Μετά από λίγες ημέρες και ενώ η σκόνη στις Σέρρες πρέπει να έχει καταλιαγιάσει γυρίσαμε το χρόνο πίσω στο κοντινό παρελθόν και ιδιαίτερα την τελευταία ημέρα του ISDE όπου Merriman και Salminen, δυο υπεραθλητές έχασαν την νίκη μέσα από τα χέρια τους, πραγματικά στον τελευταίο γύρο. Δείτε τα video. Θυμηθείτε τι έγινε την έκτη ημέρα του ISDE 2008.

O Stefan Merriman αργεί να φρενάρει και πέφτει στα προστατευτικά πάνελ της πρώτης στροφής με αποτέλεσμα να εκκινήσει τελευταίος και τελικά να χάσει την νίκη στην κατηγορία που μέχρι εκείνη την στιγμή προηγούταν. Τελικά τερμάτισε τέταρτος στην κατηγορία Ε3.

Ίσως ο μεγαλύτερος χαμένος του φετινού ISDE, ο Juha Salminen. Πέφτει μετά την πρώτη στροφή και σπάει η ντίζα του γκαζιού, εγκαταλείποντας το σκέλος και χάνοντας ουσιαστικά τον αγώνα. Από την πλήρη κυριαρχία των προηγούμενων πέντε ημερών καταλήγει στην 14η θέση της κατηγορίας Ε2 χάνει φυσικά και την νίκη στη γενική ενώ συμπαρασύρει και την ομάδα της Φινλανδίας στην πέμπτη θέση μια και ο Jari Mattila είχε εγκαταλείψει σε προηγούμενη ημέρα. Στατιστικά να αναφέρουμε πως ο Juha Slminen δεν καταφέρνει να τερματίσει ούτε φέτος μετά την εκγατάλειψη στη Χιλή (2007), ενώ εγκατάλειψη είχε και στην Σλοβακία το 2005.