Είναι ένας πόλεμος, που ξεκινά την Κυριακή στην Καρδίτσα και τελειώνει τον Οκτώβριο στην Κοζάνη. Η ένταση πριν τον πρώτο αγώνα είναι μεγάλη και το ενδιαφέρον περισσεύει. Όλοι περιμένουν να δουν από κοντά τους αθλητές και οι μάχες στις κατηγορίες έχουν ανάψει πριν καλά ξεκινήσουν οι αγώνες!

Νέες ομάδες
Η παρουσία των αγωνιστικών ομάδων της KTM HellasHonda Moto ActionHusqvarna Superbikeκαι Husaberg Τασούλης ήταν γνωστή μέχρι πρόσφατα. Η Honda Σαρακάκης αποφάσισε φέτος να εμπλακεί ακόμη περισσότερο μέσω του dealer Νίκου Ζουρνατζή και έτσι η ομάδα εκτός του Βασίλη Σιαφαρίκα θα προσπαθήσει να τραβήξει τα βλέμματα πάνω της με τους νεοαποκτηθείς Γιώργο Κοινωνά και Μιχάλη Τράντζα. Σημαντική ενίσχυση και για την KTM Hellas που πλέον έχει την πιο ισχυρή ομάδα των τελευταίων ετών (Τρίγκας, Μαντάς, Τσακατσώνης) ενώ και η Husqvarna Superbike απέκτησε πληθώρα αθλητών σε όλες τις κατηγορίες με μπροστάρη τον Γιάννη Παυλίδη στην κατηγορία Ε2. Νέα είναι η προσπάθεια της INA TV – Hypermotos Honda με ομάδα τριών αθλητών, ξεχωρίζουν οι Θερριός, Κασκάνης καθώς και της Beta μέσω της νέας εταιρείας που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την Ιταλική φίρμα.

Ευτυχώς για όλους μας πρυτάνεψε η λογική και μετά την καταστροφική περσινή χρονιά οι αθλητές θα αγωνιστούν σε ένα και μοναδικό πρωτάθλημα. Τα χαρακτηριστικά της φετινής χρονιάς είναι επιστροφή των διήμερων αγώνων (2 διήμεροι και 3 τριήμεροι αγώνες) και η συνδιοργάνωση αγώνα για το πρωτάθλημα Αν. Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη, 24-25 Απριλίου. Το πρωτάθλημα αποτελείται από πέντε αγώνες που διοργανώνονται από σωματεία της ΑΜΟΤΟΕ.

Κατηγορία Ε1
Η χρονιά της μεγάλης αμφισβήτησης φέτος στην κατηγορία Ε1 καθώς ο Γιάννης Τρίγκας (KTM Hellas) επιστρέφει με υποστήριξη από την ίδια την KTM Hellas, μετά από μια χρονιά απουσίας, με μοναδικό σκοπό να πάρει τα σκήπτρα από τον Βασίλη Σιαφαρίκα και την Honda του. Ο Γιάννης Τρίγκας έχει δείξει πως βρίσκεται σε καλό στάδιο έχοντας προετοιμαστεί αρκετά για την έναρξη του πρωταθλήματος, κερδίζοντας τον αγώνα Partners Scramble, όπως και με τις συμμετοχές του σε αγώνες motocross στην Καρδίτσα και Χαλκίδα. Όσο μεγάλο είναι το πλεονέκτημα του Βασίλη Σιαφαρίκα (Honda Enduro Team) αφού αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία τα τελευταία 3 χρόνια τόσο μεγάλο πρόβλημα θα είναι για αυτόν ο τραυματισμός του στο Partners (σπάσιμο πλευρού, τρύπημα πνεύμονα). Ιδιαίτερο ρόλο θα παίξουν στην κατηγορία οι Ζέρβας Τάσος (Honda Moto Action), Παναγιώτης Θερριός (INA TV – Hypermotos Honda), Παναγιώτης Καδόγλου (Husqvarna Superbike), Απόστολος Ζβιντερίκος, Φοίβος Κολιοπάνος (Suzuki), Φώτης Σκαρής (Gas Gas) και Δημήτρης Χελιώτης (Gas Gas).


 

Κατηγορία Ε2
H σπουδαιότερη μάχη ίσως δοθεί στην κατηγορία Ε2 όπου συνωστίζονται πλέον αρκετοί κορυφαίοι αθλητές με απώτερο σκοπό την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τον πρώτο λόγο θα έχει ο Δημήτρης Τσακατσώνης (ΚΤΜ Hellas) που επιστρέφει στην κατηγορία στην οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2007 και το 2008. Όμως οι Σταμάτης Μαντάς (KTM Hellas) και Γιώργος Κοινωνάς (Honda Moto Action) επιστρέφουν με άγριες διαθέσεις έχοντας πολλά να αποδείξουν φέτος. Η κατηγορία θα είναι μια επανάληψη της μάχης το 2007 όταν ο Τσακατσώνης ήταν πρώτος με τέσσερις νίκες, δεύτερος ο Μαντάς με μία νίκη και τρίτος ο Κοινωνάς με τρείς νίκες! Σφήνα στους τρεις πρωταγωνιστές θα προσπαθήσει να μπει ο Γιάννης Παυλίδης (Husqvarna Superbike) ως η καλύτερη μεταγραφή της ομάδας από την Θεσσαλονίκη. Είναι ικανός για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο κατά την άποψή μου. Η κατηγορία θα φιλοξενήσει πληθώρα αθλητών, όπως o Κώστας Κασκάνης (INA TV – Hypermotos Honda), Ζώρας Αλέξης (KTM Hellas) μεταγραφή από το motocross, Πανέτης (Gas Gas), Φίλογλου (ΚΤΜ), Νταλιμπίρας (Husqvarna Superbike), Καπαγερίδης (Honda), Κόκκινος (Husaberg) και Μανωλάς (ΚΤΜ).


 

Κατηγορία Ε3
Η πιο αμφίρροπη μάχη θα γίνει φέτος στη μεγάλη κατηγορία όπου ο Αδάμος Πράσσος (KTM Hellas), ο Παντελής Σκόδρας (KTM Hellas), ο Μιχάλης Τράντζας (Honda Moto Action) και ο Γιώργος Μανωλίδης (Husaberg Extra Products) θα είναι οι κύριοι διεκδικητές του πρωταθλήματος. Κανείς δεν μπορεί να εστιάσει με σιγουριά σε κάποιον από τους τέσσερις, ο καθένας θα μπορούσε να πετύχει την νίκη για τους δικούς του λόγους. Το σίγουρο είναι πως οι μονομαχίες θα αναγκάσουν τους αθλητές να δουλέψουν πολύ και να παρουσιάσουν απόδοση 101% των δυνατοτήτων τους. Ρυθμιστικό ρόλο θα έχουν οι Νίκος Λιόσης (ΚΤΜ), Μιχάλης Μιμίκος (KTM) και Ανδρέας Γκλαβάς (Beta).


Κατηγορία Junior
Η μετάβαση του Παυλίδη στην Ε2 κατηγορία δίνει τη δυνατότητα στους Καράμπελα (ΚΤΜ), Τρίγκα (KTM Hellas), Δήμου (Honda Moto Action) να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στην κατηγορία. Περιμένουμε την συμμετοχή πολλών ακόμα νεαρών αθλητών για να δούμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη στην πρωταθληματική κατηγορία των νέων.

Περισσότερα από αυτήν την Παρασκευή, στον αγώνα της Καρδίτσας.