Οι διακοπές του Πάσχα τελείωσαν και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ξαναπιάνει δουλειά για τα καλά, σε μια από τις πιο δύσκολες πίστες. Το αμμώδες Valkenswaart υποδέχτηκε πέρσι τον πρώτο αγώνα του θεσμού τον οποίο είχε κερδίσει ο Ken deDycker ενώ τώρα αποτελεί τον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος και όλα είναι ανοιχτά για τον τελικό νικητή.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι και στις δύο κατηγορίες του προηγούμενους αγώνες έχουν αναδειχτεί τρεις διαφορετικοί νικητές με την Yamaha να μονοπωλεί τις νίκες στην ΜΧ1 την στιγμή που στην ΜΧ2 έχουν μοιραστεί τις νίκες οι Kawasaki, Honda και Yamaha. Όπως σε κάθε αμμώδη αγώνα τα ποσοστά των οδηγών που θεωρούνται “αμμουδεροί” ανεβαίνουν και είναι πολύ πιθανό να δούμε τους Kevin Strijbos, Mark deReuver, Ken deDycker, Steve Ramon και γιατί όχι και τον Max Nagl  να φιγουράρουν ως φαβορί για την νίκη στην ΜΧ1. Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τους διεκδικητές του τίτλου που σίγουρα θα έχουν το νου τους για ένα καλό πλασάρισμα με πρώτο και καλύτερο τον Antonio Cairoli που αν βρεθεί στην μέρα του δεν καταλαβαίνει από άμμο, λάσπη και γενικότερα από δύσκολα τερρέν. Ο πρωταθλητής David Philιppaerts και ο team-mate του Josh Coppins ενίοτε τα πάνε καλά με την άμμο όπως και ο Jonathan Barragan που ψάχνει για νίκες που θα τον φέρουν κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στην ΜΧ2 σημειώστε το όνομα Joel Roelants που είναι ικανό σε τέτοιο τερρέν να στερήσει την νίκη από τους Γάλλους Gautier Paulin και Marvin Musquin. Κάπου εδώ όμως τελειώνουν τα σενάρια και η συνέχεια επί της οθόνης σας στην ζωντανή μας μετάδοση μέσω του Freecaster.tv.