1ος αγώνας κυπέλλου motocross Βορείου Ελλάδος ΟΜΕ
Ημερομηνία: 24 Φεβρουαρίου 2008
Συμμετοχές: 124 (ΜΧ1: 24, MX2: 32, MX3: 36, Junior: 16, Mini: 16)
Τοποθεσία: πίστα motocross Σέσκλου Μαγνησίας
Θεατές: 500 περίπου
Καιρός: 12o C ηλιοφάνεια

Η πορτοκαλί στρατιά άνοιξε το χορό των νικών στο motocross φέτος  κερδίζοντας από δυο νίκες στην ΜΧ1 με τον Τερζή Κων/νο και στην ΜΧ2 με τον Παναγιωτόπουλο Μιχάλη. Μοιράστηκαν τα σκέλη ο Νίκος Ανδρέου με τον Δημήτρη Κεραμιδά στην MX3 (πρώην open). Καλή η διοργάνωση, το κέφι ανεβασμένο ενώ βοήθησε ο καιρός τις πολλές συμμετοχές αναβατών από όλη την Ελλάδα στον παραδοσιακό πρώτο αγώνα του κυπέλλου στο Βόλο.

Καλή η κατάσταση της πίστας στην αρχή, φανέρωσε όμως πέτρες και σκόνη προς το τέλος, σκόνη ιδιαίτερα στο σημείο της εκκίνησης. Ο καλός καιρός επέτρεψε σε πολύ κόσμο να παρακολουθήσει μεγάλο μέρος των αγώνων, αφού έγιναν 10 σκέλη συνολικά.

Κατηγορία ΜΧ1
Άπιαστος ο Κωνσταντίνος “Γαλανός” Τερζής (111) εκκίνησε θεαματικά και στα δυο σκέλη και πήρε την πρωτοπορία από τον πρώτο γύρo και στα δυο σκέλη. Ο ρυθμός του ανέβαινε γύρο με το γύρο και κανείς άλλος δεν ήταν ικανός να τον ακολουθήσει. Σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:49:572, ήταν ο μοναδικός που κατέβηκε το ψυχολογικό όριο το 1:50 αντικρούοντας τον συναγωνισμό βάζοντας γερές βάσεις για κάτι καλό φέτος. Ο Στέλιος Γαλατιανός (103) ήταν το αντίπαλο δέος αλλά η κακή εκκίνησή του στο πρώτο σκέλος (ξεκίνησε τελευταίος) τον έφτασε μέχρι την τρίτη θέση. Η δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος ήρθε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει τον Τερζή και να κάνει την επίθεσή του για την πρώτη θέση. Ο Βούλγαρος Boncho Avramov (82) ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου στο δεύτερο σκέλος ενώ στο πρώτο σκέλος τερμάτισε έκτος. Δυνατός παρουσιάστηκε και ο Μανώλης Σκύβαλος (120) καταφέρνοντας να κρατηθεί κοντά στο βάθρο τερματίζοντας πέμπτος και τέταρτος στα δυο σκέλη. Ο Αλέξης Ζώρας (33) δεν έδωσε χαρά στους θαυμαστές του χάνοντας την τρίτη θέση του πρώτου σκέλους στο νήμα, τερματίζοντας τέταρτος πριν κουραστεί στο δεύτερο και τερματίσει δέκατος. Πολύ καλός ο Μάρκος Καρασακαλίδης (3) που άνοιξε ρυθμό στο πρώτο σκέλος δεν απείλησε τον Τερζή αλλά δεν απειλήθηκε αισθητά ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση του βάθρου.

Κατηγορία ΜΧ2
Μεγάλη μάχη στους πρώτους γύρους κάθε σκέλους έδωσαν ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (61) και ο Βασίλης Ζαχαρίου (86) οδηγώντας στο όριο. Ο Παναγιωτόπουλος ήταν αυτός που ξέφυγε και στα δυο σκέλη κάνοντας μικρή διαφορά και τελικά κερδίζοντας όπως είχε κάνει και πέρυσι σε αυτήν την πίστα. Προσπάθησε ο Ζαχαρίου (86) να κρατηθεί μπροστά αλλά στο πρώτο σκέλος δεν τα κατάφερε προσφέροντας την δεύτερη θέση στον Δημήτρη Βαγγελάκο (375) που τον πίεζε στενά. Στο δεύτερο σκέλος ο Ζαχαρίου διατήρησε την δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον Βαγγελάκο. Κοντολέτας Δημήτρης (92) και Γιάννης Τσιούρβας (27) τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα του πρώτου σκέλους ενώ ο Τσιούρβας ανέβηκε τέταρτος και ο Κοντολέτας τερμάτισε πέμπτος στο δεύτερο σκέλος. Επανεμφάνιση του Μανώλη Κρητικού (111) ο οποίος τερμάτισε έκτος στο πρώτο σκέλος ενώ έκτος στο δεύτερο ήταν ο τοπικός Γιάννης Πολύζος (168).

Κατηγορία ΜΧ3
Άρωμα Suzuki στην κατηγορία όπου Δημήτρης Κεραμιδάς (107) και Νίκος  Ανδρέου (102) μοιράστηκαν τις νίκες. Ο δρόμος για την νίκη στο πρώτο σκέλος άνοιξε διάπλατα στο πρώτο σκέλος καθώς ο Ανδρέου είχε επαφή στη δεύτερη στροφή με τον Δημήτρη Στούπα (56) αφήνοντας το πεδίο ανοικτό για την νίκη του Κεραμιδά. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κυριάκος Κουτσιοκώστος (101) και τρίτος ο Νίκος Ανδρέου που ανέκαμψε. Το δεύτερο σκέλος εξελίχθηκε μάχη μεταξύ των Ανδρέου και Κεραμιδά όπου οι δυο τους αντάλλαξαν την πρώτη θέση δυο φορές, όμως ήταν ο Ανδρέου που είχε το μεγαλύτερο σθένος και διάθεση για νίκη την οποία πήρε τελικά. Τρίτος σε αυτό το σκέλος ο Κυριάκος Κουτσιοκώστας.

Κατηγορία Junior
Ο Γιάννης Μόσιος (51) ήταν ο νικητής του πρώτου σκέλους αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αλέξανδρο Γεωργαντά (1) και τρίτο τον Βούλγαρο Shevkiev Shevki (259). Στο δεύτερο σκέλος η εγκατάλειψη του Μόσιου άνοιξε διάπλατα το χώρο για την επικράτηση του Παναγιώτη Παπίλα που έκανε καλή εκκίνηση αυτήν τη φορά και τερμάτισε πρώτος στο δεύτερο σκέλος. Γεωργαντάς και Shevkiev τερμάτισαν με την ίδια σειρά και στο δεύτερο σκέλος.

Κατηγορία Mini
Η αλάνθαστη οδήγηση του Μανώλη Κρητικού τον βοήθησε να τερματίσει πρώτος στο πρώτο σκέλος ενώ μια τρομακτική του πτώση στον πρώτο γύρο του δεύτερου σκέλος τον ανάγκασε να εγκαταλείψει, του ευχόμαστε περαστικά. Ο Γιώργος Αρβανίτης ήταν δεύτερος και στα δυο σκέλη με τον μικροκαμωμένο Βούλγαρο Micail Ivanov να τερματίζει τρίτος σε κάθε σκέλος.

Θα ήταν όμορφο στις ημέρες που ζούμε να βρισκόταν ένας φορέας που να ξεχώριζε από την μετριότητα των υπολοίπων. Δύσκολο όμως και έτσι η ΟΜΕ αποφάσισε να χρεώνει 15 ευρώ σε όσους αναβάτες συμμετέχουν στους αγώνες της (πλην του πανελληνίου που συνδιοργανώνει με την ΠΟΜ)! Φαντάζομαι πως το ίδιο θα κάνει και η ΠΟΜ σε αναβάτες της ΟΜΕ αλλά σκέφτηκα μήπως κάποιος θα ήθελε να πρωτοτυπήσει φέτος και να μην “αρμέξει” τους αναβάτες. Δηλαδή τα συμφώνησαν μόνο για το πανελλήνιο και τα κύπελλα είναι μια ευκαιρία να βγάλουν τα σπασμένα. Επίσης στο πανελλήνιο τα βρήκαμε και έγινε το συνοικέσιο αλλά στο κύπελλο δεν σε αναγνωρίζω και βάζω καπέλο στους αναβάτες σου! Ελπίζω τουλάχιστον τώρα με την συνδιοργάνωση να τελειώσουν και τα αυτόφωρα!!!

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 16 Μαρτίου στην πίστα Μητρόπολης Καρδίτσας