Το Αυστριακό εργοστάσιο της ΚΤΜ κατεβαίνει στους αγώνες Rally με τους καλύτερους οδηγούς της. Ως η μοναδική εργοστασιακή ομάδα στον θεσμό έχει και πάλι τον πρώτο λόγο, στο να καλύψει τις πρώτες θέσεις στα βάθρα.

Η αρχή γίνεται το 2006 με το Rally Dakar, η μητέρα όλων των Rally, όπου θα αγωνιστούν οι τέσσερις εργοστασιακές της ομάδες. Η προετοιμασία για την αγωνιστική περίοδο 2006 έγινε κάτω από βαρύ κλίμα λόγο των θανάσιμων ατυχημάτων των Richard Sainct και Fabrizio Meoni, που έφερε το ερώτημα εάν θα πρέπει να συνεχίσει η εταιρεία την εμπλοκή της με τα Rally. Τελικά αποφασίστηκε να συνεχίσει και να βοηθήσει στην οικοδόμηση της ασφάλειας των αναβατών, σε συνεργασία πάντα με τον διοργανωτή.

Οι αγώνες Rally είναι σίγουρα η μεγαλύτερη δοκιμασία για άνθρωπο και μοτοσικλέτα συνδιάζοντας αθλητισμό και περιπέτεια, οδηγώντας ανάμεσα από διαδρομές της ερήμου, αντιμετωπίζοντας αμμοθύελλες, υποφέροντας την ανυπόφορη ζέστη κατά την ημέρα και την ψύχρα κατά την διάρκεια της νύχτας, διανυκτερεύοντας σε σκηνή και δουλεύοντας πάνω στην άμμο.

Η αρχή λοιπόν στις 31 Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, την Λισσαβόνα, για το 28ο Rally Dakar.

Fot H.Peuker