Μόλις στον δεύτερο του αγώνα ΑΜΑ SX Lites, ο Cristophe Pourcel κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στο Phoenix. Η καριέρα του νεαρού γάλλου έχει πλέον απογειωθεί. Στην μεγάλη κατηγορία ο Stewart φαίνεται να έχει βρει το αντίδοτο για τον R.Carmichael, μετά από μάχη του πήρε και αυτόν τον αγώνα.

Supercross Class
Την εκκίνηση πήρε ο Jeff Dement κρατώντας και την πρωτοπορία του αγώνα για ένα γύρο, πριν του την στερήσει ο Ricky Carmichael που τον κυνήγαγε από την δεύτερη θέση. Τον Dement πέρασε και ο James Stewart και γρήγορα άσκησε πίεση στον πρωτοπόρο Carmichael. Για τους επόμενους πέντε γύρους η μάχη για την πρώτη θέση βρισκόταν στην αιχμή της, στον έβδομο γύρο όμως ο Stewart πέρασε εύκολα τον RC και απομακρύνθηκε. Με αυτόν τον τρόπο πέτυχε την δεύτερη σερί φετινή του νίκη και συνολικά την 13η στην κατηγορία, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ότι κέρδισε για άλλη μια φορά τον Carmichael στα ίσα. Ως γνήσιος gentleman ο RC  παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου του δηλώνοντας “τα έδωσα όλα σήμερα αλλά ο James με νίκησε”. Την τρίτη θέση είχε καπαρώσει από νωρίς ο Chad Reed, έκανε τον δικό του αγώνα χωρίς να απειληθεί και να απειλήσει. Ο Travis Preston έδειξε ότι η τέταρτη θέση που έφερε στο Anaheim δεν ήταν τυχαία, και στο Phoenix ήρθε ξανά τέταρτος. Πέμπτος τερμάτισε ο γερόλυκος Tim Ferry και την εξάδα έκλεισε ο Michael Byrne. Για όσους ξέχασαν τον πρωταθλητή Lites 2005 Ivan Tedesco, να πούμε ότι σε αυτόν τον αγώνα επανήλθε από τραυματισμό και δεν τα πήγε άσχημα με την έβδομη θέση όπου τερμάτισε.

Αποτελέσματα Phoenix Supercross Class
1. James Stewart Kawasaki
2. Ricky Carmichael Suzuki
3. Chad Reed Yamaha
4. Travis Preston Honda
5. Timmy Ferry Kawasaki
6. Michael Byrne Suzuki
7. Ivan Tedesco Suzuki
8. Kevin Windham Honda
9. Nicholas Wey Honda
10. Heath Voss Honda

Supercross Lites
Ο Martin Davalos πήρε την εκκίνηση και γρήγορα τον πέρασε ο Christophe Pourcel παίρνοντας την πρωτοπορία. Πιο πίσω ο Ryan Villopoto από την δέκατη θέση ανέβαινε συνεχώς θέσεις και στον έβδομο γύρο έφτασε στην δεύτερη θέση με τον Pourcel πια πολύ μακριά. Έτσι την πρώτη του νίκη επί αμερικανικού εδάφους πέτυχε ο C.Pourcel που δεν πίστευε αυτό που μόλις είχε καταφέρει. Ο Villopoto τερμάτισε δεύτερος και τώρα μοιράζεται την πρωτοπορία της βαθμολογίας με τον team-mate του Pourcel. Μετά από μέτρια εκκίνηση ο Chris Gosselaar κατάφερε να αναρριχηθεί στο τέλος του αγώνα στην τρίτη θέση, παραγκωνίζοντας στην τέταρτη θέση τον Matthew Lemoine. Πέμπτος τερμάτισε ο Steve Boniface και έκτος ο Josh Hansen. Να σημειώσουμε ότι το βάθρο ήταν όλο βαμένο στα χρώματα της Pro-Cirquit Kawasaki( Pourcel-Villopoto-Gosselaar).

Αποτελέσματα Phoenix Supercross Lites Δύσης
1. Christophe Pourcel Kawasaki
2. Ryan Villopoto Kawasaki
3. Christopher Gosselaar Kawasaki
4. Matthew Lemoine Yamaha
5. Steve Boniface Kawasaki
6. Josh Hansen KTM
7. Josh Hill Yamaha
8. Jason Lawrence Yamaha
9. Kyle Cunningham Yamaha
10. Martin Davalos KTM

Βαθμολογίες
Supercross Class
1. James Stewart 50
2. Ricky Carmichael 44
3. Chad Reed  40
4. Travis Preston 36
5. Timmy Ferry 32
6. Michael Byrne 26
7. Nicholas Wey 26
8. Kevin Windham 25
9. Heath Voss 24
10. Ivan Tedesco 21

ΑΜΑ Supecross Lites Δύσης
1. Christophe Pourcel 47
2. Ryan Villopoto 47
3. Christopher Gosselaar 33
4. Jason Lawrence 33
5. Josh Hansen 33
6. Matthew Lemoine 32
7. Steve Boniface 26
8. Jake Weimer 23
9. Troy Adams 23
10. Kyle Cunningham 20

Παγκόσμιο Supercross Class
1. James Stewart  92
2. Ricky Carmichael  91
3. Chad Reed 85
4. Timmy Ferry 66
5. Travis Preston 55
6. Nicholas Wey 54
7. David Vuillemin 53
8. Heath Voss 47
9. Jeff Gibson 39
10. Paul Carpenter 38

Φωτογραφίες: AMA Supercross(Chris Tedesco)