτρης Πρέππας που οδήγησε την Κυριακή καλύτερα, όπου ήταν ανίκητος στις ειδικές και έχει απόκτηση διαφορά 14 βαθμών από τον δεύτερο στην βαθμολογία Θανάση Σαματιάδη (#118-ΚΤΜ). Ο Θανάσης μετά την τρίτη θέση το Σάββατο, ανέβηκε δεύτερος την Κυριακή, μοιράζοντας έτσι τις θέσεις στο βάθρο με τον Γιώργο Νταλιμπίρα (#109-ΚΤΜ) που ήταν ο κυριότερος αντίπαλός του. Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Νέγρης (#18-ΚΤΜ) θα ανέβαινε το Σάββατο στο δεύτερο σκαλί του βάθρου (τερμάτισε 4ος), εάν δεν δεχόταν την ποινή του ενός λεπτού. Την Κυριακή δεν πήρε εκκίνηση που τον αφήνει 5ο στην βαθμολογία.
Μετά τον Πρέππα και Σαματιάδη, ο Νταλιμπίρας ανέβηκε και αυτός βαθμολογικά και με 81 βαθμούς είναι και αυτός μέσα στο παιχνίδι του βάθρου, για την αγωνιστική περίοδο 2006.

Χρήστος Θεοδοσόπουλος

Στην βαθμολογία της Α2, ο Χρήστος Θεοδοσόπουλος (#24-Husqvarna) έχτισε κι άλλη διαφορά στην Τρίπολη, από τον δεύτερο Φώτη Σκαρή (#204-ΤΜ). Ο Παναγιώτης Καδόγλου (#206-KTM) πετυχαίνει την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα και είναι πλέον τρίτος με 96 βαθμούς, με τον Γιώργο Κοινωνά (#23-Husqvarna) τέταρτο, με έναν βαθμό λιγότερο.
Έξι αναβάτες πήραν εκκίνηση και τις δυο ημέρες. Την πρώτη ημέρα ο Θεοδοσόπουλος είχε συνολικό χρόνο 28.59.93 στις ειδικές με τον Σκαρή να ακολουθεί με 2.62 δευτερόλεπτα διαφορά και τον Γιώργο Κοινωνά να ακολουθεί τρίτος. Ο Παναγιώτης Καδόγλου εμφανίστηκε πολύ δυνατός, κατακτώντας 3/5 ειδικές, αλλά παρέμεινε τέταρτος. Αυτό όμως δεν συνέβη την Κυριακή. Αποφασισμένος να διορθώσει τα λάθη στην ειδική Cross country, κατέβασε τον συνολικό χρόνο στις ειδικές κοντά στο ένα δευτερόλεπτο και ανέβηκε πανηγυρικά στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο Θεοδοσόπουλος ανέβηκε δεύτερος με 1.33 δευτ. διαφορά, χάνοντας αρκετό χρόνο στην τελευταία χρονομετρημένη ειδική. Τρίτος τερμάτισε πάλι ο Κοινωνάς, με τον Σκαρή πολύ κοντά του στην τέταρτη θέση. Στις θέσεις πέντε και έξι τερματίσανε οι Φοίβος Κολιοπάνος (#207-Gas Gas) και Γιώργος Ανζούς (#205-KTM) και τις δυο ημέρες αντίστοιχα. Ο Κολιοπάνος μάλιστα μπήκε στην βαθμολογική 15αδα της γενικής, δείχνοντας ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Κατηγορία Β3

Βασίλης Σιαφαρίκας

Ο Σιαφαρίκας συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στην βαθμολογία με 145 βαθμούς, με τον Πράσσο να έχει ανέβει μια θέση και να είναι δεύτερος με 105 βαθμούς, αφήνοντας τρίτο τον Γιώργο Φραγκούλη με 91 βαθμούς. Ο Γιάννης Παμπουκιάν μείωσε την διαφορά και είναι με 77 βαθμούς τέταρτος.
Και εδώ είχαμε μόνο 5 συμμετοχές αναβατών. Μεγάλη μάχη μεταξύ Πράσσου και Σιαφαρίκα. Ο ένας νικάει το Σάββατο, ο άλλος την Κυριακή.
Με το καλημέρα ο Σιαφαρίκας δέχτηκε ποινή 10 δευτερόλεπτα., γιατί δεν πήρε μπροστά η μοτοσικλέτα του, κάτι που αντιμετωπίσανε αρκετοί αναβάτες. Ο Πράσσος ήταν άπιαστος την πρώτη ημέρα, με δεύτερο τον Σιαφαρίκα, που μένει πίσω 16 δευτερόλεπτα. Τον ρυθμό δεν μπορούσαν να τον πιάσουν οι υπόλοιποι της κατηγορίας. Ο Γιάννης Παμπουκιάν τερμάτισε τρίτος με τους Γιώργο Φραγκούλη και Γιώργο Γκλινό να κλείνουν την κατηγορία.
Την Κυριακή ο Σιαφαρίκας δεν γλιτώνει την πρωινή ποινή στην εκκίνηση. Ο Πράσσος νικάει στην πρώτη ειδική motocross. Ο Σιαφαρίκας αποφασισμένος, επιτίθεται και πετυχαίνει τον πρώτο χρόνο στις υπόλοιπες τέσσερις ειδικές κάνοντας συνολικό χρόνο ειδικών 27.03.75 λεπτά. Τριάντα δευτερόλεπτα μένει πίσω ο Πράσσος και δεύτερος, με τους Παμπουκιάν, Φραγκούλη και Μανώλη Καρούζος να κλείνουν την σειρά στον τερματισμό του 6ου αγώνα.

Φώτης Αλεξόπουλος

Κατηγορία Β4
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Σταμάτης Μαντάς (#3-Husqvarna) ανέβηκε δυο φορές στο πρώτο σκαλί του βάθρου, έχοντας και τις δυο ημέρες τον Φώτη Αλεξόπουλο (#406-Honda) στη δεύτερη θέση και τον Τάσο Τσιουχάρα (#44-KTM) στη τρίτη.

Το Σάββατο, ο Σταύρος Λυμπερόπουλος (#452-Honda) ανέβηκε στην τέταρτη θέση, με τον Γιώργο Καραφωτιά (#451-Yamaha) με το καπέλο τον επτά λεπτών να κατατάσσεται πέμπτος. Στην έκτη και τελευταία θέση ο Τηλέμαχος Τριβέλλας (#411-Aprilia). Ο Πέτρος Κριτσώνης (#401-Aprilia) εγκατέλειψε την πρώτη ημέρα και δεν είχε ανταλλακτικό για να επισκευάσει την μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκκινήσει την Κυριακή.
Την Κυριακή ο Κώστας Λυμπερόπουλος (#450-Honda) ανέβηκε τέταρτος, έχοντας πετύχει σε όλες τις ειδικές, μια τέταρτη θέση. Ο Τάσος Σαράντης (#453-KTM) ακολούθησε με τον Τηλέμαχο Τριβέλλα να κλείνει την κατηγορία.
Βαθμολογικά τώρα, ο Φώτης Αλεξόπουλος ανέβηκε στην πρώτη θέση με 112 βαθμούς, με τον Σταμάτη Μαντά να ακολουθεί με έναν βαθμό λιγότερο (111 β.). Στην τρίτη θέση γλίστρησε ο Δημήτρης Τσακατσώνης (#402-KTM) (95 β.), δίνοντας πλέον την δυνατότητα στον τέταρτο Τάσο Τσιουχάρα (85 β.) να τον προσπεράσει στον επόμενο αγώνα. Την πρώτη εξάδα κλείνουν οι Θανάσης Τάσιος (#408) και Πέτρος Κριτσώνης με 37 και 30 βαθμούς αντίστοιχα.

Σάββας Καπαγερίδης

Στην αγαπημένη μου Β5 κατηγορία τώρα. Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος στην Αθήνα θα έχει σίγουρα πάρα πολύ ενδιαφέρον. Ο Τάκης Μανιάτης (#5-Husqvarna) χάνει στο τέλος της Κυριακή την πρώτη θέση στην βαθμολογία, με τον Δημήτρη Κόκκινο (#7-KTM) να τον περάνει για μόλις έναν βαθμό. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Σάββας Καπαγερίδης (#10-Honda), που ανέβηκε την πρώτη ημέρα στο υψηλότερο σκαλί και την δεύτερη ημέρα στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Μιχάλης Τράνζας (#4-ΚΤΜ) εγκατέλειψε την πρώτη ημέρα, χάνοντας την επαφή με την κορυφή στην βαθμολογία.

Ο Σάββας Καπαγερίδης ήταν το Σάββατο ο μεγάλος νικητής, παρά την πρωινή ποινή στην εκκίνηση. Κάλυψε τις ειδικές με χρόνο 28.20.51 που τον κατέταξαν τέταρτο στην γενική. Ο Μιχάλης Τράνζας έδειξε στις δύο πρώτες ειδικές, ότι μπορεί να τον κοντράρει, αλλά εγκαταλείπει, αφήνοντας χώρο για τον Δημήτρη Κόκκινο, που βελτιωνόταν από ειδική σε ειδική. Έτσι κατακτώντας δύο ειδικές τερματίζει δεύτερος, 16.14 δευτερόλεπτα πίσω από τον Καπαγερίδη και 2.34 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τρίτο Τάκη Μανιάτη.
Οι Κώστας Γκοσκίνος (#507_ΚΤΜ) και Χρόνης Τασχουνίδης (#525-ΚΤΜ) τερματίζουν με αυτή την σειρά και κλείνουν την κατηγορία.

Δημήτρης Κόκκινος

Την δεύτερη ημέρα ο Δ. Κόκκινος μπήκε δυναμικά στην motocross ειδική και έδειξε ότι πάει για νίκη. Ο Σ. Καπαγερίδης κάνει αντεπίθεση και παίρνει τις επόμενες δύο ειδικές. Οι Κόκκινος και Τράνζας μοιράζονται την νίκη στις τελευταίες δυο ειδικές. Τα τελικά αποτελέσματα έδειξαν νικητή τον Δ. Κόκκινο με χρόνο 27.50.50 και δεύτερο τον Μ.Τράνζα με 8 δευτερόλεπτα διαφορά. Ο Σ. Καπαγερίδης χάνει την δεύτερη θέση από την ποινή των 10 δευτερολέπτων που δέχτηκε στην εκκίνηση και καταλήγει τρίτος. Ακολούθησε ο Τάκης Μανιάτης, που δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από την τέταρτη θέση σε κάθε ειδική. Αλλαγή θέσεων για τους Χ. Τασχουνίδη και Κ. Γκοσκίνος που αυτή την φορά τερματίζουν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.
Στην βαθμολογία προηγείται ο Κόκκινος με 115 βαθμούς, με τον Μανιάτη να ακολουθεί στενά, με 114 βαθμούς. Μόνος στην τρίτη θέση έμεινε ο Καπαγερίδης με 95 βαθμούς, με τον Τράνζα να είναι με 74 βαθμούς τέταρτος. Την πρώτη εξάδα κλείνουν οι Τασχουνίδης και Γκοσκίνος με 74 και 64 βαθμούς αντίστοιχα.

Χάρης Βόβλας

Οι δύο αγώνες τις κατηγορίας Βετεράνων Γ6, στις 2-3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, θα έχουν σίγουρα δραματικό φινάλε, όπως η κατηγορία Β5. Οι Χάρης Βόβλας και Στρατής Μυρογιάννης ήρθαν και έφυγαν ισόπαλη από την Τρίπολη. Οι δυο άντρες μοιράστηκαν την πρώτη και δεύτερη θέση το Σαββατοκύριακο και αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς στους δυο επόμενους αγώνες.
Το Σάββατο Ο Χάρης Βόβλας (#61-ΚΤΜ) πέτυχε των καλύτερο χρόνο στις τρεις χρονομετρημένες ειδικές, αφήνοντας σε όλες δεύτερο τον Στράτο Μυρογιάννη (#68-ΚΤΜ). Τρίτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Κακολύρης (#65-ΚΤΜ), που ήταν η πρώτη παρουσία του σε βάθρο το 2006, με τους Μιχάλη Λαβασά (#610-ΚΤΜ), Θεόδωρο Κατσαμάκη (#612-ΚΤΜ) και Παύλο Κασίμη (#67_ΚΤΜ) να κλείνουν την πρώτη εξάδα.

Στράτος Μυρογιάννης

Την Κυριακή ο Σ. Μυρογιάννης επανήλθε, κτίζοντας μια διαφορά 6 δευτερολέπτων στις ειδικές, αφήνοντας δεύτερο τον Χ. Βόβλα. Ο Θ. Κατσαμάκης κάνει την έκπληξη και ανεβαίνει για πρώτη φορά σε βάθρο, καλύπτοντας την τρίτη θέση για μόλις 0.88 δέκατα από τον Μ. Λαβασά. Οι Κακολύρης και Κασίμης κλείνουν την πρώτη εξάδα.
Στην βαθμολογία, οι Βόβλας και Μυρογιάννης έχουν 124 βαθμούς και οδηγούν την κατηγορία. Ο Λαβασάς είναι τρίτος με 73 βαθμούς, με τον Κακολύρη τέταρτο με 60 βαθμούς. Ο Μανώλης Νανάκος (#601-ΚΤΜ) δεν αγωνίστηκε και έτσι έπεσε από την τρίτη στη πέμπτη θέση (56 β). Ο Κασίμης κλείνει την πρώτη εξάδα με 50 βαθμούς.

Κατηγορία Γ7
Στους δύο αγώνες της Τρίπολης ο Γιάννης Σεβαστόπουλος ξέφυγε με 24 βαθμούς του Παναγιώτη Θέρριο, ο οποίος είχε μια εγκατάλειψη την Κυριακή. Τρίτος στη βαθμολογία ανέβηκε ο Δημήτρης Ραπατσουλέας με 56 βαθμούς, αφήνοντας τους Θύμιο Θωμαϊδη (#740-Husqvarna) και Γιώργο Στρατιώτη στην τέταρτη θέση. Έκτος ο Θεοφάνης Ρήγας με 38 βαθμούς που κλείνει την πρώτη εξάδα.

Γιάννης Σεβαστόπουλος

Το Σάββατο Ο Γιάννης Σεβαστόπουλος (#739-ΚΤΜ), πάρα το ότι είχε τον δεύτερο συνολικό χρόνο μετά τον Θ. Ρήγα, τερμάτισε ακαπέλωτος τον αγώνα και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Τα πολλά καπέλα που χρεώθηκαν οι υπόλοιποι συναθλητές του, έκριναν και τις τελικές θέσεις. Έτσι δεύτερος κατετάγη ο Γιώργος Μανωλίδης (#716-ΚΤΜ) με τον Παναγιώτη Θέρριο τρίτο. Τέταρτος κατετάγη τελικά ο Θεοφάνης Ρήγας (#709-ΚΤΜ) με τους Αλέξανδρο Τριχιά (#709), Γιώργο Στρατιώτη (#715- Husqvarna) και Δημήτρη Ραπατσουλέα (#713-Honda) να κλείνουν την κατηγορία.
Τη Κυριακή τα καπέλα δεν ήταν αυτά που θα έκριναν τις πρώτες τέσσερις θέσεις. Ο Θ. Ρήγας καταφέρνει να οδηγήσει πιο γρήγορα και να κάνει τον καλύτερο συνολικό χρόνο και άξια ανέβηκε στο πρώτο σκαλί. Δεύτερος ο Γ.Στρατιώτης, με τον Γ.Μανωλίδη ξανά στην πρώτη τριάδα και τρίτο. Τέταρτος ακολουθεί ο Γ.Σεβαστόπουλος, με τους Α.Τριχιά, Δ. Ραπατσουλέα και Γ.Καρβουνιάρη (#710-ΚΤΜ) να κλείνουν την κατηγορία.

Το enduro.gr με τη βοήθεια του Yamaha Tricker 250, μπορέσαμε να ακολουθήσουμε τις ροδιές των αναβατών, ανακαλύπτοντας και φωτογραφίζοντας την διαδρομή του αγώνα στα βουνά της Αρκαδίας.

Επόμενοι αγώνες στις 2-3 Δεκεμβρίου 2006 στην Αθήνα.

Όλες τις φωτογραφίες του αγώνα θα τις βρείτε στο RacePhoto.gr