Στο Hangtown του Sacramento εξελίχθηκε ίσως ένα από τα καλύτερα σκέλη που έχουμε δει, χαρίζοντας το υπερθέαμα που όλοι περίμεναν βασισμένο στο ιδανικότερο σενάριο. Νικητής ήταν στην μεγάλη κατηγορία ο James Stewart, σπάζοντας το άθραυστο μέχρι τώρα σερί του RC ενώ σε μεγάλη μέρα βρέθηκε ο Mike Alessi, κερδίζοντας σχετικά άνετα τα δύο σκέλη της Lites.

Πρώτο σκέλος Motocross Class
Το συνεχόμενο ψιλόβροχο που έπεφτε σε όλη την διάρκεια της ημέρας, έδωσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην εξέλιξη του αγώνα. Στην εκκίνηση ο Ricky Carmichael πετάχτηκε μπροστά αλλά λίγο πριν ισιώσει την μοτοσικλέτα του στην πρώτη στροφή, έχασε το μπροστινό και είχε μια πτώση. Ο Robbie Raynard βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα στον πρώτο γύρο, λίγο πριν τον περάσει ο Chad Reed και να μπει για το καλά επί κεφαλής του αγώνα. Ο Stewart βρέθηκε και αυτός στις πρώτες θέσεις, ένα λάθος του όμως, έσβησε τον κινητήρα του και καθυστέρησε να τον ξαναβάλει μπροστά. Το γεγονός αυτό έφερε τον Carmichael πίσω από τον Stewart και όπως είναι φυσικό η μάχη ξεκίνησε. Οι δύο οδηγοί πέρασαν τον David Vuillemin για την δεύτερη θέση και πλησίαζαν τον πρωτοπόρο Reed. Ενδιάμεσα δεν παράλειπαν να πιέζουν ο ένας τον άλλο, με τον Stewart να έχει πάντα τον κύριο λόγο. Μετά τα μισά του αγώνα ο ‘bubba’ αποφάσισε πως ήταν ώρα να απαλλαγεί από τον RC, και να πιάσει τον Reed. Το κατάφερε στον τελευταίο γύρο όπου με μια μεγαλειώδη προσπέραση πήρε το σκέλος λίγο πριν τον τερματισμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Reed, που έδειξε ανεβασμένος στο motocross, ειδικά στο γλιστερό τερέν, με τρίτο τον Carmichael που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να λυγίσει τον Stewart. Ενάμιση λεπτό πίσω από τον πρώτο, τερμάτισε ο Vuillemin, που τελευταία στιγμή βρήκε υποστήριξη σε μη εργοστασιακή ομάδα.  Ο Kevin Windham δεν έδειξε έτοιμος για τα nationals όπως πολλοί περίμεναν, είχε κακή εκκίνηση και κινήθηκε μακριά από τους χρόνους των πρώτων τερματίζοντας τελικά πέμπτος. Αντίθετα ο Travis Preston με τον Nick Wey είναι οι αποκαλύψεις τις φετινής χρονιάς κλείνοντας την εξάδα, πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Αποτελέσματα Hangtown Motocross Class πρώτο σκέλος
1 James M Stewart Kawasaki KX450F
2 Chad Reed Yamaha YZ450F
3 Ricky Carmichael Suzuki RMZ450
4 David Vuillemin Yamaha YZ450F
5 Kevin W Windham Honda CRF450R
6 Travis A Preston Honda CRF450R
7 Nicholas A Wey Honda CRF450
8 Robbie L Reynard Honda CRF450
9 David D Millsaps Honda CRF450R
10 Ryan Mills Suzuki RMZ450

Πρώτο σκέλος Motocross Lites
Ο νούμερο 2 του περσινού πρωταθλήματος Mike Alessi, πήρε την εκκίνηση έχοντας σε απόσταση βολής πίσω του τον Ryan Villopoto. Η πρώτη θέση δεν άλλαξε χέρια καθώς ο Villopoto έκανε συνεχώς μικρά λάθη (είχε και πτώση στον τελευταίο γύρο) που δεν του επέτρεπαν να απειλήσει τον Alessi. Η δυο οδηγοί τερμάτισαν με αυτήν την σειρά έχοντας τρίτο τον Josh Grant που κέρδισε σταδιακά την μάχη από τους δύο οδηγούς της Yamaha of Troy. Ο γνωστός μας από το παγκόσμιο Andrew McFarlane τερμάτισε τέταρτος χάνοντας την μάχη με τον Grant, κερδίζοντας όμως τον ομόσταυλο του Brett Metcalfe που τερμάτισε πέμπτος. Την έκτη θέση κατέλαβε μετά από εκπληκτικό αγώνα ο Zach Osborne, μπροστά από μεγάλα ονόματα της κατηγορίας.

Αποτελέσματα Hangtown Motocross Lites πρώτο σκέλος
1 Mike A Alessi KTM 250SXF
2 Ryan D Villopoto Kawasaki KX250F
3 Joshua M Grant Honda CRF250R
4 Andrew Mcfarlane Yamaha YZ250F
5 Brett Metcalfe Yamaha YZ250F
6 Zach M Osborne KTM 250SXF
7 Steve Boniface Honda CRF250R
8 Thomas K Hahn Honda CRF250R
9 Andrew T Short Honda CRF250R
10 Christopher Gosselaar Kawasaki KX250F

Δεύτερο σκέλος Motocross Class
Όσο θεαματικό ήταν το πρώτο σκέλος τόσο ανιαρό εξελίχθηκε το δεύτερο. Ο RC πήρε ξανά την εκκίνηση και αυτήν την φορά κράτησε την πρωτοπορία μαζί με ένα δυνατό ρυθμό. Αν και ο Stewart βρέθηκε γρήγορα μπροστά μετά από μια μέτρια εκκίνηση, κατάφερε να περάσει εύκολα το εμπόδιο του Vuillemin για την δεύτερη θέση και να κρατηθεί εκεί, ακολουθώντας την στρατηγική του για να πάρει την γενική του αγώνα. Τα πράγματα ήταν εύκολα για όλους, ο Carmichael πήρε το σκέλος και την δεύτερη θέση στον αγώνα χωρίς πίεση, ο Stewart πέτυχε το 1-2 καταλαμβάνοντας το ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον αγώνα και παράλληλα οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Ο Reed θα ήθελε σίγουρα μια καλύτερη εκκίνηση για να ζυγίσει τις δυνάμεις με τους δύο πρωτοπόρους, το πολύ τρία φέτος, δεν του κάθεται καλά. Αν υπήρχε μια αξιόλογη μάχη σε όλο το σκέλος τότε αυτή ήταν του τέταρτου Preston με τον πέμπτο Vuillemin, που χάρισε κάποιο θέαμα στην βαριά πίστα. Σε μοναχικό αγώνα βρέθηκε ο Wey καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Αποτελέσματα Hangtown Motocross Class δεύτερο σκέλος
1 Ricky Carmichael Suzuki RMZ450
2 James M Stewart Kawasaki KX450F
3 Chad Reed Yamaha YZ450F
4 Travis A Preston Honda CRF450R
5 David Vuillemin Yamaha YZ450F
6 Nicholas A Wey Honda CRF450
7 Jeff Dement Suzuki RMZ450
8 Kevin W Windham Honda CRF450R
9 Josh R Demuth Honda CRF540R
10 David D Millsaps Honda CRF450R

Δεύτερο σκέλος Motocross Lites
Στο σκέλος ο Grant μπήκε αποφασισμένος για κάτι καλύτερο από το πρώτο. Πήρε την εκκίνηση μαζί με την πρωτοπορία του αγώνα, αλλά πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος είχε μια πτώση, επιτρέποντας στον Alessi που ακολουθούσε να τεθεί και σε αυτό το σκέλος επί κεφαλής. Στην δεύτερη θέση οδηγούσε ο Metcalfe όταν ένοιωσε την πίεση του Grant που ανάκαμψε από την πρώτη πτώση του, αλλά δυστυχώς ακολούθησαν και άλλες. Μεγάλος νικητής της ημέρας αναδείχτηκε ο Alessi που πραγματικά δεν είχε αντίπαλο, με δεύτερο στο σκέλος αλλά και στον αγώνα τον Metcalfe που εμφανίστηκε πολύ δυνατός στο ΜΧ. Την σημαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος κράτησε ψηλά ο McFarlane με την τρίτη θέση σε σκέλος και σε σύνολο, αντίθετα από τους Grant Langston, που είχε μια καταστροφική μέρα με πολλά προβλήματα, και ο Ben Townley που δεν κατάφερε να είναι έτοιμος στον πρώτο αγώνα της σεζόν. Ο Short πέτυχε άλλη μια τέταρτη θέση δίνοντας πολλές μάχες με τον Grant και τον Nathan Ramsey. Πέμπτος τερμάτισε ο Billy Laninovich που πάλεψε στην αρχή με τον McFarlane και κατέφερε να κρατήσει την απόσταση στο τέλος του αγώνα από τον έκτο Christopher Gosselaar.

Αποτελέσματα Hangtown Motocross Lites δεύτερο σκέλος
1 Mike A Alessi KTM 250SXF
2 Brett Metcalfe Yamaha YZ250F
3 Andrew Mcfarlane Yamaha YZ250F
4 Andrew T Short Honda CRF250R
5 Billy R Laninovich Honda CRF250R
6 Christopher Gosselaar Kawasaki KX250F
7 Joshua M Grant Honda CRF250R
8 Michael L Brown Suzuki RMZ250
9 Nathan Ramsey KTM 250SXF
10 Ryan D Villopoto Kawasaki KX250F

Βαθμολογίες
Motocross Class
1 J. Stewart 47
2 R. Carmichael 45
3 C. Reed 42
4 D. Vuillemin 34
5 T. Preston 33
6 N. Wey 29
7 K. Windham 29
8 J. Dement 24
9 D. Millsaps 23
10 J. Summey 18

Motocross Lites
1 M. Alessi 50
2 B. Metcalfe 38
3 A. Mcfarlane 38
4 J. Grant 34
5 R. Villopoto 33
6 A. Short 30
7 C. Gosselaar 26
8 M. Brown 23
9 B. Laninovich 21
10 T. Hahn 19

Φωτογραφίες: ΑΜΑ