Περιοχή: Λίμνη Καϊάφα, Ζαχάρω
Εκκινήσαντες: 61- A1:14, A2:14, B3:17, B4:16
Θεατές: θα μπορούσαν να ήταν περισσότεροι
Καιρός: Ήλιος και θερμοκρασία για τέλεια οδήγηση

Η αυλαία του πανελληνίου Scramble 2005 έπεσε στην Λίμνη Καϊάφα, με τα αποτελέσματα του αγώνα να κρίνουν και τις τελικές θέσεις των αναβατών στην βαθμολογία. Ως τελευταίος αγώνας, με την αποχή αρκετών αναβατών, οι συμμετοχές σταμάτησαν στις εξήντα μια. Οι λόγοι, ήταν αρκετοί και διάφοροι, όπως το οικονομικό, η χιλιομετρική απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα, η άμμος, η προφύλαξη αναβάτη και μοτοσυκλέτας για συμμετοχή σε επόμενους αγώνες και τέλος οι τραυματισμοί.

Ο promoter του πρωταθλήματος Scramble, Δημήτρης Κεραμιδάς, ευχαρίστησε και βράβευσε τους ανθρώπους που τον στήριξαν την φετινή περίοδο. Έτσι βραβεύτηκαν ο Λευτέρης Καρέτσος για «το ήθος και την προσφορά του στους Ελληνικούς Αγώνες», την ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑΜ για την «άψογη συνεργασία στα πρωταθλήματα Motocross και Scramble» και την εταιρία Hellinstore 001-018 και τον Γιάννη Αθανασόπουλο για «την ανθρώπινη συμπαράσταση και την υλική βοήθεια στους αγώνες» και όλους τους αναβάτες και θεατές.

Μπορεί να χαρήκαμε την οδήγηση των αναβατών, με τον Βέλγο Bengt Laeremans να είναι εκπληκτικός, να είχαμε μια ωραία απονομή με παρουσία της Χρύσας Ιακώβου (αθλήτριας μεγάλων αποστάσεων αντοχής), την αποτελεσματική οργάνωση της λέσχης ΑΟΛΑΠ. Το σημαντικότερο από όλα πιστεύω ότι ήταν η κλοπή της μοτοσικλέτας του Νίκου Ανδρέου (Honda CRF 250) το προηγούμενο βράδυ πριν τον αγώνα, ενώ αυτή ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του παρκαρισμένο μάλιστα στο parking του ξενοδοχείου στην Ζαχάρω. Δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο νέο από την Αστυνομική Διεύθυνση, με τον Ν.Ανδρέου να δίνει αμοιβή 1.000 ευρώ για την ανεύρεση της μοτοσυκλέτας.

Ο αγώνας είχε έναν δύσκολο βαθμό δυσκολίας, με την άμμο να μην σε αφήνει να χαλαρώσεις πουθενά. Οι πτώσεις μετά από λίγους γύρους άρχιζαν να εμφανίζονται. Επιπλέον πρόβλημα δημιουργήθηκε με την κορδέλα, η οποία όταν κοβόταν από τον αναβάτη, μαζευόταν γύρω από τον τροχό με αποτέλεσμα να μπαίνει στα τακάκια και να μην έχεις φρένα. Άλλη μια δουλειά με την είσοδο για ανεφοδιασμό.

Με το πέσιμο της σημαίας στης 11:30 το πρωί, η κατηγορία Β4 εκκίνησε τον αγώνα με τις Α1, Α2 και Β3 να ακολουθούν. Ο Βέλγος Bengt Laeremans (#473 – KTM Hellinstore 018) μετά το δεύτερο άλμα κατάφερε να περάσει στην κορυφή, παραμένοντας για δεκαεφτά γύρους εκεί τερματίζοντας πρώτος. Ο Βέλγος που ήταν καλεσμένος του καταστήματος Hellinstore018, ανέβασε την αδρεναλίνη των θεατών με την γρήγορη οδήγηση πάνω στην άμμο. Δεύτερος τερματίζει ο Σταμάτης Μαντάς (#475 – Husqvarna Hellinmoto) δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία για το μέλλον. Τρίτος ανεβαίνει στο βάθρο ο Σπύρος Σταματόπουλος (#406 – ΚΤΜ – ON OFF Κατσάφαρος) που καταφέρνει παράλληλα να κατακτήσει έτσι και την τελική τρίτη θέση στην βαθμολογία. Την εξάδα συμπληρώνουν οι Γ.Σβίγγος (#449 – Yamaha), Δ.Τουμπανιάρης (#402 – Husqvarna Hellinstore 018) και Ν. Μανωλάς (#410 – ΚΤΜ ON OFF Κατσάφαρος).

Πρωταθλητής της κατηγορίας, με μια δεύτερη και έξι σερί νίκες, είναι ο Βασίλης Σιαφαρίκας (#405-Honda ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ), που δεν συμμετείχε στον αγώνα, γιατί δεν ήθελε να ρισκάρει πιθανό τραυματισμό, μιας και μένουν άλλοι δύο αγώνες για το πρωτάθλημα enduro. Ο τραυματισμός και η μη συμμετοχή στον αγώνα του Δημήτρη Κεραμιδά (#472-HELLINSTORE 001) δεν του στέρησαν τη δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία. Τρίτος όπως αναφέραμε πιο πάνω, ο Σπύρος Σταματόπουλος.

Η κατηγορία Α1 είχε ήδη βγάλει πρωταθλητή τον Δημήτρη Βαγγελάκο (#101 – KTM HELLINSTORE 009), αλλά ένας τραυματισμός το Σάββατο σε προπόνηση με το ΚΤΜ 525 SX του στέρησε την συμμετοχή. Του ευχόμαστε περαστικά. Η παρουσία του Παναγιώτη Κουζή (#138 – Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ) που ήρθε σε αγώνα Scramble μετά από δυο νίκες στον αγώνα ΜΧ της Σπερχειάδας, οδήγησε πάνω σε γνώριμο τερρέν και τερμάτισε (χωρίς πίσω φρένο λόγω κορδέλας) μάλλον άνετα στην πρώτη θέση. Ο δεύτερος Γιάννης Τρίγκας (#199-KTM) πάλεψε περισσότερο για να κρατηθεί σε αυτή την θέση που του χάρισε και την δεύτερη θέση στην βαθμολογία αφήνοντας τρίτο τον Μανώλη Κρητικό (#153 – TM HELLAS) που δεν ήρθε να αγωνιστεί. Τρίτος τερμάτισε ο Γιάννης Παμπουκιάν (#105 – KTM HELLINSTRORE 018) που τον κατατάσει τέταρτο στην βαθμολογία.

Η κατηγορία Α2 πήρε σειρά στην εκκίνηση με τον τοπικό Αλέκο Καρανάση (#202-Yamaha),να οδηγεί τον αγώνα. Πίσω του οι Χρήστος Θεοδοσόπουλος και Λευτέρης Καρέτσος να ακολουθούν στενά. Ο Λ.Καρέτσος (#280-Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ) έδειξε πόσο μεγάλος οδηγός είναι και προσπερνώντας τον Καρανάση, ξέφυγε και τερμάτισε πρώτος στην κατηγορία του, έχοντας διαφορά από δυο γύρους και πάνω με τους υπόλοιπους συναθλητές του. Δεύτερος τερμάτισε ο Α.Καρανάσης με τον νεαρό Γιώργο Κοινωνά (#281-KTM) να τερματίζει τρίτος. Ο Χ.Θεοδοσόπουλος παρά την τέταρτη θέση στον αγώνα, κερδίζει την τρίτη θέση στην βαθμολογία. Πέμπτος στον αγώνα τερματίζει ο γερόλυκος Στέλιος Χριστοδούλου (#261 – ΚΤΜ Hellinmoto) με τον Δημήτρη Κολέφα (#289 – ΚΤΜ MAC) να συμπληρώνει την εξάδα.

Πρωταθλητής είχε ήδη αναδειχθεί ο Λευτέρης Καρέτσος(#280-Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ) με τον Αλέκο Καρανάση να είναι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της κατηγορίας Α2.

Τελευταίοι έφυγαν στον αγώνα οι αναβάτες της κατηγορίας Β3, με τον Σταμάτη Δημολιάννη (#302 – Honda Μπαξεβάνης) να καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή της κατηγορίας. Ο Σ.Δημολιάννης οδήγησε με στρατηγική, αφήνοντας πίσω του δυο πολύ καλούς οδηγούς που πάλευαν για την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο τοπικός οδηγός Γιώργος Μπούσδας (#355 – YAMAHA) είχε το πλεονέκτημα σε αυτό το τερρέν το οποίο και εκμεταλλεύτηκε, τερματίζοντας δεύτερος με μόλις επτά δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο. Ο Φώτης Αλεξόπουλος (#363-Honda ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ) από κοντά τερματίζει τρίτος με την τελική βαθμολογία να τον κατατάσσει τέταρτο με 103 βαθμούς έναντι 105 του Γ.Μπούσδα. Ο Νίκος Ανδρέου (#301 – Honda ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ) παρά την στέρηση της συμμετοχής, λόγο κλοπής της μοτοσικλέτας του, κατατάσεται δεύτερος στην βαθμολογία.

Γενική κατηγορία
Δύο αναβάτες ήταν αυτοί που μπόρεσαν στη διάρκεια του αγώνα να συμπληρώσουν 17 γύρους. Ο Bengt Laeremans (#473 – KTM Hellinstore 018) όμως ήταν ταχύτερος κατά 2.23.801 του Λευτέρη Καρέτσου (#280 – Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ) αφήνοντας τον στην δεύτερη θέση. Στο τρίτο σκαλί αναβαίνει ο Παναγιώτης Κουζής (#138-Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ) με τον Γ. Τρίγκα να είναι τέταρτος. Ακολούθησαν ο Σ. Μαντάς και ο Γ.Παμπουκιάν που κλείνουν την πρώτη εξάδα.

Η βαθμολογία της γενικής είχε ήδη βγάλει πρωταθλητή τον Βασίλη Σιαφαρίκα (#405 – Honda ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ), με τον Δημήτρη Βαγγελάκο (#101 – KTM HELLINSTORE 009) να είναι δεύτερος. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Λευτέρης Καρέτσος (#280 – Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ) αφήνοντας τον Μανώλη Κρητικό (#153 – TM HELLAS) στην τέταρτη θέση. Ο Σταμάτης Δημολιάννης (#302 – Honda ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ) καταφέρνει να ανέβει στην πέμπτη θέση με τους Δημήτρη Κεραμιδά (#472 – HELLINSTORE 001) και Νίκο Ανδρέου (#301 – Honda ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ) που δεν αγωνίστηκαν να ακολουθούν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.