06/05/2007 – 4ος αγώνας ΜΧ Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος
Τοποθεσία: Λιτόχωρο Πιερίας
Διοργάνωση: Αθλητικό Σωματείο ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π.
Συμμετοχές: 96 (ΜΧ1: 17, ΜΧ2: 23, OPEN: 35, JUNIOR: 9, MINI: 12)
Καιρός: Ηλιοφάνεια

Εντυπωσιακό το θέαμα στην πίστα Λιτόχωρου, όπου οι αναβάτες έδωσαν το παρών σε μια από της καλύτερες πίστες στην Ελλάδα. Ο θεσμός του κυπέλλου βορείου Ελλάδος έχει απ’ ότι δείχνει πιστούς φίλους που το ακολουθούν. Παρών έδωσε αρκετός κόσμος, που πλημμύρισε το χώρο της πίστας. Αγωνιστικά ο Στέλιος Γαλατιανός (MX1) μαζί με τον Αδάμο Πράσσο (Open) πετυχαίνουν νίκες και στα δύο σκέλη, με τους Κώστα Τερζή (Γαλανός) και Δημήτρη Μερεμετσάκη να μοιράζονται από μια νίκη στην MX2. Στα mini ο Μανώλης Κρητικός junior κατέκτησε την καρό σημαία και στα δύο σκέλη. Οι Γιάννης Μόσιος και Παναγιώτης Κάτσιος μοιράστηκαν τις νίκες στα δύο σκέλη στην κατηγορία Junior.

Ο αγώνας οργανωτικά πήγε πολύ καλά με το πρόβλημα της σκόνης να αποφεύγεται σχεδόν ως το τέλος των αγώνων.  Σημαδεύτηκε ο αγώνας όμως και από πολλούς τραυματισμούς οι περισσότεροι από λάθη των ίδιων των αναβατών. Οι κριτές είχαν αστραπιαία αντίδραση κάτι που δημιούργησε κλίμα ασφάλειας. Δυστυχώς το motocross έχει πάντα τον φόβο για εύκολο τραυματισμό, κάτι όμως που δεν αποτρέπει πολλούς να μπαίνουν στον κόσμο τις αδρεναλίνης.

MX1
Ο Στέλιος Γαλατιανός (#103-Honda) με αυτές τις δύο νίκες πέρασε μπροστά στην βαθμολογία, αφήνοντας τον Κώστα Τζιώρα (#46-Suzuki) δεύτερο, με επτά βαθμούς διαφορά. Ο Γαλατιανός δεν δυσκολεύτηκε με τους αντιπάλους του και ήταν αναμφισβήτητα, ο καλύτερος. Στο πρώτο σκέλος μένοντας έκτος στην εκκίνηση, άνοιξε το γκάζι και προσπέρναγε γρήγορα και με άνεση. Μονομάχησε για λίγο με τον Μένιο Μερεμετσάκη (#134-Yamaha) αλλά βρέθηκε μετά από έξι περίπου λεπτά να οδηγεί τον αγώνα. Ο Μερεμετσάκης κράτησε την δεύτερη θέση, με τον Αλέξη Ζώρα (#100-Yamaha) να νικάει στην μάχη για την τρίτη θέση αφήνοντας τελικά τέταρτο τον Κώστα Τζιώρα.
Στο δεύτερο σκέλος ο Γαλατιανός δεν καθυστέρησε και ξέφυγε από την εκκίνηση μπροστά, αναπτύσσοντας ρυθμό και διαφορά από την ομάδα που ακολουθούσε. Άτυχος ο Μερεμετσάκης που εγκαταλείπει στον έβδομο γύρο, ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση. Έτσι έδωσε το ελεύθερο να διεκδικήσουν βάθρο οι υπόλοιποι αναβάτες που ακολουθούσαν. Ο Ζώρας που ήταν δεύτερος, δεν άντεξε την επίθεση των συναθλητών του και κατρακυλάει στην πέμπτη θέση. Ο Τζιώρας από την άλλη έδειξε γρήγορα τις δυνατότητες του και μετά από 25 λεπτά τερματίζει δεύτερος στον αγώνα. Ο Ανδρέας Λιάκος (#2-Suzuki) ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με τέταρτο τον Απόστολο Πλιάτσικα (#1-Suzuki).
Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά από τέσσερις αγώνες βρίσκεται ο Ανδρέας Λιάκος με 126 βαθμούς, με τον Αλέξη Ζώρα να ακολουθεί με 124 βαθμούς. Στην πέμπτη θέση με 113 βαθμούς είναι ο Μάρκος Καρασακαλίδης (#3-Suzuki) που στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε εγκαταλείποντας στο πρώτο σκέλος. Την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας κλείνει ο Γιάννης Χαραλαμπίδης (#33-Honda).

MX2
Μάχη μεταξύ δυο πολύ καλών αναβατών εξελίχτηκε και στα δυο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος για λίγο κράτησε την πρωτιά ο Δημήτρης Μερεμετσάκης (#135-Yamaha). Ο Κώστας Τερζής (#1-Yamaha) τον προσπέρασε και κράτησε την πρώτη θέση, μέχρι να πέσει (μετά από 24 λεπτά) η καρό σημαία. Οχτώ δευτερόλεπτα χώριζαν τον πρώτο, από τον δεύτερο Δημήτρη Μερεμετσάκη.
Στο δεύτερο σκέλος συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο Τερζής πήρε την εκκίνηση και είχε κολλημένο στην ρόδα του τον Μερεμετσάκη, που δεν άργησε να τον προσπεράσει και να πανηγυρίσει την νίκη στο δεύτερο σκέλος. Ο Γιάννης Τσιούρβας (#17-Suzuki) ήταν και τις δύο φορές αυτός που τερμάτισε στην τρίτη θέση, αλλά δεν τον είδαμε να ανεβαίνει στο βάθρο αυτοπροσώπως, στέλνοντας τον θείο του να παραλάβει το κύπελλο. Τις θέσεις τέσσερα και πέντε μοιράστηκαν οι Κοσμάς και Κόττης. Στο πρώτο σκέλος ο Σπύρος Κοσμάς (#122-Honda) είχε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, με τον Κυριάκο Κόττη (#199-Honda) να ακολουθεί. Στο δεύτερο σκέλος ο Κόττης είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και άφησε 50 δευτερόλεπτα πίσω του τον Κοσμά. Ο Βασίλης Πακαταρίδης (#72-Honda) τερματίζει και στα δυο σκέλη στην έκτη θέση.

Στην βαθμολογία ο Κώστας Τερζής (Γαλανός) προηγείται με 191 βαθμούς. Ακολουθούν Γιάννης Τσιούρβας με 146 και Βασίλη Πακαταρίδη με 111 βαθμούς. Οι Ευγένιος Τσομπανόγλου (#103-KTM), Οδυσσέας Παγούνης (#99-Honda) καλύπτουν τις θέσεις τέσσαρα και πέντε, με 97 και 92 βαθμούς αντίστοιχα. Την πρώτη εξάδα κλείνουν οι Κυριάκος Κόττης και Δημήτρης Μερεμετσάκης που έχουν από 87 βαθμούς.

Open
Ο Αδάμος Πράσσος (#44-KTM) ήταν για μια ακόμη φορά ο νικητής στα δυο σκέλη. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και συνέχισε το σερί νικών του στο κύπελλο βορείου Ελλάδος OME. Πέρασε παράλληλα πρώτος στην βαθμολογία με 150 βαθμούς. Εντυπωσιακός συνεχίζει να είναι και ο Παναγιώτης Καδόγλου (#46-KTM) που έπεσε στην δεύτερη θέση με 145 βαθμούς καταφέρνωντας να ανέβει μόνο στο δεύτερο σκέλος στο βάθρο, ως δεύτερος. Ο Βασίλης Μπαλάτσος (#1-Yamaha) κατάφερε να διακριθεί μόνο στο πρώτο σκέλος, όπου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Με 131 βαθμούς καλύπτει την τρίτη θέση της βαθμολογίας open.
Στο πρώτο σκέλος ο Βασίλης Γεωργίου (#141-KTM) κατετάγη δεύτερος στα αποτελέσματα, αλλά στο δεύτερο σκέλος εγκατέλειψε χωρίς να κλείσει γύρο. Ο Αρτέμης Καραίσκος (#7-Suzuki), μετά την 8η θέση στο πρώτο, ανεβαίνει στο βάθρο στο δεύτερο σκέλος, καλύπτοντας το τρίτο σκαλί.

Mini
Η κατηγορία αγωνίστηκε μαζί με την junior για 15 λεπτά συν δυο γύρους, στην 1.600 μέτρων πίστα του Λιτόχωρου. Ο Μανώλης Κρητικός έκανε το δυο στα δυο και κέρδισε τους πρώτους του 50 βαθμούς στο κύπελλο βορείου Ελλάδος. Οι Ανέστης Ράδος (#97-KTM) και Γιάννης Τουρατζίδης (#54-Yamaha) κάλυψαν τις θέσεις πίσω από τον Κρητικό και στα δυο σκέλη.
Ο Ράδος με 182 βαθμούς προηγείται στην βαθμολογία, με τον Τουρατζίδη να ακολουθεί από την δεύτερη με 162 βαθμούς. Τρίτος στην κατηγορία mini είναι ο Σταύρος Τσιάγκος (#4-Kawasaki) με 136 βαθμούς, που είχε δυο πέμπτες στο Λιτόχωρο. Τέταρτος στην βαθμολογία είναι ο Γιώργος Αρβανίτης (#41-KTM) με 125 βαθμούς, που είχε μια εγκατάλειψη στο πρώτο σκέλος (τρακάρισμα με τον Στάθη Φυσέκη (#77-KTM) σε άλμα και μια 4η θέση στο δεύτερο σκέλος.
Πέμπτος με 121 βαθμούς είναι ο Θανάσης Ράπτης (#56-Kawasaki) που είχε μια 4η και 6η θέση στα σκέλη. Την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας κλείνει ο Ivan Petrov με 95 βαθμούς.

Junior
Ο Γιάννης Μόσιος (#51-ΚΤΜ) κατάφερε να ανέβει στο Λιτόχωρο στην πρώτη θέση έχοντας δεύτερο τον Αλέξανδρο Γεωργαντά (#17-Honda) που δεν κατάφερε στο δεύτερο σκέλος να κάνει κάτι καλύτερο από μια πέμπτη θέση. Παρόλα αυτά προηγείται ο Αλέξανδρος στην βαθμολογία της junior με 144 βαθμούς του Παναγιώτη Κάτσιου (#20-TM) κατά πέντε βαθμούς, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί στο δεύτερο σκέλος. Ο Μόσιος πέρασε δεύτερος την γραμμή τερματισμού, με τον Βαγγέλη Τσιάγκα (#2-Kawasaki) να έρχεται τρίτος, όπως και στο πρώτο σκέλος. Ο Τσιάγκας βρίσκεται με 138 βαθμούς τρίτος στην βαθμολογία της κατηγορίας Junior.

Επόμενος αγώνας 03 Ιουνίου στη Βισαλτία.