* Ενημέρωση 20/4 14:00 – Ανακοίνωση αθλητικού σωματείου “ΑΡΗΣ”
* Ενημέρωση 20/4 10:50 – Επιβεβαίωση από την Youthstream
* Ενημέρωση 13/4 11:20 – Συμφωνία Youthstream-Rebootizer για Ελληνικές συμμετοχές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το αθλητικό σωματείο «ΑΡΗΣ» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, σε συνεργασία με την ΔΕΗ και τον Δήμο Μεγαλόπολης, καθώς και την υποστήριξη της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ, θα διοργανώσει τον 5ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross ΜΧ3 2010, στην πίστα Motocross της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, στις 29-30 Μαΐου 2010.

Μαζί με τον παγκόσμιο αγώνα της κατηγορίας ΜΧ3, θα συνδιοργανωθεί και ο 4ος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Motocross ΕΜΧ2, γεγονός που εξασφαλίζει ένα διήμερο γεμάτο θέαμα, ένταση, συναγωνισμό και πάθος στην όμορφη Αρκαδική πίστα, εκεί όπου το παγκόσμιο και το ελληνικό Motocross ξεκίνησαν να γράφουν την κοινή τους ιστορία.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ3 είναι θεσμός με μεγάλη ιστορία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον οποίο φέτος συμμετέχουν αθλητές, από την Βόρειο Ευρώπη (Φινλανδία) έως την Νότιο Αμερική (Χιλή) ενώ στον ελληνικό γύρο θα μπορέσουν να συμμετάσχουν αρκετοί αθλητές από την Ελλάδα!

Η συνδιοργάνωσή του παγκόσμιου αγώνα μαζί με αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της κατηγορίας MX2, ενός θεσμού που αφορά σε νέους αθλητές, αυξάνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον και την σπουδαιότητα της διοργάνωσης αφού, αυτή την περίοδο, έχουμε Ελληνες αθλητές που μπορούν να συμμετάσχουν με προοπτικές στην συγκεκριμένη κατηγορία. Το γεγονός αυτό είναι και ένας από τους λόγους που μας ώθησαν στην προσπάθεια αυτή σκοπός της οποίας είναι η καθιέρωση του συγκεκριμένου αγώνα στο παγκόσμιο ημερολόγιο τα επόμενα χρόνια.

Το ευχάριστο γεγονός της ανάληψης της διοργάνωσης αυτής προϋποθέτει την μεταφορά του 3ου πρωταθληματικού αγώνα Motocross 2010 ο οποίος θα γίνει, στην ίδια ημερομηνία (22-23 Μαΐου, στην πίστα της Χαλκίδας.

Περισσότερα, στο http://www.motocrossmx1.com/?year=2010&e=2526&t=track&subsite=8 , στο: www.mx3megalopolis.amotoe.gr (μετά τις 22/4/2010) και στα Δελτία Τύπου που θα ακολουθήσουν.

“Από μηχανής θεός” ο “ΑΡΗΣ” και η ΑΜΟΤΟΕ αποφάσισαν να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις τους και ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν τον αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ3 στην Μεγαλόπολη στην ημερομηνία που αρχικά είχε οριστεί, δηλαδή 30 Μαΐου 2010.

Από πληροφορίες που συγκεντρώσαμε τον αγώνα στην Μεγαλόπολη ανέλαβε το σωματείο “ΑΡΗΣ” και ο Στέλιος Χριστοδούλου αμέσως μετά το οριστικό ναυάγιο στην Κοζάνη και Σέρρες.

Τελικά ποτέ μην λες ποτέ στην Ελλάδα, πρέπει να υπάρξει τραγωδία για να βρεθεί η λύση. Έχοντας νωπές τις αναμνήσεις από τον αγώνα για το πρωτάθλημα motocross ΑΜΟΤΟΕ στην Χαλκίδα είμαστε πεπεισμένοι για τον μέλλον του αγώνα ΜΧ3 στην Ελλάδα από το σωματείο “ΑΡΗΣ” και την ΑΜΟΤΟΕ.

Τα καλά νέα για τους Έλληνες αναβάτες όμως δεν τελιώνουν εδώ. Η Youthstream και ο Νίκος Γούναρης σε συμφωνία με τον χορηγό Rebootizer θα πληρώσουν το κόστος των συμμετοχών για όλους τους Έλληνες που θελήσουν να δηλώσουν συμμετοχή (βάζοντας ένα αυτοκόλλητο στη μοτοσυκλέτα τους).

Επίσης, έχοντας υπ’ όψιν μας πως η Youthstrem (εταιρεία promoter του παγκοσμίου πρωταθλήματος ΜΧ3) ψάχνει συνεργάτες για μακροχρόνια συνεργασία μην εκπλαγείτε αν η συνεργασία επεκταθεί για 2 ή 3 χρόνια. Περισσότερα σε δελτίο τύπου από την ΑΜΟΤΟΕ και το σωματείο “ΑΡΗΣ” σύντομα.


Κάτοψη πίστας Μεγαλόπολης από Google Earth