Ο δέκατος γύρος του AMA Motocross, έγινε εύκολη υπόθεση για τον G.Lanston που κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στην μεγάλη κατηγορία, ανεβαίνοντας παράλληλα στην κορυφή της βαθμολογίας. Αλλαγή σκηνικού στην Lites με τον R.Villopoto να παίρνει τον αγώνα και την πρωτοπορία της βαθμολογίας.

Motocross Class
Πρώτο σκέλος
Από την εκκίνηση ο Mike Alessi έφυγε μπροστά και μόνο οι Kevin Windham και Grant Langston κατάφεραν να τον ακολουθήσουν. Στον έβδομο γύρο ο Windham  έκανε την επίθεση του για την πρωτοπορία με επιτυχία, όμως ο Alessi απάντησε τέσσερις γύρους μετά, καταφέρνοντας να κρατηθεί εκεί μέχρι και τον τερματισμό. Την εξέλιξη της πρώτης θέσης παρακολουθούσε από την αρχή ο Langston και τρεις γύρους πριν τον τερματισμό πέρασε τον Windham αλλά χωρίς να καταφέρει να πιάσει και τον Alessi.Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tim Ferry δεν είχε καλή εκκίνηση και δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό, τερματίζοντας τελικά τέταρτος. Κακή εκκίνηση και για τον Andrew Short που προσπάθησε πολύ να βρεθεί κοντά στον Ferry και την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Ivan Tedesco που και αυτός κατάφερε να ανέβει θέσεις σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Αποτελέσματα Steel City πρώτου σκέλους Motocross Class
1 Mike A Alessi KTM 450SX
2 Grant Langston Yamaha YZ450F
3 Kevin W Windham Honda CRF450R
4 Timmy M Ferry Kawasaki KX450F
5 Andrew T Short Honda CRF450R
6 Ivan Tedesco Suzuki RM-Z450
7 Michael Byrne Suzuki RM-Z450
8 Gavin L Gracyk Honda CRF450R
9 Jeff Alessi KTM 450SX
10 Kyle D Keylon Honda CRF450R

Δεύτερο σκέλος
Την πρώτη του εκκίνηση φέτος πήρε ο Windham, οδηγώντας την κούρσα μπροστά από τους Langston και Alessi που έδιναν την μάχη για την νίκη του αγώνα. Ο Windham έδειχνε να ανοίγει την διαφορά του από τους διώκτες του, την στιγμή που ο Alessi πέρναγε τον Langston για να κυνηγήσει τον πρωτοπόρο. Τέσσερις γύρους μετά όμως ο Langston ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες δυνάμεις, πέρασε τον Alessi και δύο γύρους πριν το τέλος πέρασε και τον Windham στον δρόμο για την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία και μάλιστα στην πρώτη του χρονιά. Σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των Ferry και Short, o Langston απολαμβάνει τώρα την κορυφή της βαθμολογίας, δύο βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο με δύο αγώνες να απομένουν. Ο Windham προσπάθησε να πάρει τον δεύτερο φετινό του αγώνα αλλά έμεινε δεύτερος στο σκέλος και τρίτος στον αγώνα. Την πρώτη της νίκη στην μεγάλη κατηγορία θα πρέπει να περιμένει η ΚΤΜ, αφού ο Alessi αν και βρέθηκε για άλλη μια φορά τόσο κοντά με την τρίτη θέση που πέτυχε στο σκέλος και την δεύτερη στον σύνολο ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Short τερμάτισε τέταρτος κάνοντας ένα αγώνα τακτικής απέναντι στον Ferry για την βαθμολογία, χωρίς όμως να υπολογίσει τον Langston. Σταθερό αγώνα έκανε και ο Tedesco τερματίζοντας πέμπτος μπροστά από τον έκτο Gavin Gracyk που είχε πολύ καλή εκκίνηση(έστριψε δεύτερος) και έδειξε ξανά το μεγάλο του ταλέντο.

Αποτελέσματα Steel City δεύτερου σκέλους Motocross Class
1 Grant Langston Yamaha YZ450F
2 Kevin W Windham Honda CRF450R
3 Mike A Alessi KTM 450SX
4 Andrew T Short Honda CRF450R
5 Ivan Tedesco Suzuki RM-Z450
6 Gavin L Gracyk Honda CRF450R
7 Timmy M Ferry Kawasaki KX450F
8 Yoshitaka Atsuta Honda CRF450R
9 Joshua Summey Honda CRF450R
10 Jason W Thomas Honda CRF450R

Motocross Lites
Πρώτο σκέλος
Το σκέλος άρχισε δραματικά με την πτώση στην πρώτη στροφή σχεδόν ολόκληρης της ομάδας Pro Circuit Kawasaki με τους Ryan Villopoto, Ben Townley και Bret Metcalfe να σηκώνονται τελικά και να προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Μπροστά ο Broc Hepler πέρασε τον Austin Stroupe που είχε πάρει την εκκίνηση και οδηγούσε τον αγώνα έχοντας πίσω του τον Thomas Hahn. Στον τρίτο γύρο ο Hepler έδωσε την πρωτοπορία στον Hahn με μια πτώση του αλλά ο Hahn του την επέστρεψε με μια δικιά του. Έτσι ο Hepler πήρε το σκέλος μπροστά από τον νεαρό Stroupe που κράτησε την δεύτερη θέση μετά την καλή του εκκίνηση και φυσικά μετά την πτώση του Hahn. Τρίτος μετά από ένα ανεπανάληπτο αγώνα τερμάτισε ο Villopoto αφήνοντας τέταρτο τον Hahn. Η μέτρια εκκίνηση του Josh Grant δεν στάθηκε εμπόδιο ώστε να υπερασπιστεί την τρίτη θέση στην βαθμολόγια, τερματίζοντας πέμπτος. Κακή μέρα για τους νεοζηλανδούς, μετά τον Coppins και ο Townley έχασε την πρωτοπορία στην βαθμολογία με την έκτη θέση που έφερε.

Αποτελέσματα Steel City πρώτου σκέλους Motocross Lites
1 Broc D Hepler Yamaha YZ250F
2 Austin L Stroupe Kawasaki KX250F
3 Ryan D Villopoto Kawasaki KX250F
4 Thomas K Hahn Honda CRF250R
5 Joshua M Grant Honda CRF250R
6 Ben Townley Kawasaki KX250F
7 Nico A Izzi Suzuki RM-Z250
8 Brett Metcalfe Kawasaki KX250F
9 Jake T Weimer Honda CRF250R
10 Jason D Lawrence Yamaha YZ250F

Δεύτερο σκέλος
Ο Villopoto δεν αρκέστηκε στους τρεις βαθμούς που πήρε από το πρώτο σκέλος. Έτσι μπήκε δυνατά και στο δεύτερο, πήρε την εκκίνηση και την πρωτοπορία του αγώνα και δεν άφησε τον δεύτερο Hahn να τον ακολουθήσει. Ο Townley ξεκίνησε τρίτος αλλά η κόντρα του με τον Hepler του έφερε μια πτώση στον δεύτερο γύρο. Χρειάστηκαν επτά γύροι για τον Townley να ξανανεβεί στην δεύτερη θέση από την όγδοη που βρέθηκε μετά την πτώση του. Όπως είναι λογικό δεν κατάφερε να πιάσει τον πρωτοπόρο Villopoto που πήρε το σκέλος και τον αγώνα, αναεβαίνοντας ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε ένα μοναχικό αγώνα ο Metcalfe κράτησε από την αρχή και κατέκτησε την τρίτη θέση σε σκέλός και σύνολο. Μετά τις πτώσεις των Hahn και Hepler στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Martin Davalos με πέμπτο τον Trey Canard και έκτο τον Zach Osborne.

Αποτελέσματα Steel City δεύτερου σκέλους Motocross Lites
1 Ryan D Villopoto Kawasaki KX250F
2 Ben Townley Kawasaki KX250F
3 Brett Metcalfe Kawasaki KX250F
4 Martin Davalos KTM 250SXF
5 Trey G Canard Honda CRF250R
6 Zach M Osborne KTM 250SXF
7 Nico A Izzi Suzuki RM-Z250
8 Ryan Sipes Honda CRF250R
9 Joshua M Grant Honda CRF250R
10 Jake T Weimer Honda CRF250R

Βαθμολογίες
Motocross Class
1 G. Langston 347
2 A. Short 345
3 T. Ferry 343
4 M. Alessi 337
5 K. Windham  296
6 R. Carmichael 291
7 J. Stewart 290
8 D. Vuillemin 207
9 M. Byrne 192
10 D. Millsaps 186

Motocross Lites
1 R. Villopoto 447
2 B. Townley 441
3 J. Grant 340
4 J. Lawrence 277
5 R. Dungey 267
6 J. Weimer 211
7 T. Hahn 177
8 B. Metcalfe 169
9 B. Tickle 164
10 K. Chisholm 151

Επόμενος αγώνας 01-02/09 Wortham, TX.
Φωτογραφίες: AMA