Ο εκπληκτικός ιταλός έκανε το 1-1 και στο Sevlievo της Βουλγαρίας, συνεχίζοντας το σοκ στο πρωτάθλημα της ΜΧ2. Με άλλον ένα μυαλωμένο αγώνα ο J.Coppins έφυγε νικητής από την γειτονική Βουλγαρία, αυξάνοντας κι άλλο την βαθμολογική του διαφορά

Στον αγώνα της Βουλγαρίας συμμετείχαν και δύο Έλληνες, οι αδερφοί Παπανικολάκη. Στην ΜΧ1 ο πολυπρωταθλητής μας Λευτέρης Παπανικολάκης αν και είχε δηλωθεί στις συμμετοχές, τελικά όμως δεν πήρε μέρος για άγνωστους λόγους. Για την ΜΧ2 ο πρωταθλητής μας των 125 του 2004 και 2005 Αλέξης Παπανικολάκης συμμετείχε κανονικά στα προκριματικά αλλά τελικά δεν κατάφερε να πετύχει την ομολογουμένως δύσκολη πρόκριση στον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας.

MX1
Πρώτο σκέλος
Ο Jonathan Barragan έδειξε από τα δοκιμαστικά τις διαθέσεις του για αυτόν τον αγώνα χάνοντας οριακά την pole-position από τον Sebastian Pourcel. Ο ισπανός πήρε την εκκίνηση και οδήγησε την κούρσα από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς ποτέ να απειληθεί και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Η δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο άλλαξε αρκετά χέρια καταλήγοντας στον David Phillipaerts, ο οποίος άρχισε σταδιακά να νοιώθει την πίεση του Joshua Coppins. Ο Coppins ήταν υπομονετικός και την κατάλληλη στιγμή πέρασε τον ιταλό που προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως διάλέξε μια γραμμή που τον οδήγησε κατευθείαν στον πίσω τροχό του Coppins με αποτέλεσμα να έχει μια πτώση. Την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκαν τόσο ο S.Pourcel όσο και ο Steve Ramon. Ο Barragan μπροστά, πήρε το δεύτερο φετινό του σκέλος ενώ ο Coppins τερμάτισε άνετα δεύτερος αφήνοντας τον S.Pourcel τρίτο. Αν και ο Ramon είναι ανεβασμένος αυτήν την περίοδο και είχε και καλή εκκίνηση, δεν κατάφερε να κινηθεί στους ρυθμούς των πρώτων τερματίζοντας τέταρτος. Η πτώση του Phillipaerts δεν του άφησε περιθώρια για κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση. Σχεδόν σε όλο τον αγώνα ο Julien Bill οδήγησε στην έκτη θέση όπου και τελικά τερμάτισε.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ1 Sevlievo
1 Barragan Jonathan KTM
2 Coppins Joshua Yamaha
3 Pourcel Sebastien Kawasaki
4 Ramon Steve Suzuki
5 Philippaerts David KTM
6 Bill Julien  Honda
7 Brown Mike Honda
8 de Dycker Ken Honda
9 Nemeth Kornel Suzuki
10 Vanni Julien Honda

Δεύτερο σκέλος
Άλλη μια καταπληκτική εκκίνηση φέτος για τον Mike Brown, που πήρε και την πρωτοπορία του αγώνα μπροστά από τον Coppins. Ο νεοζηλανδός όμως στον τρίτο γύρο έκανε την κίνηση του στον Brown, τέθηκε επί κεφαλής και άρχισε να χτίζει διαφορά. Σύντομα για την δεύτερη θέση, έκανε την επίθεση του ο τρίτος Ramon όπου στον έκτο γύρο την κατάλαβε, με τον Coppins όμως να είναι ήδη αρκετά μακριά. Η μάχη περιορίστηκε στην τρίτη θέση με τον Phillipaerts να περνάει κι αυτός τον Brown και να αποκρούει την αντεπίθεση του S.Pourcel στα μισά του αγώνα. Στο τέλος του σκέλους ο Coppins τερμάτισε πρώτος κερδίζοντας άλλο ένα GP και μάλιστα χωρίς να έχει χάσει βαθμούς από τον δεύτερο στην βαθμολογία. Μετά τον εγχείρηση του Kevin Strijbos o Ramon έχει αναλάβει το κυνήγι του τίτλου, τερμάτισε δεύτερος στο σκέλος και κατέλαβε το τρίτο σκαλί του βάθρου. Η πτώση στο πρώτο σκέλος στέρησε από τον Phillipaerts μια θέση στο βάθρο, η τρίτη θέση που πέτυχε σε αυτό το σκέλος δεν ήρθε εύκολα δείχνοντας για άλλη μια φορά την μαχητικότητα του. Δύσκολα ήρθε και η τέταρτη θέση για τον S.Pourcel που πάλεψε με τους Brown και Ken de Dycker μέχρι τα μισά του αγώνα και μετά προσπάθησε να περάσει τον Phillipaerts με τις λιγοστές δυνάμεις που του είχαν απομείνει. Μετά από πάρα πολύ κακή εκκίνηση ο Barragan έκανε ένα φοβερό αγώνα και από την εικοστή θέση όπου ξεκίνησε, κατάφερε να ανέβει στην πέμπτη κερδίζοντας την δεύτερη θέση στο σύνολο, συμπληρώνοντας την καλή μέρα για την ΚΤΜ μετά τα αποτελέσματα και της ΜΧ2. Την εξάδα συμπλήρωσε ο de Dycker που δεν εκμεταλλεύτηκε την καλή του εκκίνηση.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ1 Sevlievo
1 Coppins Joshua Yamaha
2 Ramon Steve Suzuki
3 Philippaerts David KTM
4 Pourcel Sebastien Kawasaki
5 Barragan Jonathan KTM
6 de Dycker Ken Honda
7 Vanni Julien Honda
8 Brown Mike Honda
9 de Reuver Marc Yamaha
10 Allier Thomas Kawasaki

ΜΧ2
Πρώτο σκέλος
Πολύ καλός φέτος έχει εμφανιστεί ο Antonio Cairoli στις εκκινήσεις. Πήρε και αυτήν την εκκίνηση και απομακρύνθηκε από τον πρώτο κι’ όλας γύρο από τους Tommy Searle και Christophe Pourcel που ακολουθούσαν. Γρήγορα ο C.Pourcel προσπέρασε τον Searle και προσπάθησε να πιάσει τον πρωτοπόρο χωρίς επιτυχία. Από την πέμπτη θέση ο Tyla Rattray βρέθηκε νωρίς πίσω από τον τρίτο Searle και κατάφερε να τον περάσει για τέσσερις γύρους αφού ο βρετανός μετέπειτα αντεπιτέθηκε καταλαμβάνοντας ξανά την τρίτη θέση. Μπροστά ο Cairoli είδε άνετα πρώτος την καρό σημαία, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο τελικά Searle, που βρέθηκε σε αυτήν την θέση μετά την πτώση του C.Pourcel. Τρίτος τερμάτισε ο Rattray με τέταρτο τον Pascal Leuret που έκανε ένα μοναχικό αγώνα. Μετά την πτώση του ο C.Pourcel βρέθηκε πέμπτος αλλά τερμάτισε στην έκτη θέση καθώς ο David Guarneri τον έπιασε ανοργάνωτο και του πήρε την πέμπτη θέση.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους ΜΧ2 Sevlievo
1 Cairoli Antonio Yamaha
2 Searle, Tommy KTM
3 Rattray Tyla KTM
4 Leuret Pascal Honda
5 Guarneri Davide Yamaha
6 Pourcel Christophe Kawasaki
7 Boissiere Anthony Kawasaki
8 Swanepoel Gareth Kawasaki
9 Hamblin Sean Suzuki
10 Aubin Nicolas Yamaha

Δεύτερο σκέλος
Την εκκίνηση πήρε ο Leuret, και προσπάθησε να κρατήσει πίσω του Cairoli που τον πίεζε. Ο ιταλός δεν είχε διάθεση για παιχνίδια και με ένα αποφασιστικό block-pass στον τρίτο γύρο πήρε την πρωτοπορία και για άλλο σκέλος εξαφανίστηκε μπροστά. Για την τρίτη θέση ο Searle προσπαθούσε να κρατήσει πίσω του τον Garreth Swanepoel καταφέρνοντας να αλλάξουν την θέση μερικές φορές οι δύο οδηγοί. Ανάμεσα τους όμως μπήκε σύντομα ο C.Pourcel που στο έκτο γύρο πέρασε τρίτος, ξεκινώντας το κυνήγι του Leuret. Χρειάστηκαν δέκα ολόκληροι γύροι για να καταφέρει ο C.Pourcel να περάσει και να περιορίσει στην τρίτη θέση τον συμπατριώτη του Leuret. Στο τέλος ο Cairoli ήταν για δωδέκατη φορά φέτος νικητής σκέλους έχοντας χάσει μόνο δύο, και για έκτη φορά νικητής GP έχοντας χάσει μόνο ένα. Ο C.Pourcel που τερμάτισε δεύτερος στο σκέλος, δείχνει να μην μπορεί να συναγωνιστεί τον ιταλό και μάλιστα αυτήν την φορά έμεινε εκτός βάθρου. Δεύτερος στο σκέλος και στο σύνολο τερμάτισε ο Rattay που υποφέρει από κακές εκκινήσεις και αργεί να μπει στον ρυθμό του.  Στον τελευταίο γύρο ο Leuret έχασε την τρίτη θέση τερματίζοντας ξανά τέταρτος, δείχνοντας πάντως σημάδια ανόδου σε αυτόν τον αγώνα. Όπως και στην αρχή του αγώνα έτσι και στο τέλος ο Searle βρέθηκε ξανά να παλεύει με τον Swanepoel. O βρετανός όμως είχε λόγους να θέλει την πέμπτη θέση καθώς τον έφερνε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Έσφιξε τα δόντια και κρατήθηκε πέμπτος μπροστά από τον πιεστικό και έκτο Swanepoel, φέρνοντας και δεύτερο ΚΤΜ στο βάθρο.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους ΜΧ2 Sevlievo
1 Cairoli Antonio Yamaha
2 Pourcel Christophe Kawasaki
3 Rattray Tyla KTM
4 Leuret Pascal Honda
5 Searle Tommy KTM
6 Swanepoel Gareth Kawasaki
7 Gundersen Kenneth  Yamaha
8 Nunn Carl Yamaha
9 Aubin Nicolas Yamaha
10 Goncalves Rui KTM

Βαθμολογίες
Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ1
1 Coppins J. 368
2 Ramon Steve 271
3 Philippaerts D. 222
4 Pourcel S. 222
5 Barragan J. 214
6 Strijbos K. 211
7 Brown Mike 196
8 Leok Tanel 179
9 de Dycker Ken 178
10 Mackenzie B. 154

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ2
1 Cairoli A. 392
2 Pourcel C. 309
3 Rattray Tyla 298
4 Leuret Pascal 245
5 Searle Tommy 244
6 Swanepoel G. 201
7 Aubin Nicolas 188
8 Gundersen K. 168
9 Seistola M. 137
10 Boissiere A. 129

Επόμενος αγώνας 01/07 Σουηδία, Uddevalla
Φωτογραφίες: Massimo Zanzani