ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
OFF ROAD TEAM

Μετά τον διήμερο αγώνα της Μάνδρας, το 3ο Ολυμπιακό Enduro και τα βουνά της Ροδόπης, το διήμερο αγώνα των Σερρών πάνω στο βουνό του Λαϊλιά, και τον αγώνα της Τρίπολης, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2007 ολοκληρώθηκε στο Κρανίδι Ερμιονίδος με έναν εκπληκτικό αγώνα από την ΛΕΜΟΕΡ στις 2 Δεκεμβρίου, που έριξε με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία της αγωνιστικής χρονιάς 2007.

Η εκπληκτική οργάνωση της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Ερμιονίδος με την βοήθεια του Δήμου Κρανιδίου και του Off Road Team έδωσε μια διαφορετική τελετή λήξης, σε μια περιοχή που είναι γνήσια «εντουράδικη» με κάθε είδους τερέν. Οι πάρα πολλές αφίσες σε όλη την ευρύτερη περιοχή και πανό, διαφήμισαν και πρόβαλαν τον αγώνα με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας από το κοινό την αντίστοιχη αναγνώριση. Το park-ferme στήθηκε μέσα στο κέντρο της πόλης, στο Κρανίδι, ενώ η μουσική και ο μπουφές με τοπικά ποτά και εδέσματα όλο το Σαββατοκύριακο έδωσαν μια διαφορετική… γεύση στους παρευρισκόμενους.

Το αγωνιστικό κομμάτι, ήταν ακόμη καλύτερο! Πολλά άτομα και οχήματα υποστήριξης, αστυνομία, άριστη χρονομέτρηση και λειτουργία των κριτών! Η διαδρομή είχε σχήμα «9» με ουρά και κύκλο που επαναλαμβανόταν τρεις φορές. Ο κάθε κύκλος είχε δύο ΣΕΧ και τρεις ειδικές διαδρομές. Μία τύπου Enduro, μια Special Test και μία Μοtocross. Το τερέν ήταν τέλειο με τις βροχές των προηγούμενων ημερών, αρκετά απαιτητικό και καθαρά εντουράδικο, καθώς τα μονοπάτια και τα off road περάσματα κυριαρχούσαν! Η απλές διαδρομές περιλάμβαναν τα πάντα! Κυρίως όμως πέτρα. Απαιτητικές, με πολύ μονοπάτι και πανέμορφα δασικά κομμάτια. Οι τρεις ειδικές απαιτούσαν ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση καθώς είχαν απότομες αρνητικές κλίσεις και μεγάλη διάρκεια και δυσκόλεψαν τους οδηγούς.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 50, ενώ οι θεατές έδωσαν για μία ακόμη φορά δυναμικό παρόν στις άριστα προσβάσιμες ειδικές, εμψυχώνοντας τους αναβάτες. Πρέπει να τονίσουμε και να σχολιάσουμε το γεγονός ότι φέτος οι θεατές έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε πολλούς αγώνες και αυτό είναι πολύ θετικό για το άθλημα και τον χώρο του Enduro.

Στην κατηγορία Ε1 με μια ακόμη νίκη τελείωσε την φετινή του επιτυχημένη πορεία ο Γιώργος Φραγκούλης (YAMAHA WR 250 F) όπου ανακηρύσσεται και πρωταθλητής. Τη 2η θέση στον αγώνα αλλά και στην τελική βαθμολογία κατέκτησε ο Φοίβος Κολιοπάνος (GAS GAS ΕC 125). Το βάθρο της 3ης θέσης κατέκτησε έπειτα από μία συγκλονιστική μάχη με τον Δημήτρη Ραπατσουλέα ο Κώστας Αργύρης (YAMAHA WR 250 F) όπου κατακτά και την 3η θέση του πρωταθλήματος .

Στην Ε2 χωρίς αντίπαλο φάνηκε να ήταν ο Σταμάτης Μαντάς (HUSKY ΤΕ 450) που κερδίζει με άνεση τον αγώνα αλλά και το πρωτάθλημα για 2η συνεχόμενη χρονιά. Την 2η θέση κατέκτησε ο πολύ καλός Γιώργος Μάρκελος (HUSKY WR 250) όντας και 2ος γενικής. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Διονύσης Δημόπουλος (APRILIA RXV 450) με την κατάκτηση της 3ης θέσης και της 2ης στο πρωτάθλημα του 2007. 3ος στο πρωτάθλημα τερματίζει ο Διονύσης Κόρκος, καθώς ο Φώτης Αλεξόπουλος εγκατέλειψε.

Στην Ε3 άλλη μία νίκη για τον Δημήτρη Κόκκινο (HUSABERG FE 550) που ανακηρύσσεται πρωταθλητής. Την 2η θέση κατακτά ο επανεμφανισθείς Σπύρος Σταματόπουλος (KTM 525 ΕΧC) ενώ το βάθρο συμπληρώνει ο Περικλής Μαθιέλλης (HUSKY TE 510) κατακτώντας και την 2η θέση στο πρωτάθλημα .

Νίκη και πάλι στην ΕJ για τον νεαρό ταλαντούχο Χρήστο Βαρούχο (KTM ΕΧC 250) παρά τα «καπέλα» όπου ανακηρύσσεται και κυπελλούχος για το 2007. Την 2η θέση στον αγώνα κατακτά ο Ζάχαρης Παναγιώτης (KTM 525 ΕΧC), ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Κοντογιάννης Φανούρης (KTM EXC 525).

Άλλη μία νίκη στους Βετεράνους για τον Χάρη Βόβλα (KTM EXC 400), που τον ανακηρύσσει και κυπελλούχο της κατηγορίας. Την 2η θέση κατακτά ο Γιώργος Νέγρης (KTM ΕΧC 125) κάνοντας έναν εκπληκτικό αγώνα και χάνοντας την πρωτιά για μόλις 0,79 sec! Το βάθρο συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Κακολύρης (KTM EXC 250 F) όπου κατακτά και την 2η θέση στην τελική βαθμολογία .

Με νίκη τελειώνει το 2007 και ο Νεκτάριος Αποστόλου (KTM ΕΧC 250 F) όντας ήδη κυπελλούχος της κατηγορίας. Την 2η θέση κατακτά ο Κώστας Παπαγεωργίου (KTM EXC 400), ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιάννης Γιαννικόπουλος (YAMAHA WR 450 F) στην κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές.

Χορηγοί του αγώνα ήταν ο Δήμος Κρανιδίου, οι UFO, Michelin, Shoei, Sinisalo, Sidi, ΑΚS Hotels, Τέχνη στο Χρώμα, ZAG, Γεωπονική Ερμιόνης, Α. Σερέτης, Super Toys, Εργοδομική, Μαχαίρα Μαρίνα, Διάσταση Α.Ε. και χορηγοί επικοινωνίας όπως πάντα το περιοδικό “0-300”, και ιστοσελίδες www.offroadteam.gr, www.motorsite.gr www.enduro.gr.

Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε, καθώς και όλους όσοι υποστήριξαν, βοήθησαν και συνέβαλαν με τον τρόπο τους όλη την χρονιά για την άρτια διοργάνωση του πρωταθλήματος.

To Πρωτάθλημα Εnduro 2007 της ΕΛΠΑ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, έπειτα από έξι καλούς αγώνες (4 μονοήμεροι και 2 διήμεροι) σε κάθε επίπεδο, παρόλες τις δυσκολίες που υπήρξαν. Και αυτό μαρτυρούν οι δηλώσεις των αγωνιζομένων, που έκριναν, αποφάσισαν και επέλεξαν από μόνοι τους το επίπεδο των αγώνων που ακολούθησαν. Αισθάνονται ασφάλεια, προσοχή και κατανόηση, ενώ έχουν γίνει όλοι μια μεγάλη παρέα. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την συμμετοχή τους.

Σύντομα θα ακολουθήσει ανασκόπηση κι ένας απολογισμός για όλους τους αγώνες, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, όπου το Πρωτάθλημα θα είναι ακόμη πιο δυνατό, περισσότερο προσιτό στους αγωνιζόμενους και με όλες τις άριστες προδιαγραφές που υπήρξαν φέτος!

Φωτογραφίες: Off Road Team