Το καραβάνι είναι έτοιμο να ξεκινήσει αύριο 31 Δεκεμβρίου.
Το δυσκολότερο χωμάτινο rally για άνθρωπο και μηχανή είναι έτοιμο να ξεκινήσει από την Λισσαβόνα με τελικό προορισμό την μυθική πλέον πόλη της Σενεγάλης, το Ντακάρ. Το ιστορικό Rally Dakar, έχοντας διανύσει, από εκείνη την πρώτη διαδρομή του 1978 και με εφευρέτη τον Thierry Sabine, είκοσι οκτώ αγωνιστικά χρόνια, έχει χαρίσει στιγμές περιπέτειας, ανθρώπινης υπέρβασης, χαρές και λύπες.

Στην γραμμή της εκκίνησης θα βρεθούν 252 αναβάτες, που θα πρέπει να διανύσουν ως τις 15 Ιανουαρίου, 9043 χιλιόμετρα μέχρι την ράμπα στη Lac Rose του Dakar. Μεγαλύτερος διεκδικητής της πρώτης θέσης, φαίνεται να είναι ο περσινός νικητής, Γάλλος Cyril Despres, εργοστασιακός αναβάτης της KTM και της ομάδας GAULOISES KTM FRANCE, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο KTM 660, με ίδιο κινητήρα αλλά διαφορετικό πλαίσιο.

Ο Βασίλης Ορφανός, με τρεις συμμετοχές στο Dakar, μπορεί να μην είναι φέτος στην λίστα των αναβατών, αλλά θα ζήσει και πάλι την ένταση, τον αγώνα και το άρωμα της ερήμου, συμπληρώνοντας την ομάδα υποστήριξης του Γάλλου Guillaume Floirac (#35-KTM660).