Στην Ισπανία θα πραγματοποιηθεί αυτό το σαββατοκύριακο ο έκτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross στην πίστα Bellpuig. Αν και βρισκόμαστε στην πατρίδα του τρίτου στην βαθμολογία της ΜΧ1 Jonathan Barragan, θα πρέπει να ξεχάσουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα από αυτόν. Ο πρόσφατος τραυματισμός του λίγο πριν το προηγούμενο GP στην Πορτογαλία, κάνει αμφίβολη ακόμα και την συμμετοχή του.

Δυστυχώς στην λίστα των τραυματιών μπήκε και ο πρωταθλητής David Philippaerts που τσίμπησε ένα τραύμα μετά την σύγκρουση του με τον συμπατριώτη του Antonio Cairoli. Αυτό αφήνει διάπλατα την πόρτα ανοιχτή για δύο μόνο διεκδικητές στο φετινό τίτλο. Cairoli και Ken deDycker αν χειριστούν σωστά αυτήν την περίοδο που πολλοί αντίπαλοι τους είναι στον γύψο και δεν ρισκάρουν, σίγουρα μπορούν να βρεθούν ψηλά και μόνοι στην βαθμολογία στους τελευταίους αγώνες και να ανοίξουν τότε τα χαρτιά τους για την διεκδίκηση του τίτλου.

Στην ΜΧ2 τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν μετά το δυνατό ξεκίνημα των Gautier Paulin και Marvin Musquin που φιγουράρουν στην βαθμολογία πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα. Μετά το σερί του Rui Goncalves υπάρχει η αίσθηση ότι μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν ανατροπές στην κορυφή της βαθμολογίας αν όχι από αυτόν τον αγώνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ένταση υπάρχει στις πέντε πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και θα αργήσει να εκτονωθεί. Η συνέχεις επί της οθόνης μέσω του Freecaster.