Αν δει κανείς τις συμμετοχές της κατηγορίας Ε2 εύκολα καταλαβαίνει πως πρόκειται για κατηγορία φωτιά στο φετινό πρωτάθλημα enduro και είναι πιθανόν οι νικητές της κατηγορίας σχεδόν σε κάθε αγώνα να κερδίζουν την γενική επίσης. Βασίλης Σιαφαρίκας (Red Riders Honda), Γιάννης Τρίγκας (Chachagias Team), Γιώργος Κοινωνάς (Worksbike Team) οι περσινοί αντίπαλοι πλαισιώνονται φέτος από τους Ηλία Κυριλή (Fuoristrada Beta) και Παναγιώτη Κακολύρη (KTM SEE) και ο στόχος όλων είναι να κερδίσουν αγώνες και φυσικά το πρωτάθλημα.

Σας παρουσιάζουμε τους φετινούς πρωταγωνιστές της κατηγορίας Ε2.

Τι να πει κανείς για τον Βασίλη Σιαφαρίκα, που δεν έχει ειπωθεί. Απλά πως φέτος έχει βάλει στόχο την κατάκτηση του δέκατου συνεχόμενου τίτλου γενικής!!! Αυτός και μόνο ο στόχος αρκεί για να τον βάλει στην κυρίαρχη θέση της κατηγορίας. Ειδικά μετά το περσινό τρόπο με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα, καθώς δεν ξεκίνησε καλά αλλά σταδιακά και μεθοδικά πλησίασε και προσπέρασε τους ανταγωνιστές του. Έχει τον τρόπο να κερδίζει τα πρωταθλήματα. Θα είναι και φέτος ο κύριος πρωταγωνιστής. Ο μεγάλος του αντίπαλος θα είναι και φέτος ο Γιάννης Τρίγκας καθώς πέρισυ έφτασε ένα βήμα πριν να κερδίσει το πρωτάθλημα. Και αυτός έχει πολλά χρόνια εμπειρίας και είναι σε κορυφαία στιγμή στην καριέρα του. Αν κερδίσει το πρωτάθλημα φέτος δεν θα είναι έκπληξη, αλλά ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Ομοίως και ο Γιώργος Κοινωνάς, θα είναι και αυτός εκ των διεκδηκητών της νίκης, μια νίκη που δεν ήρθε πέρισυ αν και ο Κοινωνάς έφτασε πολύ κοντά σε κάποιους αγώνες. Φέτος συνεχίζει με την ίδια μοτοσυκλέτα και την ίδια ομάδα και ίσως λίγη περισσότερη τύχη του προσφέρει τα αποτελέσματα που ψάχνει.

Ο Ηλίας Κυριλής και ο Παναγιώτης Κακολύρης είναι οι δυο νέες προσθήκες στην κατηγορία. Καταρχήν να τονίσω πως είναι τιμή και ωραία πρόκληση για τους νεαρούς αθλητές να αγωνίζονται σε μια τόσο δύσκολη κατηγορία αλλά συνάμα είναι μεγάλη η θέλησή τους να πρωταγωνιστήσουν δίπλα στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές. Ο Ηλίας Κυριλής αλλάζει μοτοσυκλέτα και κατηγορία και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, κόντρα σε τόσο δυνατούς αθλητές. Η διπλή του νίκη (γενικής) πέρισυ στην Κορρησό είναι η προίκα που φέρνει στην κατηγορία. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή του στην Ε2 κόντρα στους αθλητές που φαντάζομαι πως θέλει να κερδίσει. Ομοίως και ο Παναγιώτης Κακολύρης, έχει προσπεράσει τις κακές εμφανίσεις που είχε στα πρώτα του βήματα στο enduro και τώρα με νέα μοτοσυκλέτα και ομάδα έχει ότι χρειάζεται ένας νέος αθλητής για να πρωταγωνιστήσει. Το υπόβαθρό του στο motocross αλλά και η φυσική του ταχύτητα είναι αρκετά για να του δώσουν καλούς τερματισμούς, πόσο καλούς θα φανεί φέτος.

Μαζί με τους παραπάνω θα αγωνιστούν αρκετοί αθλητές ακόμη εμπλουτίζοντας την κατηγορία Ε2, o Μιχάλης Χατζηπαυλίδης από τις Σέρρες, ο Λευτέρης Πανέτης συνεχίζει και φέτος στην Ε2, επιστρέφει ο Φοίβος Κολιοπάνος που θα αγωνιστεί με δίχρονη Honda αλλά και ο Κώστας Αλεξόπουλος που προέρχεται από το κύπελλο Νοτίου και το Attika Enduro, παλαιότερα.

Πρόβλεψη enduro.gr για την κατηγορία Ε2

  1. Σιαφαρίκας Βασίλης
  2. Τρίγκας Γιάννης
  3. Κυριλής Ηλίας
  4. Κοινωνάς Γιώργος
  5. Κακολύρης Παναγιώτης

Δείτε την παρουσίαση της κατηγορίας Ε1, σύντομα θα διαβάσετε τις παρουσιάσεις των υπολοίπων κατηγοριών του πανελληνίου πρωταθλήματος.

0002_ENME230213

0064_ENME230213

0098_ENNA131013

0240_ENME240213

0315_ENME240213

1531_ENKA180513

kakoliris