Αυτήν τη χρονιά οι Σλοβάκοι φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών τους παρουσιάζοντας ένα ευχάριστο και μοντέρνο θέαμα κατά την παραδοσιακή τελετή έναρξης του 80ου ISDE με την παρέλαση των Εθνών. Η Ελληνική αποστολή πήρε μέρος στο τελετουργικό σύσσωμη αφού μαζί με τους Έλληνες αναβάτες κατέφθασαν στην Povatska Bystrica και οι υπόλοιποι οκτώ μηχανικοί που θα βοηθούν τους αναβάτες καθ’ όλη την διάρκεια του εξαήμερου αγώνα.
 Την έναρξη του τελετουργικού πραγματοποίησαν κλασικές μοτοσυκλέτες κάποια από αυτές ήταν κατασκευασμένη το 1936! Η παρέλαση των Εθνών επιβάλει σε όλες τις Εθνικές αποστολές να παρελάσουν μπροστά στους θεατές, κάτι παρόμοιο γίνεται μόνο στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Οι Εθνικές αποστολές παρέλασαν σύμφωνα με το Σλοβάκικο αλφάβητο και πήραν την θέση τους στο χόρτο του γηπέδου. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο της πόλης είχα κατακλυστεί από νωρίς από θεατές όλων των ηλικιών που χειροκρότησαν θερμά όλες της Εθνικές αποστολές. Ακολούθησαν η τελετή επιστροφή των κυπέλλων από τους νικητές της περσινής χρονιάς και η τελετή έληξε με ένα εντυπωσιακό free style show.

Όλα πλέον έχουν φτάσει στην τελική τους ευθεία και όλοι οι αναβάτες ανυπομονούν να ξεκινήσουν οι αγώνες. Στην Ελληνική αποστολή όλα κυλούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και την σημερινή ημέρα υπήρξε άλλη μια πρόταση που χαροποίησε τους ανθρώπους της. Ο promoter του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και του Six Days, Κος Alain Blanchard, προσκάλεσε την Εθνική ομάδα της Ελλάδας για επίσημη φωτογράφηση. Με σταθερά βήματα η χώρα μας ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της επιτυχίας σε ένα αγώνισμα που ευνοεί την χώρα μας.

Από την χθεσινή ημέρα άλλωστε, επιτροπή της λέσχης ΛΑΜΣ, βρίσκεται στην Povatska Bystrica για συλλογή πληροφοριών σχετικά με τον διεθνή αγώνα μιας και αυτοί θα είναι οι οργανωτές σε τρια χρόνια, όταν το 2008 το Six Days Enduro θα διοργανωθεί στις Σέρρες.

Αποστολή Povatska Bystrica
Δημήτρης Γιουβρής
Ιωσήφ Βάγγερ