Η δεύτερη ημέρα στην Ισπανία ήταν το ίδιο αν όχι περισσότερο κουραστική για τους αθλητές. O Ivan Cervantes (KTM), δεν άφησε τους ανταγωνιστές του να (ξανά) χαρούν στον εθνικό του αγώνα ολοκληρώνοντας την ημέρα με τον καλύτερο τρόπο κερδίζοντας κατηγορία Ε2 και γενική μετά από έναν αμφίρροπο αγώνα.

Ο Johnny Aubert (KTM) πίεσε από το πρωί και έκανε μικρή διαφορά ασφαλείας κερδίζοντας την νίκη στην κατηγορία Ε1. Ο David Knight (KTM) ήταν για άλλη μια ημέρα ανίκητος ενώ στην κατηγορία Junior ο έτερος Ισπανός Lorenzo Santolino (KTM) κέρδισε την νίκη.

Κατηγορία Ε2
Η μεγάλη μάχη έγινε στην κατηγορία Ε2 και σήμερα με Ivan Cervantes, Mika Ahola (Honda), Rodrig Thain (TM) και Juha Salminen (BMW) να αλλάζουν θέσεις στην πρωτοπορία αρκετές φορές. Οι διαφορές ήταν τόσο μικρές που Cervantes, Ahola ή Thain θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει τον αγώνα. Ο Ισπανός πήρε την πρωτοπορία στο δεύτερο μισό του αγώνα καταφέρνοντας να κερδίσει μια πολύτιμη νίκη.

Ivan Cervantes

Ivan Cervantes

«Χθες προηγήθηκα στις πρώτες τρεις ειδικές μέχρι την ειδικής extreme όπου έκανα λάθος στην ανηφόρα και έχασα χρόνο. Σε κάθε γύρο έκανα λάθος εκεί, είναι παράξενο που στο Ισπανικό πρωτάθλημα δεν έχω κανένα πρόβλημα σε αυτήν την ανηφόρα αλλά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν τα πήγα καλά. Με προσεκτική οδήγηση κατάφερα να τερματίσω δεύτερος, κάτι που είναι καλό για εμένα για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Σήμερα ήταν μια φυσιολογική ημέρα, παρόλο που το χθεσινό σενάριο επαναλήφθηκε. Μέχρι την τέταρτη ειδική είμαι μπροστά με 10 δέκα δευτερόλεπτα διαφορά, έκανα ξανά λάθος στην ειδική extreme και φτάνοντας στην επόμενη ειδική βλέπω πως είμαι τέταρτος πίσω από Ahola, Thain και Salminen με 25 δευτερόλεπτα διαφορά. Συνέχισα προσεκτικά κερδίζοντας δευτερόλεπτα σε όλες τις ειδικές και έκανα ένα δυνατό τελευταίο γύρο για να κερδίσω τον αγώνα. Τώρα ισοβαθμούμε και είναι καλό για το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την πολύ καλή δουλειά που κάναμε το χειμώνα και σε αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο που δεν σταμάτησε να με βοηθά σε όλο τον αγώνα.  Συμφωνώ να υπάρχουν τόσο δύσκολα σημεία αλλά όχι σε ειδική διαδρομή γιατί θα μπορούσες εύκολα να χάσεις τον αγώνα. Ένα λάθος σε μια ειδική είναι 5 με 10 δευτερόλεπτα μάξιμουμ, σε αυτήν την ειδική το λάθος κοστίζει πολύ περισσότερα δευτερόλεπτα» δήλωσε ο Ivan Cervantes.

Mika Ahola

Mika Ahola

Στη δεύτερη θέση ο Mika Ahola έδωσε μεγάλη μάχη με τον Ivan Cervantes προς το τέλος του αγώνα αλλά όπως δήλωσε ήταν πολύ γρήγορος σήμερα. «Δεν περίμενα τόσο καλή απόδοση από τον εαυτό μου εδώ στην Ισπανία, μετά το μέτριο ξεκίνημα στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Οι ρυθμίσεις στις αναρτήσεις δεν ήταν καλές στο Ιταλικό πρωτάθλημα αλλά εδώ είχα μια εβδομάδα που κάναμε ρυθμίσεις και προετοιμάστηκα. Στην Ιταλία έβρεχε συνέχεια και δεν είχαμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις αναρτήσεις στο στεγνό και σκληρό έδαφος. Σήμερα είχα καλή μάχη με τον Ivan και τον Rodrig μέχρι το τέλος. Μόνο πρόβλημα στο δεύτερο γύρο όταν ο Salonen μου έκλεισε το πάτημα στην ανηφόρα και αναγκάστηκα να αλλάξω γραμμή και μου κόστισε σε χρόνο. Αλλά και στον τρίτο γύρο έκανα λάθος εγώ στο ίδιο σημείο. Ιδανικό ξεκίνημα για εμένα στο πρωτάθλημα με 1-2. Δύσκολος αγώνας ο δυσκολότερος που μπορώ να θυμηθώ τα τελευταία χρόνια».

Rodrig Thain

Rodrig Thain

Στην τρίτη θέση ευχαριστημένος ο Rodrig Thain συνεχίζει τις καλές του παρουσίες όπως και πέρυσι. «Ήταν πολύ καλό Σαββατοκύριακο για εμένα, παρόλο που χθες κόλλησα δυο φορές στην ανηφόρα της ειδικής Extreme κάτι που μου κόστισε 30 δευτερόλεπτα και έμεινα εκτός βάθρου. Σήμερα όμως τα πήγα καλά στην ανηφόρα και όλα κύλησαν καλά για εμένα. Σίγουρα περίμενα πολύ ανταγωνισμό στην κατηγορία εξάλλου ο Cervantes, o Ahola και o Salminen είναι πολύ καλοί οδηγοί, ίσως οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Το επίπεδο έχει ανέβει πολύ. Χθες κουράστικα πάρα πολύ είχα κράμπες προς το τέλος του αγώνα» δήλωσε ο Rodrig Thain.

O Juha Salminen αναγκάστηκε να μείνει τέταρτος, πέμπτος ο Thomas Oldratti (KTM) και έκτος ο Oscar Balleti (Honda) μετά τα χθεσινά προβλήματα που είχε με την μοτοσυκλέτα του.

Johnny Aubert

Johnny Aubert

Κατηγορία Ε1
Ο Johnny Aubert (ΚΤΜ) ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα χωρίς να αφήσει τους ανταγωνιστές του να πάρουν ανάσα κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο μισό του αγώνα. Με την διαφορά που είχε μέχρι τότε έκανε συντήρηση για να έρθει στο τέλος της ημέρας η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. «Σήμερα πίεσα από την πρώτη ειδική γιατί ήθελα να πάρω την διαφορά. Το μοναδικό μου πρόβλημα ήταν στην ανηφόρα αλλά σήμερα δεν έχασα πολύ χρόνο. Χθες όμως μου κόστισε τον αγώνα. Δεν κατάλαβα γιατί αποφάσισαν να υπάρχουν πέντε ειδικές. Ο αγώνας ήταν υπερβολικά σκληρός, αυτοί που προέρχονται από το enduro λένε οκ αλλά εγώ διαφωνώ, το θεωρώ ηλίθιο. Τρεις ειδικές σε κάθε γύρο είναι αρκετές και για εμάς και για τον κόσμο για να μπορέσει να παρακολουθήσει. Ήταν καλό για εμένα το Σαββατοκύριακο και τώρα ισοβαθμούμε στην κατηγορία. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη».

Antoine Meo

Antoine Meo

Στην δεύτερη θέση ο Antoine Meo (Husqvarna) εμφανώς καταπονημένος από το τραυματισμένο γόνατό του. Είχε κτυπήσει στον πρώτο αγώνα του Γαλλικού πρωταθλήματος και χθες χειροτέρεψε ο πόνος με τηνκαταπόνηση του αγώνα. «Σήμερα πονούσε το γόνατό μου από το πρωί και προσπάθησα να είμαι προσεκτικός. Έκανα καλό χρόνο στην ειδική extreme και έμεινα κοντά στον Aubert που ήταν πολύ γρήγορος σήμερα».

Cristobal Guerrero

Cristobal Guerrero

Τρίτος έμεινε ο Cristobal Guerrero παρόλο που προσπάθησε να μείνει κοντά στους δυο πρώτους Aubert και Meo. Με δυο τρίτες θέσεις συμπληρώνει το βάθρο και βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος μετά τον πρώτο αγώνα. «Είμαι ευχαριστημένος για την τρίτη θέση χθες και σήμερα. Σήμερα είχα μάχη και προσπάθησα να μείνω κοντά στον Aubert και στον Meo, αλλά δυο λάθη στην ειδική extreme με έριξαν στην τρίτη θέση. Έχασα πολύ χρόνο. Κουραστικός αγώνας με πέντε ειδικές είναι πραγματικά πολύ δύσκολα» δήλωσε ο Cristobal Guerrero.

Τέταρτος τερμάτισε ο Nicolas Deparrois (Kawasaki) μακριά από τους τρεις πρώτους αλλά ως μη εργοστασιακός οδηγός βρέθηκε τέταρτος και τις δυο ημέρες. Στην πέμπτη θέση ο Julien Gauthier (Honda) και έκτος ο Matti Seistola (Husqvarna).

David Knight

David Knight

2210_ENSP100410

Κατηγορία Ε3
Αυτήν την φορά η νίκη του David Knight (KTM) ήταν ακόμα πιο πειστική, ευνοούμενος εν μέρη και από τις συνθήκες του αγώνα. Πάντως η διαφορά του πάνω από 1 λεπτό λέει πολλά για τον Κυριακάτικο αγώνα. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Στον αγώνα της Παρασκευής αποφάσισα να πάω ήρεμα, γιατί αγώνας μέσα στο σκοτάδι είναι επικίνδυνο. Δεν είμαι και πολύ φίλος του Super Test ειδικά αν είναι στο σκοτάδι, το θεωρώ βλακεία και είναι εύκολο κάποιος να χτυπήσει και να χάσει τον πραγματικό αγώνα. Χθες ήμασταν εξίσου γρήγοροι εγώ και ο Christophe αλλά κατάφερα να κερδίσω λίγο χρόνο σε κάποιες ειδικές κάνοντας διαφορά νίκης. Σήμερα ξεκίνησα σταθερά στις πρώτες τρεις ειδικές και μετά την ειδική extreme είχα 30 δευτερόλεπτα διαφορά. Από εκεί και πέρα αποφάσισα να οδηγήσω προσεκτικά. Ο αγώνας ήταν καλός και μου άρεσαν οι πέντε ειδικές».

Ο Cristophe Nambotin (Gas Gas) δεν κατάφερε να πιέσει τον Knight σήμερα και περιορίστηκε στην δεύτερη θέση. Τρίτος όπως και χθες ο Simone Albergoni (KTM). Στην τέταρτη θέση ο Πολωνός Bartosz Oblucki (Husqvarna), πέμπτος ο Alessandro Botturi (Husaberg) και έκτος ο Mirko Gritti (Beta).

Κατηγορία Ε Junior
O Lorenzo Santolino (KTM) κατέφερε να μείνει εντός αγώνα σήμερα και κέρδισε τον αγώνα μπροστά στον επίσης Ισπανό Victor Guerrero (Yamaha). Τρίτος ο Γάλλος Jeremy Jolly (Honda).

Lorenzo Santolino

Lorenzo Santolino

Επόμενος αγώνας 16-18 Απριλίου στην Πορτογαλία.

Δείτε τι έγινε στον αγώνα της Παρασκευής και στον αγώνα του Σαββάτου.

Ιστοσελίδα πρωταθλήματοςοργανωτή και live αποτελέσματα. Δείτε τον πρόλογο του πρωταθλήματος.

Φωτογραφίες: Race Photo / Δημήτρης Γιουβρής

2074_ENSP100410

O Jari Mattila έχασε την σέλα του πριν την προτελευταία ειδική και οδήγησε έτσι μέχρι το τέλος του αγώνα!

O Jari Mattila έχασε την σέλα του πριν την προτελευταία ειδική και οδήγησε έτσι μέχρι το τέλος του αγώνα!

Marko Tarkkala

Marko Tarkkala

[download id=”74″]