Έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο εξάμηνο του 2006 ο τέταρτος αγώνας των Σερρών θα ολοκληρώσει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος Enduro ΕΛΠΑ για το 2006. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας κρατάει σταθερή πρωτοπορία έναντι των υπολοίπων με κύριο εκπρόσωπο των αντιπάλων του τον Δημήτρη Τσακατσώνη.

O Βασίλης Σιαφαρίκας αδιαφιλονίκητο φαβορί έχει κερδίσει τους προηγούμενους τρείς αγώνες του φετινού πρωταθλήματος και έχει συνολικά 12 συνεχόμενες νίκες, ένα σερί που κρατάει από τον Μάιο 2004 στον αγώνα του Ξυλόκαστρου. Θα είναι αυτή η 13η και τυχερή νίκη του Βασίλη Σιαφαρίκα; Πάντως η ΛΑΜΣ που διοργανώνει τον φετινό αγώνα δεν είχε διοργανώσει αγώνα το 2005 αλλά το 2004 όταν ξανά είχε κερδίσει ο Βασίλης Σιαφαρίκας με δεύτερο τον Αδάμο Πράσσο και τρίτο τον Γιάννη Παμπουκιάν. Αν θέλουμε να γυρίσουμε ακόμα πιο πίσω στο χρόνο, το 2003, θα θυμηθούμε πως τότε ο Βασίλης Σιαφαρίκας στον πρώτο αγώνα της χρονιάς (Σέρρες) είχε τον χειρότερο τραυματισμό της καριέρας του που τον ανάγκασε να απέχει από το πρωτάθλημα σχεδόν όλη τη χρονιά.

Από τον Μάιο όταν και διοργανώθηκε ο αγώνας του Πύργου πολλά έχουν αλλάξει αλλά ένα είναι σίγουρο. Ο αγώνας των Σερρών κλείνει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος και αν θέλουν οι μνηστήρες να κερδίσουν μια θέση αυτός είναι ο αγώνας που θα σημάνει την αντεπίθεσή τους. Δημήτρης Τσακατσώνης, Σταμάτης Μαντάς και Αδάμος Πράσος είναι εκ των επικρατέστερων που μπορούν να κόψουν βαθμούς από τον πρωτοπόρο Βασίλη Σιαφαρίκα.

Τι γίνεται όμως στις κατηγορίες; Πρέπας και Τρίγκας θα παλέψουν για την πρώτη θέση της κατηγορίας Α1 εκτός και αν ο Κουλουκάτσης έχει ξανά άλλη γνώμη. Η διαφορά του Θεοδωσόπουλου καλά κρατεί στην κατηγορία Α2 αλλά Σκαρής, Καδόγλου και Κοινωνάς έρχονται με φόρα ζητώντας την νίκη. Στην Β3 η υπεροχή του Σιαφαρίκα είναι αδιαφιλονίκητη, αναμένουμε αν Φραγκούλης, Πράσσος και Παμπουκιάν μπορούν να κάνουν την υπέρβαση. Άνετα πρέπει να νοιώθει και ο Τσακατσώνης στην κατηγορία Β4 αλλά Αλεξόπουλος και Τσιουχάρας νοιώθουν την καυτή ανάσα του Μαντά πίσω τους. Μανιάτης και Κόκκινος αναμένεται να κονταροκτυπηθούν και στις Σέρρες ενώ ερωτηματικό παραμένει η φετινή απόδοση των Καπαγερίδη και Τράντζα στην κατηγορία Β5. Στους Βετεράνους ο Βόβλας απέχει μακριά από Μυρογιάννη και Νανάκο ενώ στους νέους αναβάτες ο Θωμαίδης προβλέπεται να έχει εύκολη ημέρα, εκτός εάν εγκαταλείψει, κόντρα στον Σεβαστόπουλο.

Ο αγώνας των Σερρών έχει φέτος μια ιδιαιτερότητα. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αναβάτες είναι η ίδια που έχει σχεδιαστεί να φιλοξενήσει σε δυο χρόνια από σήμερα (2008) τον διεθνή αγώνα International Six Days Enduro, τις πρώτες δυο ημέρες. Η διαδρομή είναι περίπου 100 χλμ. με τρεις ειδικές κάθε ένας από τους δυο γύρους. Ο αγώνας αναμένεται συναρπαστικός καθώς οι αναβάτες θα δώσουν μάχη αλλά θα γίνει και αναγνώριση της διαδρομής εν’ όψει Six Days 2008!

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις Σέρρες ο τέταρτος αγώνας του πρωταθλήματος.