ΑΤΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ SCRAMBLE 2007
1ος αγώνας Πυργάκι – Αναβύσσου

Ο Γιώργος Κοινωνάς (#3-ΚΤΜ) ήταν εντυπωσιακός στο Πυργάκι και άξια κατέκτησε την υψηλότερη θέση της γενικής μεταξύ των 40 αναβατών που πήραν εκκίνηση στον 1ο αγώνα του Αττικού κυπέλλου scramble. Εκτός των τεσσάρων κατηγοριών, S1-S2-S3-SC, στον αγώνα συμμετείχε μια καινούργια κατηγορία (στα πρότυπα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ΑΜΟΤΟΕ), που αποκαλείται SB (κατηγορία Βήτα). Οι συμμετοχές έφτασαν τους 18 αναβάτες και στον ξεχωριστό αγώνα που προηγήθηκε (45 λεπτών + 1 γύρο) ο Παναγιώτης Τορβάς (#571-Yamaha) αναδείχτηκε νικητής.

Το Αθλητικό Σωματείο «Ε-75 Φίλοι Μοτοσικλέτας» υπό την αιγίδα της ΑΜΟΤΟΕ οργάνωσε με επιτυχία τον αγώνα, χρησιμοποιώντας μέρος της ειδικής από τον αγώνα του “Attica enduro”, προσθέτοντας ένα κομμάτι για να κλείσει ο κύκλος. Το πέρασμα μέσα από το στεγνό ποτάμι όλο πέτρα δεν άφηνε περιθώρια ξεκούρασης και προσπεράσματος. Δεν ήταν και ότι καλύτερο για αναβάτες motocross ο αγώνας. Παρά τον κουραστικό χαρακτήρα του αγώνα, μόνο έξι αναβάτες δεν τα καταφέρανε να τερματίσουν.

SC ή κατηγορία champion
Από τα πρώτα κιόλας μέτρα ο Γιώργος Κοινωνάς (#3-ΚΤΜ) έφυγε σαν βέλος μπροστά και έχοντας ελεύθερο πεδίο μπροστά του, καταφέρνει να κάνει τον ταχύτερο χρόνο (06:11:348) του αγώνα. Πίσω του ακολουθούσαν οι Δ.Μουτσόπουλος, Ν.Μανωλάς, Π.Νικολάου, αλλά και ο Αντώνης Πρίμος που είχε αρχικά μια άσχημη εκκίνηση. Με τον Κοινωνά να χαλαρώνει στους δύο τελευταίους γύρους τον ρυθμό του, αλλά να περνάει θεαματικά την γραμμή του τερματισμού, η σειρά αλλάζει στις αμέσως επόμενες θέσεις. Ο Μουτσόπουλος (#922-ΚΤΜ) εγκαταλείπει στον 9ο γύρο, με τον εντυπωσιακό Αντώνη Πρίμο (#824-ΚΤΜ) να ανεβαίνει στην δεύτερη θέση του βάθρου. Τρίτος ο Πόλ Νικολάου (#738-ΚΤΜ) που ανέβασε ρυθμό και συμπλήρωσε την πιο γρήγορη τριάδα. Στην τέταρτη θέση ο Ντίνος Μανωλάς (#745-ΚΤΜ) μόνο αυτός κατάφερε να ακολουθήσει το πρώτο γκρουπ, οδηγώντας 16 γύρους. Μάχη σώμα με σώμα και νικητή τον Δημήτρη Χελιώτη (5ος) (#5-ΚΤΜ) που κατάφερε αφήσει πάνω στο νήμα τον Μιχάλη Προβιά (#70-ΚΤΜ) στην έκτη θέση.

S3
Τρεις μόνο αναβάτες σε αυτή την κατηγορία που πήραν εκκίνηση μαζί με την SC. Τελικός νικητής ο Γιώργος Καρακίτσογλου (#316-ΚΤΜ) οδηγώντας 14 φορές τον κύκλο του αγώνα. Μόνο ο Λουτοβίκ Ρομπιόν (#333-ΚΤΜ) κατάφερε το ίδιο, αλλά έμεινε σχεδόν 7 λεπτά πίσω από τον πρώτο. Τρίτος στη βαθμολογούμενη κατηγορία, ο Γιάννης Κολιγλιάτης (#312-ΚΤΜ) που κατάφερε να οδηγήσει 11 γύρους.

S1
Μαζί με την κατηγορία S2 εκκίνησαν οι αναβάτες με τον Νικηφόρο Καταμπά (#155-ΚΤΜ) να καταφέρει να πάρει την άτυπη “holeshot”. Δεν κατάφερε όμως να κρατήσει την απόδοσή του και τερματίζει τελικά τέταρτος. Ο Γιώργος Μανωλίδης (#14-ΚΤΜ) προσπερνάει και κρατάει την πρώτη θέση μέχρι το τέλος του αγώνα. Ενας αναβάτης που θα μας απασχολήσει στο μέλλον με τις επιτυχίες του. Δεύτερος τερματίζει ο Θανάσης Κομνηνός (#13-ΚΤΜ), ήταν ο μόνος που προσπάθησε να παλέψει με τον γρήγορο Μανωλίδη. Τρίτος ο Λάζαρος Κομνηνός (#180-Honda) έχοντας το δικό του στιλ οδήγησης καταφέρνει να έχει αποτελέσματα. Στην πέμπτη και έκτη θέση τερματίζουν οι N.Ξένος (#140-Kawasaki) και Α.Γκλαβάς (#125-ΚΤΜ) αντίστοιχα. Δεν τα καταφέρνουν οι Μ.Κονίδης (#102-ΚΤΜ) και Σ.Πίγγος (#126-Gas-Gas)

S2
Ο Γιάννης Ελένης ήταν ο νικητής της κατηγορίας. Από την αρχή έδειξε ότι ήταν γρήγορος και αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους συναθλητές του. Πίσω του παρέμεινε ο Στέλιος Παπαδάκης (#23-Yamaha) που κατάφερε να ανεβεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στην τρίτη θέση ανέβηκε μετά από έναν πολύ καλό αγώνα (εκκίνησε σχεδόν από το τέλος) ο Χρήστος Δημόπουλος (#268-Kawasaki). Κοντά στους δύο, προσπάθησε να μείνει ο Νίκος Μυλωνίδης (#251-Honda) που κατάφερε τελικά να αναδειχτεί τέταρτος της κατηγορίας. Πέμπτος ένα πρόσωπο από το χώρο του supermoto, ο Θανάσης Νάκης (#299-Honda) καταφέρει να περάσει ως πέμπτος την γραμμή του τερματισμού αφήνοντας έκτο τον Γιώργο Καπώνη (#210-ΚΤΜ) που κλείνει την πρώτη εξάδα.

Γενική
Ο Γιώργος Κοινωνάς (SC) σε εκπληκτική φόρμα κατακτά και την γενική κατηγορία μετά από 1ώρα 42λεπτά. Δεύτερος ο Αντώνης Πρίμος (SC) που του αξίζουν συγχαρητήρια για την επιμονή του στον αγώνα και την οδήγησή του. Ο Πολ Νικολάου (SC) με τέσσερα λεπτά διαφορά από την κορυφή ανεβαίνει τρίτος στο βάθρο. Ένας ακόμα αθλητής της κατηγορίας Champion ακολουθεί, με τον Ντίνο Μανωλά να καλύπτει την τέταρτη θέση. Την πρώτη εξάδα της γενικής συμπληρώνουν οι Γιάννης Ελένης (S2) και Γιώργος Μανωλίδης (S1) που δέχτηκαν μετάλλια από την λέσχη.

Παναγιώτης Τορβάς (#571-Yamaha)

SB ή κατηγορία Βήτα
Αναβάτες αυτής της κατηγορίας είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ξεχωριστό αγώνα που εκκίνησε πριν τον κύριο. Με τους υπόλοιπους των κατηγοριών να περιμένουν και να παρακολουθούν ως θεατές, ο αγώνας είχε διάρκεια 45 λεπτά +1 γύρο, όπου ο Παναγιώτης Τορβάς (#571-Yamaha) αναδείχτηκε νικητής. Οδήγησε 8 γύρους σε χρόνο 55 λεπτά 35 δευτερόλεπτα. Πολύ κοντά του ο Νεκτάριος Καταμπάς (#561-Yamaha) που ανέβηκε δεύτερος στο βάθρο. Τρίτος ο Δημήτρης Ρουκουλές (#560-Kawasaki) που κατάφερε να κρατήσει στην τέταρτη θέση τον Νίκο Μπόγρη (#522-Yamaha). Οι Τάσος Μυλωνίδης (#551-Yamaha) και Ματθαίος Κηπουρός (#535-Honda) κλείνουν την πρώτη εξάδα.

Επιτέλους ας βοηθήσουν όλοι στο να φεύγουμε και να αφήνουμε καθαρό τον χώρο που έχουμε επισκεφτεί. Δεν νομίζω ότι πετάτε έτσι τα σκουπίδια και στο σπίτι σας. Μια σακούλα σας περισσεύει σίγουρα…

Ο 2ος αγώνας του “Αττικού κυπέλλου scramble 2007” θα πραγματοποιηθεί στα Μέγαρα στις 13 Μαΐου.

Περισσότερες φωτογραφίες