O δεύτερος αγώνας για το Πανελλήνιο Κύπελλο Trail Ride – Rally Raid πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην περιοχή της Αττικής και της Βοιωτίας, την Κυριακή στις 24 Απριλίου. Η διοργάνωση του περιοδικού μοτοσυκλέτας και δράσης Ο-3ΟΟ και του Off Road Team ήταν η εγγύηση για έναν ακόμα αγώνα – σημείο αναφοράς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνιο Κύπελλο Trail Ride
2ος Αγώνας : Τα 300 χλμ. του «Ο-3ΟΟ»

O δεύτερος αγώνας για το Πανελλήνιο Κύπελλο Trail Ride – Rally Raid πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην περιοχή της Αττικής και της Βοιωτίας, την Κυριακή στις 24 Απριλίου. Η διοργάνωση του περιοδικού μοτοσυκλέτας και δράσης Ο-3ΟΟ και του Off Road Team ήταν η εγγύηση για έναν ακόμα αγώνα – σημείο αναφοράς.

H εκκίνηση δόθηκε στις 5:30 από τις εγκαταστάσεις του Auto Festival στις Αφίδνες και από εκεί η διαδρομή ανηφόρισε προς την Πάρνηθα και την Αυλώνα. Εκεί, οι πρώτοι μοτοσυκλετιστές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη δύση του… φεγγαριού, σε συνδυασμό με την ανατολή του ήλιου! Ακολουθώντας τον αγωγό του Μόρνου η διαδρομή έφτασε στη Θήβα, στο πολύ όμορφο Άλσος Μοσχοποδίου στο Νεοχωράκι. Από εκεί οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν για το γύρο του Ελικώνα στη Βοιωτία και μετά κατηφόρισαν προς τον Κορινθιακό κόλπο. Τέλος, ακολουθώντας και πάλι τον αγωγό του Μόρνου (αντίστροφα αυτή τη φορά) και οδηγώντας για 8-10 ώρες, το convoy των συμμετεχόντων έφτασε έχοντας διανύσει 321 όμορφα, εκδρομικά, εύκολα, αλλά σίγουρα κουραστικά χιλιόμετρα διαδρομής στο σημείο από όπου ξεκίνησε.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 37 αυτοκίνητα 4Χ4, απλά και Raid, αλλά και SUV που αποδείχτηκαν ιδανικά για αυτή τη διαδρομή. Στις μοτοσυκλέτες συμμετείχαν 69 αναβάτες, οι 9 με Quad (γουρούνες). Οι διοργανωτές μοίρασαν 41 κύπελλα στους καλύτερους, που κατάφεραν να υπολογίσουν σωστά τη μέση ωριαία της διαδρομής και να δεχτούν τους λιγότερους βαθμούς ποινής.

Η διαδρομή, παρ’ όλο που ήταν η μεγαλύτερη που έχει χαραχτεί για μονοήμερο Trail Ride – Raid, ήταν ιδιαίτερα εύκολη και ανοιχτή, κάτι που την έκανε πολύ ελκυστική για άπειρους συμμετέχοντες. Ο καιρός βοήθησε, και παρά τη συννεφιά, δεν έπεσε ούτε σταγόνα. Γι’ αυτό και το τερέν είχε αρκετή σκόνη, η οποία ‘έβαψε’ τα αυτοκίνητα και τα πρόσωπα των οδηγών. Η οργάνωση ήταν κατά γενική ομολογία άψογη και κάποια μικροπροβλήματα που… προσπάθησαν να προκύψουν, αντιμετωπίστηκαν ‘εν ριπή οφθαλμού’. Όσο για τα αποτελέσματα; Αυτά ήδη περίμεναν του αγωνιζόμενους στον τερματισμό! Το road book που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος (0-300) ήταν άψογο, χωρίς το παραμικρό λάθος στα 321 χιλιόμετρα της διαδρομής!

Στις μοτοσυκλέτες, νικητής στη γενική κατάταξη ήταν ο Σπύρος Κατσιμαλής με ΚΤΜ LC4 640, νικητής και της κατηγορίας Open. Δεύτερος τερμάτισε ένας… ‘τετράροδος’, ο Αλέξανδρος Ψωφάκης, που κέρδισε και την κατηγορία Quad με ένα Yamaha Raptor 660, ενώ 3ος ήταν ο Αντώνης Σούλιος με ΚΤΜ 640 Adventure. Στην κατηγορία έως 450 cc νικητής ήταν ο Χάρης Καμαρούλιας με ΥΑΜΑΗΑ WR 250 F.

Στα αυτοκίνητα 4Χ4 είχαμε τελικoύς νικητές τον Βασίλη Δηλέ με τον Σπύρο Ματιάτο, που με ένα Toyota RAV4 «βολεύτηκαν» στη διαδρομή! Ο Σπύρος Δουράκος με τον Σπύρο Πούντο με Mitsubishi Pajero κέρδισαν την κατηγορία 4Χ4 Raid, όντας 2οι και στη γενική κατάταξη. Τρίτοι τερμάτισαν οι Γιώργος Κουτάς και Πέτρος Κουντούρης με Land Rover 110.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι τα είδη ένδυσης μοτοσυκλέτας AXO, τα ελαστικά Cooper και τα καταστήματα Hell in Store 001 και 018. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν επίσης τα καταστήματα MAC και SPEED WHEEL, η εταιρεία ΜΑΚΑΝ, τα φίλτρα αέρος DNA, και τα Ελαστικά Χατζηγεωργίου. Τέλος, χορηγοί επικοινωνίας είναι το www.off-road.gr και το 4Χ4 Magazine. Σημαντική ήταν επίσης η βοήθεια που προσέφεραν οι εθελοντές Σαμαρείτες στη διοργάνωση.

Ο επόμενος αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Trail Ride – Rally Raid θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στο Πήλιο, με εκκίνηση από την Ζαγορά και τερματισμό στο Χορευτό, με διαδρομή 150 περίπου χορταστικών χωμάτινων χιλιομέτρων.