Η αγωνιστική ιστορία του R.Carmichael, έχει να γράψει άλλο ένα κεφάλαιο ξεκινώντας, αυτήν την Κυριακή στην πίστα Hangtown του Sacramento, για το πρωτάθλημα ΑΜΑ Toyota Motocross. Ο έξη φορές πρωταθλητής του θεσμού, αποφάσισε πως αυτό θα είναι και το τελευταίο του.

Το 2006 θα σημαδευτεί ως η χρονιά των μεγάλων αποχωρήσεων για το ΜΧ. Οι δύο θρύλοι και παράλληλα οι πιο επιτυχημένοι οδηγοί στην ιστορία του παγκοσμίου και του αμερικανικού motocross, κρεμάνε τα κράνη τους στο τέλος της σεζόν. Ο Stefan Everts πήρε την απόφαση πριν η χρονιά ξεκινήσει ενώ ο Ricky Carmichael εκτίμησε την κατάσταση στο κλείσιμο του πρωταθλήματος supercross και αποφάσισε μετά.

Είναι η τελευταία φορά που θα δούμε τον RC να υπερασπίζεται τον τίτλο του στο αγαπημένο του ΜΧ και η μοναδική ευκαιρία των αντιπάλων του (κυρίως του James Stewart), να του το στερήσουν στα ίσα. Στο τέλος της χρονιάς είναι σίγουρο πως θα έχουμε πολλά να θυμόμαστε.

Φυσικά μην ξεχνάμε και την Lites, που πέρσι πρόσφερε συγκλονιστικές μάχες με τελικό πρωταθλητή τον Ivan Tedesco. Η μετακίνηση του πρωταθλητή στην μεγάλη κατηγορία άνοιξε τον δρόμο στους υπόλοιπους διεκδικητές. Τα λεφτά μου θα τα έβαζα στον Broc Hepler με αγαπημένο αναβάτη τον Ryan Villopoto.